Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Příběh Tarzana, pána opic (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord se svou ženou se po tragickém ztroskotání lodi zachrání na neobydleném pobřeží Afriky. Postaví si nouzové přístřeší a čekají na příležitost k záchraně. Krátce poté, co se jim narodí syn, však oba zahynou. Osiřelé dítě objeví opice a jedna ze samic, která právě přišla o své mládě, se chlapce ujme a vychová ho jako opici. Zpočátku odstrkované "holé mládě" se však jako dospělé stane vůdcem opičí smečky. A právě v této funkci se jednoho dne setká s člověkem, belgickým kapitánem D'Arnotem, který je v Africe na vědecké expedici, a kterého Tarzan zachrání před nepřátelskými domorodci. Překvapený kapitán ho naučí mluvit a když podle důkazů a dokladů, které najde v opuštěné chatrči pochopí, že jeho tajemný zachránce je ve skutečnosti anglickým aristokratem a dědicem značného rodinného jmění, přesvědčí ho, aby s ním odjel do Anglie. Tarzan je představen anglické smetánce jako John Clayton a na svém panství se setká nejen se svým strýcem, ale také s jeho americkou schovankou Jane, do které se zamiluje. Přestože také ona jeho city opětuje, necítí se muž v prostředí svázaném přísnými pravidly, společenskými zvyky a upjatou morálkou dobře. Zlomem se stane setkání se zajatým opičákem, který byl členem jeho tlupy. John Clayton se opět stává Tarzanem, který touží po jediném. Volnosti a návratu do hlubin africké džungle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (226)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Todlenc je ,zatím,nejlepší zpracování legendy o Tarzanovi a snad nejlepší role Ch.Lamberta.Lambert nehraje Tarzana,Lambert Je Tarzan! ()

Frog.cz 

všechny recenze uživatele

O čem Tarzan je tady nebudu a myslím že ani nemusím rozvádět.Pravda ale v každém případě je že to je nejlépe udělaný Tarzan co jsem viděl.Christopher Lambert a Andie MacDowell byla evidentně dobrá volba.85% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Pri všetkých tých seriáloch a "kulturistických" spracovaniach sa Tarzan práve tu dočkal najlepšieho aj najrealistickejšieho spracovania. Nie je to žiadna odľahčená verzia, práve naopak, film si dosť zakladá na drastických scénach a záberoch, kvalitných hereckých výkonoch (Lambertova jasne najlepšia rola), profesionálnej réžii a ešte by som vyzdvihol naozaj dokonalé masky. Menším zádrheľom je z môjho pohľadu príliš skoré ukočenie "africkej" časti deja, pretože dianie na panstve Greystoke trocha stráca na atmosfére a začal som sa nudiť. V každom prípade sa jedná o kvalitné spracovanie, v ktorom nechýba napätie, dobrodružstvo ani romantika. ()

worlik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je v archivech kolem 90 různých verzí, tak když se řekne Tarzan, je to tenhle film, když se řekne Tarzan, je to Christopher Lambert. Když je to navíc pravděpodobně vůbec to nejlepší Tarzanovo zpracování, tak není co řešit... ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Lambert a jeho životní role. Tohle je jeden z nejlepších verzí tarzana a to hele jak už je tento film starý. Gorily jsou na tu dobu hodně dobře udělané, či zahrané (přesně nevím, jak se to točilo) a příběh vymakaný. Moc pěkný příběh tarzana - pána opic! ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o nič prelomové a ako malý som pri tom nikdy nejásal ako pri animovanej verzii, ale Lambert sa neskutočne hodil do role známeho muža divočiny, miestami pri tom serióznom výraze pripomína Sorbovho Herculesa, ale takých sympatií nikdy nedosiahol. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Na tarzanovkax, winetovkax a verneovkax som vyrastal ale tento TARZAN ma neuxvatil. Sklamalo ma malo priestoru v dzungli na ukor civilizacie a zdlhave poukazovanie civ.neduhov ci nedostatky ludskej spolocnosti. Knihy boli akcne a dobrodruzne ale to sa z filmu od polovice vytratilo. Nesedelo mi ani zobrazenie Claytona ako prilis precitliveneho (vid reakcie po smrti deda aj op.otca) po 20-tix rokox v dzungli kedy zabijal holymi rukami leoparda, ludoopov,zral surove maso, il este teplu krv, xrumal xrobaky a larvy a prezil smrt svojej matky Kaly. Na druhej strane by som vyzdvihol triky a vcelku naturalisticke sceny. Aj LOREAL vlasky Andie boli v skoroerotickej scene velmi sexi. Kamera aj hudba bola velmi dobra a tak len kustik do stvrtej hviezdicky ;-) 68% ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Film je sice celkem naturalistický a vypadá uvěřitelně. Konečně to není žádná ptákovinka, kterých o Tarzanovi vzniklo už spousty. Kostými i herecký výkon Lamberta jsou skvělé. Říkám si, jestli po skončení natáčení nechodil na nějaké terapie, aby přestal dělat zvuky jako opice. Ale jinak mi snímek přišel být docela nudný. Divoch se dostane mezi lidi, kteří se ho snaží přetvořit k obrazu svému, což se samozřejmě nemůže povést, když v jungli musel žít rozhodně zajímavější život. I když podstatně nebezpečnější. Příroda je krutá, ale když už vydržel až do dospělosti, tak musí být silným jedincem. Proto pak závěr potěšil. ()

Reapper 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze Tarzana s výborným Chrisem Lambertem, který skvěle přidává na realističnosti. Masky opic jsou velmi povedené a na dobu unikátní. Oprávněná nominace na Oscara pro Ricka Bakera. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Tarzan - Tak tento film o Tarzanovi, pánu opic je dle mého názoru nejlepsi, ktery byl vubec kdy natocen. Pamětníci pamatují fronty na lístky, když tento film přišel poprvé před 30 léty do našich kin. Zájímavě zpracovaný příběh Tarzana, skvěle zahraný Christopherem Lambertem. Jako kluk jsem hltal všechny knižní díly Tarzana a myslím si, že by bylo dobré natočit více těch skvělých Tarzanových příběhů, které mají určitě lidem co říct, na rozdíl od všech těch Rambů, Spider manů, Indiánu Jonesů, Texasských Rangerů a dalších.... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Tarzan. Kdo četl knížky, kdo viděl vícero verzí, musí souhlasit. Můžete změnit herce, můžete digitálně vylepšit opy, můžete použít sebelepšího skladatele hudby.... Ale tady hraje vše. Chytne vás to emočně, hudba si vás dostane, příběh vás vtáhne. Kdysi jsem si říkal, proč nevznikla dvojka podle knižního pokračování. Dnes děkuju, že se tak nestalo. Sequel by to jen zničil. Já děkuju tvůrcům. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé a nevšední zpracování známé knihy, možná nejbližší možné skutečnosti kdyby byl příběh skutečný a nebyla to fikce!!! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Keď sa povie meno Tarzan, okamžite si predstavím Christophera Lamberta, nakoľko jeho zobrazenie tarzanej reality bolo asi najdôveryhodnejšie, aké som kedy videl. Naozaj prepracovaný príbeh stvárnený naturálnym spôsobom, ktorým si jednoducho musel získať divákov. Lambert v podstate v jeho medzinárodnom debute so spoločným debutom krásnej Andie MacDowell. A Ian Holm neskutočný. Aj napriek značným dieram v deji a niektorým nelogickým lapsusom je tento príbeh jednoznačne najlepším prevedením Tarzana vôbec. 80 % ()

Související novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (více)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (více)

Reklama

Reklama