Reklama

Reklama

Princezna na hrášku

  • USA Princess and the Pea (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zlý princ Laird se nedokáže smířit s tím, že nezdědil královskou korunu a nestal se vládcem Corazionu. Tajně vymění svou novorozenou dceru a skutečnou princeznu pak podstrčí na výchovu chudému sedlákovi. Roky běží a zatímco princezna vyrůstá v obyčejné chalupě, z nedalekého království přijíždí princ Rollo, který si hledá mezi urozenými princeznami tu pravou. Situace se poněkud zamotá, když se zamiluje do chudé dívky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna na hrášku je sice jedna z etalónů klasických pohádek, její zápletka je však tak jednoduchá, že si sama o sobě na celovečerní film nemůže vystačit, aby to nerozbředlo do neskutečné trapnosti (vzpomeňme na to, na co jsme se snažili zapomenout, tedy na tu pekelnou německou verzi princezny na hrášku z roku 2010, pokud jsme si to dostatečně v duchu srovnali, opět zapomeňme). Tady je princezna na hrášku legenda a i když se tu o hrášku mluví víc než na zahradě na počátku jara, příběh je o sourozenecké rivalitě, lidské zlobě, lásce a třech malých prasátkách. K tomu hrachu se dá říct jen to, že zatímco na něm se prokazatelně spí špatně, ještě horší by bylo mít hrách v botě, jak řeší jedna klasická židovská anekdota. Pro upřesnění - nedojde ani k očekávanému setkání hrášku a tří malých prasátek u oběda. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příjemná animovaná pohádková podívaná se drží klasického příběhu. Sestřenice z královského rodu jsou správně protikladné. V českém překladu je pěkný hudební doprovod. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Prasátka byla roztomilá, přesto to působí jako slátanina a nezaujalo mě to. Písně jsou dost tragické, aspoň v dabovaném podání. Čistá dvojka. 40% ()

Reklama

Reklama