Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život je krásný! Všechna zvířata jsou si rovna a žijí podle teorie dvě nohy špatné, čtyři nohy dobré. Jak dlouho může vydržet jejich ráj na zemi? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

ic 

všechny recenze uživatele

Animovanou Farmu zvířat jsem neviděl, takže nemůžu srovnat, ale tahle verze se mi líbila. Hlavní myšlenku knihy tahle verze určitě dodržela a že přibylo i pár drobných změn je myslím jen dobře. Protože ti co knihu četli a pak sledovali na chlup stejný příběh ještě v televizi by z toho byli bezpochyby znuděni. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak tahle adaptace klasiky se vůbec nepovedla. Kouzlo knihy je neúspěšně nahrazováno slušně animovanou zvířenou. 40% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti starší animované verzi je tahle mnohem trikově dokonalejší, což je vzhledem k době vzniku pochopitelné. Ale na druhou stranu mi připadá ta starší verze tak nějak více orwellovská. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nepochybně světová klasika Orwellova sdělující hrůznost jakýchkoliv demagogických polopravd a celospolečenských lží a politických systémů založených na tyranii a zastrašování..naprosto nadčasové, jako i celý Orwellův literární půdorys ke všem jeho dílům..!!!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je velmi drsná. Anglická animovaná verze je o trochu jemnější, ale pořád názorně ukazuje bestialitu komunistické společnosti. Ovšem tohle? Dvě hvězdičky za zvířátka, ale poselství žádné. Po tomhle filmu bych se komunismu rozhodně nebál.... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Báječná kniha, kterou jsem (doposud) nikdy nečetl... Ovšem filmové zpracování mne nadchlo. Film má chyby a je na něm znát, že je jen z televizní produkce, ale na druhou stranu je stále cítit kvalita předlohy - krásná kritika totality, touhy po moci schované za ideály rovnosti, které tak dobře známe... ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme si rovni, ale někteří si jsou rovnější - heslo politiků a taky obyvatel téhle filmové farmy. Film rozhodně není bratříčkem Prasátka Babe, ani se neinspiruje písničkou O'MacDonald farmu měl, jako že se spíše blíži Pánu much, protože tolik narážek na lidské vlastnosti - hlavně prasečí chování - jsem neviděla ani v hraném filmu. Co začíná jako komedie, končí jako tragédie ( z hlediska žánru, ne kvality) a my se můžeme přesvědčit, o tom co konzumní společnost udělá i s těmi nejnevinějšími a nejčistšími tvory. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Netuším, jak moc je to podobný knize, ale těch základních bodů se to drží. Je opravdu nadčasový, jak Orwell dokázal tu kritiku proti totalitě přenýst do zvířecích postav tak, aby to dávalo smysl. To samý plati i pro film, kterej to skvěle dokázal obrazově zvýraznit. Od diktatury lidí, přes revoluci k další diktatuře, ovšem v jiném podání. A přitom si všechny zvířata měla být rovna. No touha po moci je kolikrát silnější. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Orwellova klasika. Člověk by se měl na tento film podívat, pokud se nechce namáhat čtením knižní předlohy. Tato velice nadčasová práce nám nade vší pochybnost ukazuje, jak jsou všechny revoluce zbytečné a především nebezpečné. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Orwellova Farma zvířat je knihou, kterou by nikdo neměl filmově zpracovat se skutečnými "herci". Mluvící zvířata vypadají víc jak divně, nepatřičně, ..., zlatá animovaná Farma zvířat z padesátých let, kde je všechno naopak tak nějak přirozené... ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně si moc nepamatuji původní verzi z roku 1954, ale plánuji i to brzy napravit. Knižní předloha mi také unikla. Ale přítelkyně tvrdí, že se jí film drží celkem dobře. Mě teda dostaly efekty. Zvířata neměla chybu. Zanimováno to bylo opravdu výborně. Jen osel se jim moc nepovedl. Zvláště mrazivé byly scény, kdy zvířata zpívají. Moc se mi to líbilo. Píšete, že se to animované verzi nevyrovná... Na mě to zapůsobilo ... a hodně! Silný příběh, hrozně moc. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Film je krásně natočený stejně jako prasátko Babe nebo Šarlotina pavučinka, bohužel dané období nedovolovalo tak povedenou animaci a to bylo filmu nejvíc na škodu, tam kde měla zvířata působit nejstísněnějším dojmem, tam spíš vypadala komicky (např. osel) a hned to kazí tu úzkost z klasiky a totalitního režimu. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Skutečně skvělá hudba, slušné triky a zdařile uchopená myšlenka. Ale tím bych skončil, protože jinak jde o po většinu času rutinní adaptaci a části s lidmi jsou natočeny fakt extrémně nezáživně. Plus tomu nikdy neodpustím ten uspěchaný konec... ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl scénu jak odvážejí Boxera, rozbrečel jsem se jak malý děcko. Sice jsem se narodil až po roce 1989, ale orientuji se v tom co se dělo za komárů. To ovšem není případ mnoha mých vrstevníků či ještě mladších, a je jenom dobře, že existují díla jako Farma Zvířat, na kterých se dá všechno dobře ilustrovat. Animovanou verzi jsem neviděl, nemám jak je porovnat ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Orwelova predloha realatívne dobre spracovaná... aj keď v závere by som určite nevypúšťal slová, o tom, že už nebolo možné rozlíšiť, kto je prasa a kto je človek... Na zamyselnie dodnes... ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Ďalšia filmová verzia Orwellovej zvieracej farmy - tentoraz so živými hercami a zvieratami. Efekty sú dostačujúce (aj keď v pár scénach skôr komické), hudba veľmi dobrá a dej viac-menej verný predlohe - až na záver, ktorý je opäť takmer happy-endový a s predlohou nemá nič spoločné. Otravne pôsobí aj poučný voice-over a zbytočné začiatočné dejové vsuvky. Naopak výborným nápadom sú nahrávky a filmy zvierat nahrané prascami, ktoré majú byť väčším odkazom na éru stalinizmu a kvalitné pôvodné anglické nadabovanie - ani tie ale film nevytiahli zo všedného priemeru. ()

Související novinky

Andy Serkis zamíří na Farmu zvířat

Andy Serkis zamíří na Farmu zvířat

22.04.2022

Herec, režisér a producent Andy Serkis (Batman, Válka o planetu opic) po komiksovém blockbusteru Venom 2: Carnage přichází zřejmě našel svůj následující režijní projekt a nemá jít o nic jiného než… (více)

Reklama

Reklama