Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

SidVicious

SidVicious (hodnocení, recenze)

Genialní film kde působí paranoja,podezřelost a strach.Nikdo z nich nemůže si být jistý kdo je ta zrdůda.Sci-fi beru jako spadlý žánr ale jediné sci-fi je te mimozemštan,není to letání vesmírem a je to jen tak aby ten film fungoval.Škoda že je to remake John Carpenter by si mohl připsat další skvělý horor.Ale remake je daleko lepší než originál z 50.LET takže stejně si zaslouží obdiv.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Tak to sme tu asi iba my dvaja. Ale máš predomnou náskok ja som to čítal len raz. Ale nevylučujem že sa k tomu ešte pár krát vrátim. Je to zaujímavý kúsok.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Mám malú otázku ktorá sa týka aj tohoto filmu. Čítal niekto z vás originálnu poviedku od J. W. Campbella jr. Kto je tam? Podľa nej je ten film sfilmovaný a aj keď je to len 29 stranová poviedočka tak sa jej film naozaj dobre drží. Akurát som to včera dočítal. Niektoré veci si Carpenter pridal a iné pozmenil keďže poviedka vznikla niekedy koncom 20-tych rokov. Carpenter sa filmom drží skoro presne toho čo je v poviedke. Jediné čím celý príbeh povýšil o úroveň vyššie je jeho stvárnenie veci a jej konanie ktoré je v poviedke pomerne nevýrazné aj keď charakteristické napätie medzi členmi výzkumnej stanice je v nej dobre vykreslené. Niektoré technické zručnosti posádky sa síce premiešali (McReady nie je v poviedke žiaden pilot ale iba meteorológ a bývalý študent medicíny) ale inak som teraz oveľa spokojnejší s filmom ako takým keď viem ako veľmi sa držal predlohy. 

SPOILER: Po prečítaní predlohy je nedávny remake úplnou absurdtnosťou ktorá má základ len v Carpenterovom filme a s predlohou je prepojená len minimálne. 

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

podľa mojho názoru bol prvý infikovaný Norris (ten čo mu z brucha vyleze zubatá tlama), ked sa na začiatku filmu blíži ten pes do jednej z miestností, je na stene vidieť silueta, z ktorej je vidieť jeho účes

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

Bay_watch

A dle mě to mají oba = ) . . . už jenom to, jak Childs řekne "Nějak to přežijem" - (chce zamrznout a počkat na další příležitost a je přehnaně sebejistej) a McReady mu na to odvětí "Možná bysme neměli" (to mně přišlo jako narážka sama na sebe, že z jejich pohledu jako lidí v ten moment to moc prospěšný nebude x)).

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

Denver

copak nekde rikam, ze se mi ten konec nelibi? promin, ale mam pocit, ze jsi v tech komentarich cetl neco vic, nez tam je :)

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Bay_watch

Bez urážky, ale mám pocit, že hledáš něco, co tam není. Pro mě je tohle nejlepší možnej konec, jeden o druhým pochybuje. Vždyť k tomu ten film celou dobu směřuje.  Proč je tak těžký smířit se s tím, že ten konec je otevřenej? :)

na příspěvěk reagoval Bay_watch

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

jo, v té hře Childs skutečně umrzl a byl to člověk. dále ještě existuje komiks, kde jsou jak Mac i Childs lidi.

kdybych chtěl podpořit tu teorii s nakaženým MacReadym, tak jedinej moment, kdy mohl bejt infikovanej, byla asi ta 3/4 hodinka mimo základnu s Naulsem. je taky možný, že ho, i přes jeho slabý spaní, Věc infikovala někdy v noci, stejně jako Palmera a další...

btw: kdo nečetl, tak tohle je super povídka napsaná z pohledu Věci :)

na příspěvěk reagoval Denver

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Hmm naozaj sa nám tu rozprúdila zaujímavá debata. Ak to tak zoberiem komplexne a zarátam pod značku The Thing aj nie príliš vydarenú počítačovú hru ktorá pokračuje v príbehu tohoto filmu tak McReady to napokon všetko prežil. Tuším že Childs tam umrzol ale na 100% to neviem lebo je to už nejaká doba čo som to hral. Ale aj mne sa zdalo pravdepodobnejšie že Childs je nakazený keďže bol mimo záber častejšie ako McReady a pri zničení základne sa akosi stratil aby sa po výbuchu zjavil vedľa McReadyho. Veľmi podozrivé.

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

taky je hrozně důležitý, co berete jako kánon. já třeba knížku nikdy nečetl, viděl jsem jen ty dva filmy a hrál počítačovou hru. pro mě je tedy kánon první film a nic po něm ani před tím nijak neberu v potaz. ve hře se hrozně moc z těch věcí, co tady řešíme, vysvětlí, ale proto ji beru spíš jen jako další interpretaci a fanfikci postavenou na prvním filmu. John Carpenter ji na druhou stranu za kánon považuje, což mi však přijde hrozně divný.

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

Denver

on je sice jinak osvětlenej, ale i tak by ta pára byla vidět víc, kdyby skutečně dýchal. třeba Věc nepotřebuje tolik kyslíku nebo tak. až ke konci toho rozhovoru se Childs nadechne trochu víc, ale přišlo mi to, jako by se snažil MacReadyho napodobit.

taky by mě napadla ta analogie s tím počítačem na začátku. tomu taky "nabídl" whiskey a byl z toho šach mat... jinak je v tý scéně hrozná chyba, když se ten mač z jedný situace dostane do matový během asi vteřiny. to musí bejt MacReady fakt příšernej hráč :)

on to ale nemusel být nutně chlast, ale benzín. třeba se chtěl MacReady zabít a Childs ho při tom vyrušil. Childs se navíc tím, že to exnul, zcela odhalil. navíc do toho začala hrát hudba...
moje přítelkyně si zase myslí, že byli na konci oba nakažení, nebo alespoň MacReady. tím, že si Childs loknul z flašky se buď tedy nakazil, nebo prokázal, že už je nakažený. ona ale operuje s tím, že Věci je úplně jedno, koho zabije (ať už je to člověk nebo jiná Věc), dokud bude vypadat věrohodně. např. Palmer, když upozornil ostatní na tu utíkající Norrisovu hlavu

taky jsem si trochu ujasnil, co se asi tak stalo Fuchsovi, jehož smrt/sebevražda mi v tom příběhu moc neseděla. dle mýho byla ta neznámá postava, za kterou šel, Blair, kterej chodil po základně a sbíral věci na to svoje žihadlo a líčil důkazy proti nejnebezpečnějšímu protivníkovi, MacReadymu.

na příspěvěk reagoval jarkolar

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Bay_watch

Ve flašce má whisky. Než Childs přišel, chtěl se přece sám napít :) A dejchají oba stejně. Pokud myslíš páru, tak je to tím, že MacReady je přímo osvětlenej, takže pára od pusy je v tom světle dobře vidět. Má ji tam i Childs.  Když přijde, je to vidět úplně jasně. A je to vidět i během jejich rozhovoru :)

na příspěvěk reagoval Bay_watch

Příspěvek byl smazán administrátorem.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

duvod zase na Vec mrknout, klidne se rozepis jeste vic :)

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

asi se mi definitivně potvrdila ta domněnka, že byl Childs na konci infikovanej. třeba jsem si všiml, že Childs v tý poslední scéně nedýchá a úplně jsem se začal mlátit do hlavy, jak jsem to předtím nemohl vidět, když na to Carpenter tak okatě poukazuje těmi prostřihy mezi ním a vyloženě supícím MacReadym. taky má na sobě jinou bundu, než se kterou jsme ho naposledy opouštěli (tu minulou mu roztrhala Věc při asimilaci?)... taky by mě hrozně zajímalo, co bylo v tý flašce, ze který si na konci lokl, zdali whiskey nebo nějakej benzín, ze kterýho předtím MacReady dělal ty moloťáky. no je toho spousta.

na příspěvěk reagoval Denver

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

tak po roce jsem si zas dal dávku tohohle božskýho matroše a musím říct, že furt je co vobjevovat. zase jsem si všiml novejch věcí, který mě při těch minulejch několika zhlédnutích netrkly a zase jsem si v hlavě vytvořil nový teorie a pojítka. tohle už Carpenter nikdá nepřekoná a moc pochybuju, že kdokoliv jinej jo.

na příspěvěk reagoval oLí

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

ty "sweded" věci jsou většinou fakt vynalézavý a vtipný :)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama