Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Příběh Tarzana, pána opic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord se svou ženou se po tragickém ztroskotání lodi zachrání na neobydleném pobřeží Afriky. Postaví si nouzové přístřeší a čekají na příležitost k záchraně. Krátce poté, co se jim narodí syn, však oba zahynou. Osiřelé dítě objeví opice a jedna ze samic, která právě přišla o své mládě, se chlapce ujme a vychová ho jako opici. Zpočátku odstrkované "holé mládě" se však jako dospělé stane vůdcem opičí smečky. A právě v této funkci se jednoho dne setká s člověkem, belgickým kapitánem D'Arnotem, který je v Africe na vědecké expedici, a kterého Tarzan zachrání před nepřátelskými domorodci. Překvapený kapitán ho naučí mluvit a když podle důkazů a dokladů, které najde v opuštěné chatrči pochopí, že jeho tajemný zachránce je ve skutečnosti anglickým aristokratem a dědicem značného rodinného jmění, přesvědčí ho, aby s ním odjel do Anglie. Tarzan je představen anglické smetánce jako John Clayton a na svém panství se setká nejen se svým strýcem, ale také s jeho americkou schovankou Jane, do které se zamiluje. Přestože také ona jeho city opětuje, necítí se muž v prostředí svázaném přísnými pravidly, společenskými zvyky a upjatou morálkou dobře. Zlomem se stane setkání se zajatým opičákem, který byl členem jeho tlupy. John Clayton se opět stává Tarzanem, který touží po jediném. Volnosti a návratu do hlubin africké džungle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (226)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Tarzan - to boli moje obľúbené detské knížky ... po nociach som ho čítaval, a na druhý deň ma museli kolom dvíhať z postele.Žiadný film o tarzanoch, čo som videl nezodpovedá mojím predstavám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě televizní klasika, která je mnohem zajímavější ve své první části, když se odehrává v džungli. Kromě toho, že jsou zde skvělé masky Ricka Bakera, funguje to i po dějové stránce. Pak přijde zlom, je to nuda, ale na konci vás čeká naděje, že to vlastně všechno dobře dopadne. Člověk patří tam, kam patřit chce. Jednoduché, ale silné poselství. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejzdařilejší adaptace podle klasické knížky, kterou jsem dříve nespočetněkrát čítával a hodně jsem si ji zamiloval. Film je vykreslen naprosto přesně a hlavně herecké obsazení nemá chybu, když samozřejmě nepočítám Christophera Lamberta, tak nejvíce jsem si zamiloval Ralpha Richardsona, který je ve své roli starého Greystoka překrásně dětinský a zahraný naprosto parádně a svým způsobem mě připomíná Českou legendu Jana Pivce. První půle filmu se odehrává v džungli a opice (lidi) jsou opravdu perfektně namaskovaný, bez nějakých digitálních triků, je to zcela přirozený a perfektně udělaný. Krása! Pamatuji si, když jsme jako malí na film chodili do kina, tak jsem měl vždycky pěkný depky, když ten opičák vlezl do chatrče a tam zabil lorda Greystoka...Druhá půle filmu se odehrává na panství Greystoků a to jsou taky nádherné panoramata a hlavně celé to sídlo je opravdu překrásné stavení, plné nádherných interiérů a exteriérů. Snímku dominuje výborná hudba nahraná Londýnským filharmonickým orchestrem. K ději nemá cenu nic co vypisovat, tuhle klasiku by měl znát i Pepík ze Zvláštní školy. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

82 % - Ducha knížky se podařilo poměrně slušně přenést na plátno. A Christopher Lambert je tady zřejmě v životní roli. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tatínek se málem porval v řadě na lístky do letňáku. Já jsem ve svých sedmi až osmi letech hrozně plakal. Nervuje mě to doteď. Měl jsem z toho hroznou depku, svině lidi!!! Krásný film, perfektní Lambert. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš rozvláčné a pesimistické zpracování slavného příběhu, masky opic taky nepovažuji za úplně dokonalou práci, ale ty Lambertovy smutné oči mi budou ležet v hlavě ještě dlouho... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....po návšteve kina som bol sklamaný - takto som si Tarzana ani Jane ani celý príbeh nepredstavoval....časom som si trocha vylepšil názor na tento film ,ale je to len priemer.A kniha je kniha nad ňu nie je. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert sa prekonáva a zahral to výborne to je podla mňa v tomto filme vidieť.Andie MacDowell výborne do tohoto filmu zapadla a nádherne jej to s Lambertom ladilo.Film vás príjemne pohladí a zanechá dojem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film o Tarzanovi, ktory vyrastal v dzungli, a vychovali ho opice. Prechod do normalneho prostredia uz nebol taky nadherny ako zivot v dzungli. POdla mna vsak najlepsi Tarzan. 85 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší příběh Tarzana co jsem viděl (pokud nepočítám animák z devadesátek). Neskutečná a dechberoucí příroda, živá zvířata, dokonalé masky opic, skvělý Lambert a několik drsných momentů, které si tak trochu jako dítě pamatuji, ale musel jsem si to připomenout až dneska. Nedivím se, že příběh Tarzana má tolik zpracování a toto patří rozhodně k těm nejlepším. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Lambert je perfektní, část v džugli super, ale na mě se ten Tarzan zcivilizoval až moc rychle. Rovněž část v civilizaci je dost nejasná v tom, o co vlastně jde, jestli o lásku nebo dědictví, touhu k návratu do přírody nebo o boj s civilizací. Tohle všechno tam totiž je, ale nic není vypíchlé. Všechny motivy jsou stejně matné a jakoby nedodělané. Pořád je to ale asi nejlepší Tarzan. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem neočekával, ale hlavně první půlka filmu před přesunem do Anglie byla vynikající. Pak to trošku ztratilo tempo a vleklo se to až do konce, ale jako celek působí Tarzan vlastně docela dobře, a to hlavně díky špičkovému Lambertovi. 75% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Lamberta pro tuhle roli asi vážně vytrhli nějaké gorile z náruče. Zahrál to skvěle, takhle má vypadat tarzan a ne jako ten přitroublý seriál co běžel na nově:) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Moje prozatím jediné setkání s filmovým Tarzanem. I když musím se přiznat, že knížku jsem nečetl a ani to nemám v plánu. Ale Tarzana zná přece každý a tento jeho příběh s výborným Christopherem Lambertem v hlavní roli se mi docela líbil. Skvělé dobrodružství. Ale k nejvyššímu hodnocení něco chybí, 4 hvězdy. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem to viděl a rozhodně mi to moc velkou radost neudělalo. Kvalitní film to sice je, ale proč je to tak smutné? ()

Související novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama