Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak 2

  • Kanada Ginger Snaps 2: Unleashed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Brigitte se nakazila lykantropií od své sestry Ginger, o niž se dříve starala. Tato nemoc ji sžírá zevnitř nejen tělesně, ale především duševně. Jejímu zdraví také neprospěje, že ji zavřeli do léčebny drogově závislých kvůli detoxikaci, protože lék, jenž jí jediný pomáhá oddálit hrůznou přeměnu ve vraždící monstrum považují za drogu. A k tomu ji pronásleduje i jiná krvežíznivá bestie za ne zrovna neobvyklým účelem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keby boli naše činy bez následkov, bol by tu pekný bordel.“ Ako jednotka, i dvojka nakoniec skončila medzi psychologicky serióznou záležitosťou (lykantropia ako drogová závislosť? Prečo nie, dobrý nápad...), bizarnou komédiou (wtf - masová masturbácia) a lacným, krvavým, hororovým béčkom (podpriemerné lakačky, nudné akčné finále s vraždami a nízkorozpočtovými maskami). Potešiteľné je, že v niektorých pasážach sa vráti Ginger a poteší svojrázna Ghost (a koniec, s ňou súvisiaci). Najviac ma bavila trojka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil se podle me moc s prvnim porovnavat neda. Prvni dil je hodne cerna komedie, kdezto tady se tvurci snazili o cistokrevnej horor, jen s par vtipnejsima scenama, jako je hromadna terapie. V hlavni roli je tentokrat Emily Perkins, ktera mi prisla lepsi jako postava i po herecke strance nez jeji sestra, ktera je sem nacpana krapet zbytecne. Emily vypada fakt spravne odporne a prisla mi naprosto perfektni. Co se tyce pribehu, presunuti deje do lecebny byl dobrej napad a po uvodnich brutalnich titulcich jsem cekal poradny maso. Ze zacatku to melo fakt perfektni atmosferu, ale kdyz se furt nic nedelo, tak zacla atmosfera mizet. Pak sice tvurci prihodili par peknejch vrazd, ne uplne dementne vypadajiciho vlkodlaka, kterej nastesti neni moc videt a slusnou masku hlavni hrdinky, ale film uz to moc nezachranilo. Taky je fajn konec, kterej se imho da vysvetlit vice zpusobama. Spatny to neni, ale uvod me naladil na vetsi maso. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pokracovani skoro stejne dobre prvniho dilu. Vlkodlaci "problem" je opet lehce upozaden a prostor dostavaji predevsim vztahy. Scenaristicky je film sice trochu roztristenej, ale nektere postavy jsou napsany genialne. Moc se mi libila mala Ghost, celou dobu clovek netusi, co si o ni myslet. Skvele byla zahrana i jeji babicka (i kdyz byly videt jen oci) a hlavni muzsky "hrdina". Kapitolou samou o sobe je pak samozrejmne sen kazdeho psychologa - masturbacni terapie. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc. Nešlo tu o vyvražďování beze smyslu, kterýho s každým dalším natočeným filmem mám plný zuby, ani nastavování ředěné kaše. Celkem jsem byl i napjatej, jak to bude pokračovat. A, což je dnešní dobou více než neobvyklé, měl jsem dokonce pocit stísněnosti, ne přímo obav, ale nemělo to k obavám daleko a obavy nemají daleko ke strachu. Považuju to za dobrej horor a možná i jeden z nejlepších natočených za posledních pět let. A určitě mě to navnadilo na první a třetí díl. Líbilo se mi tu hlavně, že postavy jsou propracovaný a dobře zahraný a že tu nejde jen o lekačky a vraždy těma nejnechutnějšíma způsobama, ale i o něco víc. Tedy o psychiku hlavní hrdinky a její snahu zabránit své přeměně a ponechat si ještě aspoň stopu lidskosti, přestože ve srovnání s ostatníma postavama (kromě Alice, která byla tam kde jsi teď ty ;) je mnohem lidštější. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný sequel, než by většina diváků čekala. Dvojka Ginger Snaps totiž nepřináší víc akce a krve, nýbrž se opět zaměřuje především na temný příběh a rozvíjení lykantropických příznaků, které trápí tentokrát sestru Brigitte. Zabrušování tesáků, zastřihávání chlupatých a špičatých uší nebo jenom kruté prokletí, s nímž se hrdinka nechce smířit. Postavy jsou napsány výborně, zvláštní péče se dostala na malou Ghost se zálibou v komiksech. Maska vlkodlaka je zase o něco propracovanější, i když není moc vidět. A vůbec, celá atmosféra snímku je hodně temná a smutná, za což může hlavně ta věčná zima a prostředí uvnitř léčebny pro feťáky. Příjemný horror, pro fanoušky jedničky určitě žádná ztráta času. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě daleko horší než pérvní díl, tady se to přesunulo do nějaký léčebny, sice to nemá nějak zvlášť špatnej děj, ale je to nuda, žádný napínavý nebo hororový scény, jen se pořád řeší jak a kde dostat lék, konec taky nic moc a opět mizerný triky, takže nevim co na tomhle díle je lepší než na prvním, že má lepší hodnocení ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako cez kopirák jednotky. V ničom lepšie, v ničom horšie. Je sa načo sťažovať, bolo by čo triezvo pochváliť, čiže klasicky priemerná záležitosť, po ktorej treba siahnuť iba v prípade obrovskej nudy. Dalo sa, nebolelo ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S touto kanadskou vlkodlačou horrorovou sériou som sa pred časom zoznámil prostredníctvom tretej časti. Bol to prequel ku prvým dvom dielom, preto som sa v deji ľahko zorientoval. Teraz sa mi do rúk dostala časť s poradovým číslom dva. Takže som zasa o niečo viacej prenikol do príbehu dvoch vlkodlačích sestier Brigitte a Ginger. Tento krát sa dej točí hlavne okolo tmavovlásky Brigitte. Zo všetkých síl sa snaží bojovať proti svojej neodvratnej premene v krvilačnú beštiu. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ginger po konflikte so sestrou je mŕtva. Jej sestru však čaká taký istý osud pretože boj s vlkodlakom sa nezaobišiel bez zranení. Priskyrica (droga, ktorou sa lieči) premenu nezastaví úplne a tak sa dostáva do liečebného ústavu. Tu stretáva dievčatko Ghost, ktorá v jej živote zohrá dôležitú úlohu. Naviac ju ešte prenasleduje nejaký vlkodlak, ktorý by sa s ňou najradšej ... spáril. Tak ako sa jednotka vyhla zaradeniu ako obyčajné vlkodlačie béčko, tak sa jej vyhlo aj jej pokračovanie. No opäť iným spôsobom. To, že sa režisér snaží napodobniť Finchera (a celkom sa mu to darí) je poznať hneď z úvodných titulkov a dopomáha mu k tomu aj depresívny hudobný doprovod. No to, že nakoniec z neho vyjde ako nejaký klon Fight Clubu som fakt nečakal a vo výsledku ma to i zarazilo. Premena hlavnej predstaviteľky tentoraz nie je podaná tak pôsobivo, proste kašle sa na malé detajlíky (žiadneho narastajúceho chvostu sa tu nedočkáme), ktoré práve z jednotky urobili to pravé orechové. Odpadáva tu pocit ohrozenia premenenej Ginger k jej sestre. Hrozba voči ostatným ľuďom je bezvýznamná, pretože sú to v postate nesympatické postavy a Ghost je tak tajomná, že fakt neviete, čo si o nej myslieť. A tým pádom držíme palce iba meniacej sa Brigitte pred neznámym vlkodlakom. Pokles napätia je znateľný hlavne v liečebni a finále nie je tak vybičované ako v jednotke, preto o hviezdičku menej. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Brigitte s vlkodlačím virem v krvi se snaží bojovat nejen s blížící se proměnou, ale i s vlastními démony duše. Ginger je sice po smrti, ale stále jí zůstává na blízku jako její temné druhé já (aneb jak chytře dostat K. Isabelleovou do pokračování). V momentě, kdy se předávkuje smrtící omějí, vše se změní. Nedobrovolné probuzení v léčebně a nemožnost dostat se k další dávce oměje jsou jen začátkem hrůz, které ji čekají. A jak se nakonec ukáže, tím nejhorším nebude ani vlkodlak, co jde v jejích stopách, ani personál léčebny. Zlo, jak už víme na příkladu Satana, mívá často krásnou nebo alespoň příjemnou tvář. Postupná proměna Brigitte odpovídá přesně divným filmům z Kanady, jejichž vlnu zahájil s největší pravděpodobností D. Cronenberg. Kromě studie rozpadu osobnosti jde i o varování pro nesoudné příznivce comicsu, že hranice mezi světem skutečným a fantastickým může být velmi tenká. Ještě lepší než jednička. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než první díl. Vlkodlak vypadá skvěle, prostředí psychiatrické léčebny je v hororu vždy potěšující, stupňované napětí, grandiózní finále s nečekanou pointou (fakt jsem to do poslední chvíle nevytušil), Emily Perkins hraje moc dobře a jako třešnička na dortu je skupinová léčba drogově závislých hromadnou masturbací :-). Jediné, co mi vadilo byla postava Ginger, která byla do filmu naroubována opravdu dost násilně. Doporučuji všem, kteří mají rádi horory s tím, že můžou klidně vynechat první díl. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +prostředí, herecké výkony, atmosféra, efekty -druhá polovina filmu, stále slabá hudba.../// Lepší než první díl. Fain je že příběh na sebe navazuje. Nakonec zabránilo dát vyšší hodnocení vyvýjející se děj. Už jsem se těšil jak v léčebně všechny vykosí za to, že jí nepomohli a dohnali jí tak k proměne. No nestalo se, jako horror tedy velice slabé. Ovšem jako pohled do nitra postav je to dost dobré. Každopádně jednou stačilo./// Celkem 55%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Začínam měnit svuj názor na to že nejde natočit překvapivé a zajímavé vlkodlačí filmy odehrávající se v současnosti. Výborně vybrané představitelky hlavních rolí jsou ozdobou tohoto projektu. V Ginger Snaps sérii ani tak moc nejde o samotné vlkodlaky jako spíš o mezilidské a rodinné vztahy. A je to překvapivě mnohem zajímavější než jen "obyčejný" horor. Třešničkou na dortu je skvělá režie a výborná práce s hudbou a zvukovými efekty. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Od série Moje sestra vlkodlak jsem čekal dementní videobéčka, k mému překvapení však jde o jedny z nejpovedenějších vlkodlačích filmů jaké jsou vůbec k vidění. A druhý díl je ještě o notný kus lepší než první, protože ono mizerně namaskované monstrum je zde spíše tušené než viděné... a tudíž divákův jemnocit vkusu tolik netrpí. Obzvlášť když se většinou filmu rozvíjí spíše psychologické téma jak postavy sympatické hlavní hrdinky čelící nezastavitelné mutaci, tak její nové (a neméně sympatické) kamarádky z psychiatrické léčebny. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zachovaná úroveň jednotky, dvojka nie je ani lepšia ani horšia. Vo filme sú najlepšie masky, tie vzhľadom na rozpočet boli veľmi vydarené. Je tu však toľko vaty a nudy, že scény s vlkodlakom vám prídu ako vykúpenie. Nič na tom nemení ani záverečné finále, ktoré je celkom prekvapivé. 50/100 ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

--- len s veľkym sebazaprením pripušťam, že tento projekt možno pomenovať horror ... porovnateľný s Part 1 ... nuda ... absencia napätia ... mizive goreeffekty ...nezaujimavý dej ..to je charakteristika ako šitá na tento film .... rozhodne slabší ako trojka ..ktorá ho predčila zaujímavým prostedím a mysterióznym dejom .... ale celkovo sa jedná o slabú sériu .... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Podobne depresívne a nepríjemné ako jednotka, ale o dosť menej desivé a scenáristicky zvládnuté. Postava Ginger vystupuje už len v halucinačných a snových sekvenciách, zato Emily Perkins nesklame, poteší pár nechutných detailov a terapia v podobe skupinovej masturbácie je už len čerešničkou na torte. ()

Reklama

Reklama