Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (172)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Název se k tomu hodí perfektně, krve i zlata je tady dost. Jinak film střídá horší a naivní momenty s těma lepšíma až výbornýma. Hlavní ženská postava nejdřív z pěti metrů netrefí z pistole stojícího esesáka, aby potom na konci snad i vyhrála olympiádu ve střelbě na letící terč. A následuje výborně udělaná scéna, kdy si řeknete, že být to takhle celej film, tak by to byla bomba. A takhle se to střídá vlastně celou dobu. 55%. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Dejová línia bola zaujímavá. Celkove spracovanie už horšie. Nesmrteľnosť podaktorych postáv ma vytáčala do nepríčetnosti. Prehnané, silene....až sa rozum pozastavoval. Mám k tomuto filmu rozpoluplny názor. Na jednej strane som nadávala, aké je to hlúpe, zbytočne prehnané scény, už som chcela aby niektoré scény skončily, ale oni nie a tlačili na pílu, tlačili. Až mi to bolo nepríjemné. Na druhej strane som vydržala do konca, chcela som to vidieť aj keď od začiatku bol jasný finish. Nezatracujem ho. Slabší priemer. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně pozdní příspěvek do Tarantinem inspirované vlny neo-grindhousů, kdy to vrství prvky různých žánrů přes sebe ve zdánlivě brakoidním celku. Druhoválečný western je tady moc hezky usazen do válečného bezčasí, kdy je pro nacistickou jednotku válka už sice prohraná, ale na toto místo jejich prohra ještě fyzicky nedoputovala, takže mají poslední okamžiky na to vyždímat z jedné vesnice pár cihel zlata. To je krásně tenzní vymezení časoprostorul pro děj plný překvapivě funkční (a choreograficky kvalitní) akce, zajímavých scén a sympaticky neprofláknutých herců. Bohužel, i na takhle jednoduchou zápletku je těch 100minut docela dost a i když mě to v jednotlivých aspektech zaujalo a nerad bych od toho někoho odrazoval, jako celek jsem to měl problém ukoukat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sisu je mnohem stylovější a dravější jízda, a nebere se ani trochu vážně, což tady trochu ruší, když to není o nic méně akční výplach. Ale postavy sympatické, příběh funguje a akce slušně natočená s nápaditými killy nácků, taky bavilo dost. Na rozdíl od svého Finského bratra ve zbrani má Heinrichův příběh blíž ke Coenovkám než k Tarantinovi. 7/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se těšil, že půjde o fajn německého sourozence letošního SISU, který se bude držet více mainstreamu bez parodických odboček a bude se brát vážněji, ale výsledek je teda neskutečná slabota, která mu nesahá ani po kotníky a já se ptám, nad čím tady všichni tak jásají. Největší "velký špatný", je totiž vlastně celkem střídmá akce a gore - kde se SISU řezal hlava nehlava, tak tady jsou všehovšudy 3 akce, z nichž žádná vyloženě nerve koule, gore je hodně obyčejné a i akce se zmůže na celkem obyčejné přestřelky, jednou nůž a jednou vidle. Na to, že mělo jít o guilty pleasure v action/gore žánru mě film nechal chladným a až tak štěstím neskáču, ale takový jakžtakž (pod)průměr si film asi i tak vyslouží... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu je skrytá pocta americkému režisérovi, producentovi a milovníkovi westernů Walteru Hillovi, viz náhrobek u hrobu, kde trojice hledala zlato. (SsgtJira)
  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama