Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 541)

benyy 

všechny recenze uživatele

Doslova mrazivá atmosféra, skvelé vizuálne efekty, dokonalý pocit izolácie, minimalistická hudba Ennia Morriconeho - nezabudnuteľný filmový zážitok. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších sci-fi hororů v historii. Vyniká klaustrofobickou atmosférou, kde je skupinka vědců na Antarktidě napadená neznámým tvorem. Věc se vyvarovala trapných lekacích scén, flashbacků, zbytečných vysvětlování detailů a má kromě mimořádně hutné atmosféry také vynikající tempo. Naprosto úchvatný film, který byl od té doby stokrát napodobován a dosud zůstal nepřekonán. 90% ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Musím to hodnotit jako průměr. Atmosféra paranoi a strachu mě tak nezasáhla. Prostředí je zvoleno moc pěkně a první půlhodina filmu, kdy se pořádně ještě neví o co jde, je úžasná (i když jsem trochu kroutil hlavou u norského hodu granátem, a u neúspěšného honu na psa, na širé bílé rozlehlé pláni...). Nevychutnal jsem si však zbytek filmu tak jak jsem podle hodnocení a statusu kultovního filmu očekával. Nevím co tomu chybělo, ale odradila mě taková střední pasáž, lehce zmatená, kdy se pořádně nevědělo kdo je ještě člověk a kdo už je věc. Podle mě v hororech nejvíc funguje, když divák ví, ale postavy nevědí (kdo je věc). Tady neví ani divák ani nikdo z postav a ubírá to napětí. Také nebylo zcela jasné jak vás věc může infikovat. Lékař provádějící pitvy bez roušky nepůsobí moc věrohodně, testy krve žhavým drátem působí už jako pitomost těch lidí (co jiného vás může lépe infikovat než nakažená krev)... Při testu krve mi už vlastně bylo jedno kdo je ta věc a jak se ten člověk nakazil. Jen mi vrtalo hlavou, proč si dotyčný po testu s úlevou oddychnul, když se zjistilo, že má normální krev. Přece nešlo být Věc a nevědět o tom!!! Věc si sama sebe uvědomovala. Takže každý kdo byl ještě člověk, si tím musel být také jist. To považuji za největší chybu ve filmu, a dokazuje to, že scénář nebyl domyšlen až tak důsledně, jak bych u takového filmu očekával. V okamžiku kdy najdou pod základnou rozestavěnou vesmírnou loď už jsem film začal považovat za scifi hororové béčko a spíš jsem se tomu smál. Konec mne přímo zklamal. Shrnutí: začátek filmu, hudba a námět jednoznačných 5*, pokračování 3*, dokončení 1* PS: kdyby věc byla inteligentní, tak by se po příchodu na USA základnu neprojevovala, a hlavně by se nesnažila dostat do lidí. Zejména po tom, co už to na jedný základně s touto strategií témeř nepřežila (na tý Norský). Vzhledem k tomu, že se po celou dobu filmu projevuje celkem inteligentně (bez manuálu staví z trosek helikoptéry létající talíř.. btw největší fór filmu), očekával bych jistou schopnost učení. Místo napadání lidí by tedy čekala na vhodnou příležitost dostat se do civilizace - při výměně osádky, nebo při dodávkách zásob. ()

yazik 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuju kvalitní horor, žádné ječící lidi, kteří při útěku zakopávají o vlastní nohy. Skvělá atmosféra spolu s vynikajícím Kurtem Russellem a hudbou na pozadí... rozhodně palec nahoru. Další nádherná ukázka, že i bez špičkových efektů se dá natočit skvělý film. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Tak horory príliš nemusím, ale musím uznať že The Thing malo niečo do seba. Dusnota, každý obviňuje každého, hociktorý člen môže byť "Vecou", resp. mať ju v sebe. A toto sa mi presne na tom páčilo. Bohužiaľ, akonáhle sa "Vec" objaví na scéne, je to menej vzrušujúce. Takže hororová časť slabšia ako mysteriózna. Lepšie tri * ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem docela zvědavý na remake. Na The Thing jsem se podíval hlavně ze zvědavosti. Většina přátel mi o tomto filmu říkala a strašně to chválila. Jestli můžu vyjádřit svůj názor - mě nijak zvlášť nenadchl. A bylo to hlavně takovým obyčejným ztvárněním mimozemského viru. I když chápu, že na dobu vzniku to asi jinak nešlo. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Děsivá klasika s atmosférou, které se dnešní "horory" ani zdaleka nepřibližují. Jeden z nejlepších hororů vůbec, a samozřejmě výborný film celkově, a to i přesto, že si na tento žánr až tolik nepotrpím. ()

exoomer 

všechny recenze uživatele

Woaaah, uplne strasidelne. Uz sa asi aj v komentaroch opakujem, ale opat... Nudny, klasicky americky film, vieme co sa kedy stane, koncime trapnym happy endom. Fajn. 2/5 ()

Skytavka 

všechny recenze uživatele

...Je to už let..a přesto tak působivé! Můžete si být jisti, že vás to zatáhne do oné ATMOSFÉRY strachu a nejistoty! A to je právě na tom to nejlepší. Chce to pevné nervy. Asi to ani nešlo natočit lépe. Váhám, jestli 4, nebo 5. Co to rozlousklo je důležité jen pro mě;-) Hezkou podívanou! ()

Dr.robotnik 

všechny recenze uživatele

Zamrznutá Antarktída je to najlepšie prostredie pre sci - fi horor. Atmosféra je skutočné mrazivá. Na svoju dobu výborné efekty, hlavne tie genetické mutácie. Vec je najlepší Carpenterov film, klasika ktorá obstojí porovnanie aj z Votrelcom. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Tak "The Thing" mohu i já, byť ten termín nemám zrovna v lásce, bez jakýchkoliv obav a ohledů nazývat skutečným filmovým "kultem". Naprosto výtečný, děsivě atmosferický a mrazivý, dějové jednoduchý přesto "nabušený" horor, jen z nejvýraznějších a nejlepších ve svém žánru, rozhodně nejlepší Carpenter a skvělý Morriconeho doprovod. Prostě parádní podívaná, už poněkolikáté:) 100% ()

Formanovec 

všechny recenze uživatele

Už jen za tu "nádherně" mrazivou, hororovou atmosféru si to těch 5* zaslouží, ale když k tomu přidáme úchvatné herecké výkony, Morriconeho hudbu a dost ohavné (na tu dobu výborné) triky vzinkne nám hororový kult, který by měl každý vidět. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Láska, které bude příští rok už 30, ale na mých citech se nic nemění a každé setkání s ní je jako poprvé a já jen doufám, že spolu budeme moci strávit ještě několik temných nocích. ()

zdeci 

všechny recenze uživatele

Věc se má tak, že prozatím 70 %, ale plánuji projekci na chalupě na Vysočině, až tam napadne půl metru slibovaného sněhu, a to pěkně před spaním a snad to udělá silnější věcnější dojem... ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl předtím 1 film, který jsem jako malý žral, tak dám 5/5. Ale já ho viděl a tím filmem je Vetřelec od Ridleyho Scotta. Nevím, jestli jsem jediný, ale v některých scénách mi přišlo jasné inspirování právě Vetřelcem. Možná se pletu, ale když to srovnám s ním, tak dám 4 hvězdy. Kurt Russel skvělý a atmosféra taky. Hlavně scéna, kde zkouší krev. 4/5. ()

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná! Skvělý nápad. Vždy se na to ráda znovu podívám, už jenom kvůli těm hrůzným, nechutným, ale originálním přeměnám. Věc je jedna z klasik, to se nezapře! ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný,mrazivý film,který mi navždy zůstane v paměti.Děsivý námět,dobrá hudba,skvělý Kurt Russell,i po letech se ještě otřesu,když si na tento film vzpomenu!Hrál jsem i hru na motivy filmu,nebylo to sice ono,ale také byla velmi děsivá a sugestivní! ()

stolista 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu zase. Zase jsem se podíval na "must-see" film ze starých dob a zase zklamání. Vadila mi hudba, vadily mi střihy mezi jednotlivými záběry, vadily mi pohledy kamery na jednotlivé herce(ač to zní blbě). Nevadil mi scénář a nevadily mi efekty "věci". Jinak zklamání. Asi jsem moc povrchní a časem pochroumané filmy na mě tak nepůsobí.60% ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama