Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 541)

maty39 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem četl povídku od Dona A. Stuarta (pseudonym nějakého známějšího US literáta, pokud se nepletu), která má do mrtě naprosto stejný děj, tak jsem až zas tak uchvácen filmem nebyl, ale když jsem ho viděl podruhé, tak musim říct, neni to nejhorší. PS: Tak jsem si to našel a jmenoval se John Wood Campbell (1938, Who goes there - tak se jmenovala ta povídka v originále) a je uveden u filmu jako autor námětu, zemřel v roce 1971 (poprvé zfilmováno v roce 1951). Jinak ta povídka vyšla pod názvem Věc v jistém časopise se sci-fi povídkami (vycházel po revoluci). Ještě mi leží doma a popravdě radši si to přečtu, než pustim v TV. ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Polární expedice je odříznuta od okolního světa. Nemá možnost utéct a tak se musí postavit neznámu monstru a pokusit se přežít. Co já NATO? Věc je jeden z nejlepších hororů co jsem kdy viděl. Dokonalé triky, perfektní příběh, atmosfára neskutečně hutná, geniální hudba. Asi životní role Kurta Russela a nejlepší film Johna Carpentra. ()

stankub 

všechny recenze uživatele

Mrazivý horor z mrazivého prostředí, podtržený ještě temnou hudbou Italského skladatele Morriconneho. Ze svého žánru je to naprostá špička - 5* ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Uuuuf. Ešte teraz ma zamrazí ked si spomeniem ako som tento film pred rokmi videl. Carpenterova réžia je nezabudnuteľná. Kurt Russel vo svojej životnej úlohe. Takú dokonale mrazivú atmosféru si nepamätám ( možno ešte vo Votrelcovi). The Thing je naozaj povinnosťou pre všetkých milovníkov kvalitných hororov. Mimochodom podobný námet použili aj v jednej epizóde X Files s názvom "ICE". Btw. Nikdy na opustený zamrznutý ostrov :D ()

Thomm 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nemyslel, že to řeknu po zhlédnutí více než 25 let starého filmu, ale... jsem nadšen. Parádní horror, který strčí s přehledem do kapsy 90% všech těch novodobých. Skvěle navozená atmosféra, nepolevující napětí, "psycho" hudba (podobná té v Halloweenu) a dokonalý závěr. V dobrém slova smyslu nechutné efekty jsou obstojné ještě teď, na svojí dobu potom přímo vynikající. Do filmu jsem byl doslova zažraný od první scény až do té poslední a jediné, co mě trochu uvolnilo a přivedlo na jiné myšlenky, byla počítačová animace, oproti které je Super Mario jako Crysis na maximální detaily. I přesto však byla působivá a mrazivá. Ano, takhle nějak si představuju kultovní horror. ()

Rilian 

všechny recenze uživatele

Viděl sem to poprvé ve 12 letech v noci a sám doma. Mohl sem se p****t. I když opakování ubralo filmu na strašidelnosti pořád se domnívám že The Thing je nejlepší horor všech dob a to minmálně co se mrazivé atmosféry týče. Prostě Kurt Russell proti šmejdu z vesmíru a to po staru. "Už víš, co tam dělali?" "Ne, skoro všechno je to Norsky." ()

memoman 

všechny recenze uživatele

Vetřelec na Antarktidě aneb jeden z nejlepších vraždících mimozemštanů v jednom z nejlepším hororů všech dob! Dokonalá atmosféra polární stanice se svým osazenstvem,v čele se zarostlým Kurtem Russellem,který jako jediný ví jak si zachovat zdravý rozum ruku v ruce s hrdinstvím. Vynikající minimalisticko-děsivá Morriconeho hudba,opravdu povedené zvukově-krvavé efekty(měnící se huskyové),a spousta dalších děsuplných scén(amputace rukou při resuscitaci,krevní zkouška). John Carpenter byl tehdy hororový guru a věděl,co jak natočit dokonalou hrůzu a děs na filmovém plátně. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Sakra, jaktože tahle věc není minimálně známa jako Vetřelec 1? Stejně jako v něm je málo akce, stejně jako v něm je jistá osamělá atmosfera a stejně jako v něm mě to stejně drží u obrazovky... možná dokonce víc... jasně že rozhodně víc. Respect Carpenterovi, tenhle film by si klidně zasloužil pokračování. ()

bolan 

všechny recenze uživatele

V roce 1982 byl tento snímek určitě odpuzující podívanou. K vidění tu byla krásná halda neidentifikovatelného kusu mutujícího masa, který se stále rozevíral jako květinka. Dneska už se takových filmů nebojíme a já si ho připomenu vždy na Vánoce, když kuchám kapra. Nicméně i po té době má film svoji mrazivou atmosféru tichého arktického ledu a TÉ VĚCI. Film se stal zaslouženě kultovním snímkem. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Takto, The Thing ja osobne pokladám za absolútne priemerné béčko ktoré neprináša nič nového a aj keď je to staré 27 rokov tak to zrovnajte napr. s takým Kubrickovým SHINING čo bol ešte o dva roky starší film v ktorom bola naozaj neskutočná atmosféra a doslova a do písmena STRACH. The Thing je len další obyčajný, priemerný horor ktorému dávam 2** zato že to chvíľu vyzeralo na skvelý psycho thriller, ale vzápäti nato sa hneď kúzlo vytratilo a zostala len úplna obyčajná zlátanina (pozor spoiler!) o nejakej príšere z vesmíru a chlapíkoch ktorý sa ju snažia zabiť aj z vedomím že samy neprežiju a ani ich to veľmi netrápy. 45% ()

masiko 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi horor. Dokonala atmosfera plynouci ne ze strachu z nejake priserky, nybrz z neznalosti a neduvery, dela Vec nadcasovym snimkem. Carpenter nam, jak uz je jeho zvykem, ukazuje a prozrazuje mene nez bychom chteli, ale presne tolik, kolik je spravne. ()

Dzarule 

všechny recenze uživatele

Film krapet ujeté... ale je úžasné sledovat skupinu lidí jak zblbnou ,když jeden z nich je ,,tvor" a oni neví který...všichni obviňují všechny a je ještě zábavnější ,když to nevíte ani ví... aspoň já sem to nevěděl. ()

Patrac999 

všechny recenze uživatele

Když se na film podívám dnes, už mi nepřipadá jako horor, ale spíše jako psychologické drama a to velice dobré drama. V době vzniku to ale musel být obrovský hit a pár lidí určitě dostalo infarkt:) ()

Gagner 

všechny recenze uživatele

Uzavřená skupina lidí, kde si nikdo nevěří a netuší, kdo je vraždící vetřelec - parádní námět. Bohužel jsem měl kvůli vysokým hodnocením přehnaná očekávání a nakonec mě nezastihla ani ona mnohými vyzvihovaná atmosféra. Možná to je tím, že jsem se na film díval ve 4 ráno a smysly jsem měl otupené. Každopádně to chce druhou projekci a snad se přikloním k lepšímu, zápletka je totiž parádní (ale podle mě naplno nevyužitá). ()

Ole92 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle filmu vůbec nevím jak s hodnocením. Když budu hodnotit z pohledu diváka který na to koukal v 80. a 90. letech, šedivěl bych hrůzou. Když se na to ale podívám z pohledu dnešního diváka, ani jednou jsem se za film nebál, a spíše sem se smál těm rádoby efektům. Takže nevím. Ale nakonec jsem se rozhodl hodnotil podle možností tehdejší doby a proto dávám 4 z 5 a tvůrcům skládám poklonu. ()

B_EyE 

všechny recenze uživatele

Věc jsem viděl už dávno, ale je to jeden z filmů na které se nedá jen tak zapomenout. Tísnivá atmosféra plná deprese a napětí, dobrý scénář a hlavně neotřelý nápad ... tenhle film je prostě klasika a směle se může rovnat s nejlepšími kousky žánru. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Konkurence Vetřelce. Je úchvatné že (téměř) totožné pokračování bylo natočeno až v roce 2011, respektive první část. Na svou dobu to tedy byla dosti pokročilá záležitost. Námět je velmi dobrý. Výhrady bych měl k až příliš kreativnímu (hloupému) zpracování mutantů. Atmosféra mě minula obloukem a to jsem se snažil soustředit. Cením si kvality, ale přece jenom nové filmy jsou většinou lepší. 3/10 ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Vec tak trochu balansuje na hrane dvoch žánrov strachu a napätia. Chvíľu je to thriller o podozrievaní a selektovaní podozrivého vo vlastných radoch. Vzápätí prichádza horor v podobe jedinečného gore festivalu spočívajúceho v prejavení sa vlastností Veci a jej následnej exekutíve zo strany Kurta Russela. Vynikajúci film ťažiaci zo skvelého nápadu a neobvyklého prostredia. ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama