Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý kluk se na návštěvě u příbuzných v Mexiku skamarádí s mytickou bytostí, která se skrývá na dědově ranči, a zažije přitom úžasné dobrodružství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Nellaron 

všechny recenze uživatele

Rodinná fantasy o mexickej mytickej postave Chupa. Celý film je postavený na systéme malý chlapec - fantasy postava - zloduch, a všetci vieme, ako zápletka dopadne. Poteší grafická stránka Chupy, ktorá nie je úplné béčko. Osloví najmä deti do 10 rokov. Milé sú odkazy na filmové legendy, ako napríklad Jurský Park. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

A tak se stalo, že mi Netflix zrušil představu z dob mého dětství, kdy jsem baštil jednu záhadologickou knížku za druhou. Duchové, UFOni, stále žijící dinosauří tvorové a nikdy nechybějící Chupacabra jakožto krvelačný netvor zřejmě uniklý exemplář mimozemšťanů si po nocích pochutnával na čemkoliv, co neuteklo. Jak rád jsem se u toho bál. Naja, úkol zněl jasně, udělat roztomilý, rodinný film s přispěním Spielbergovských odkazů a filmaři na tom vpodstatě nic nezkazili, ale tady prostě nejsem cílovka. Stejně tak jak sem to měl ve vysokorozpočtovém E.T. a tak i zde roztávat nad pískající plyšovou hračkou, kterou stvořili nebudu. Myslím, že ani dnešní 15leté děti už tohle nebaví, když je v kinech BabaJaga. :)  50% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nic noveho. Je to klasicke nadsene dobrodruzstvi zanru rodinny film. Neskodna zabava Dite osvobozujici myticke stvoreni s mnoha klise. Mozna se mohlo jit v chupamytu hloubeji. Je to oslava mexicke kultury ocima chlapce, ktery vyrostl v USA. Prestoze napeti obcas upada, jde o celkem zapamatovatekny film. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Člověk si chupacabru spojuje s krvelačným, lysým monstrem, zatímco tvůrci snímku Chupa udělali z tohoto bájného tvora okřídleného plyšáka se slabostí pro hrací skříňky. Od filmu jsem moc neočekával a ani jsem toho moc nedostal - Chupa není dostatečně fantaskní, ani akční, ani dobrodružný, ani vtipný. Námět - byť tuctový (záchrana (bájného) tvora ze spárů nepoctivých lidí) - nebyl vyloženě špatný, nicméně výsledný film je veskrze nemastný neslaný. Ani onen slibný lokální kolorit nepřidal filmu plusové body. Lepší dvě hvězdičky! ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem alespoň v průměrnou dobrodružnou podívanou, ale toho dobrodružství je zde poskrovnu a po většinu času se řeší rodinné hodnoty jedné zápasnické famílie. Výsledkem je nevyvážená dětská telenovela, směřující k neuspokojivému a málo údernému finále, se zmutovaným křížencem králíka a netopýra, bohužel se vyskytujícím taktéž poskrovnu (dočkáme se vlastně jen dvou zásadních kratších scén v úvodu a závěru). Krom toho si tento létající chlupatý opeřenec může o roztomilosti mogwaie a síle Falca nechat jen zdát. Prostředí vyznavačů mariachi, sombrer a nachos je ale příjemnou změnou, mladí mexikáni nejsou zase tak otravní, natočeno je to slušně a rychle to uteče. Raději ale znovu sáhnout po klasice a dát si ty zmiňované Gremliny s Nekonečnou story. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Novom Mexiku (USA). Natáčacie obdobie trvalo od 23. augusta do 29. novembra 2021. (Arsenal83)
  • Oznámenie názvu sa stretlo s určitou kritikou, pretože slovo „chupa“ je slangový výraz pre feláciu v španielčine, portugalčine a filipínčine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama