Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 541)

Arkwuill_S 

všechny recenze uživatele

Antakrtida, území nikoho. Norská výzkumná expedice nalezne cosi pod ledem, co tam spočívá evidentně tisíce let a není ze Země. Začnou to zkoumat, ovšem... přeneseme se na nedalekou americkou základnu, kam z té Norské uteče "ubohý" pes pronásledovaný zběsilými, střílejícími Nory. A tak se rozjíždí podivný a děsivý sled událostí. Členové amerického týmu se začínají z neznámých důvodů ztrácet, někteří se chovají velmi divně, psi vyvádějí jako pomatení. Co se to tu sakra dějě? Podivné náhody? Ne! Rozhodnou se navštívit základnu Norů, aby si vše objasnili a v tu chvíli vyjde najevo, s čím mají tu čest! Mimozemská forma života! Bere na sebe podobu lidských bytostí, je třeba ji zastavit, než se rozšíří! Jenže jak poznat, kdo je kdo? Film z roku 1982, pro mě osobně je tohle nejlepší horor, jaký kdy byl zatím natočen! Perfektní nápad, perfektní děj, i na dnešní dobu perfektní efekty. Naprosto děsivá a napjatá atmosféra, překypující nedůvěra členů týmu, kdy nelze nikomu věřit, nevíte, kdo je nepřítel, žádná přeplácaná hudba, ale depresivní, strojové, ponuré zvuky, které jen umocňují atmosféru. Navíc hodně oceňuji způsob natočení, není to bráno místy trapně ironicky nebo přitaženo za vlasy, ale je to pojato naprosto vážně a seriózně, že vlastně ani nevíme, jestli to nemůže být pravda. Jedním slovem fakt perfektní! Pro slabší povahy - podívejte se na to v noci a někteří z vás se možná po*****. P.S.: Zaregistroval jsem, že je cover verze (4/2011), ale podle ukázek to, dle mého názoru, bude jen slabý odvar. Něco jako Souboj Titánů. ()

vladous 

všechny recenze uživatele

Carpenter spolu s Morriconem stvořili fantastické dílo, uf, děsím se, aniž bych na ten film teď koukal. Je to film, který, byť ho neuvidím nevím jak dlouho, se mi trvale uložil na hardisk (tedy do vědomí). ()

zdenek1973 

všechny recenze uživatele

80 Roky!!!! Absolutni špička v oblasti sci.ence fictions!!!! Jeden z nejlepších filmů všech dob!!!! Speciální efekty na tu dobu jsou špičkové!!!!! a taky samozřejmě obsazení,hudba,scénář.Režisér John Carpenter a zvláště s filmem VĚC je pro mě absolutní špička v žánru sci-fi horror.Dodnes tento film nemá konkurenci a jsem zvědavý na Prequel k filmu VĚC z roku 2011!! ()

herrofox 

všechny recenze uživatele

Špička ve svém žánru,skvělý Kurt Russel,mrazivá hudba,hnusné slizké "něco" z jiného světa,které vám vyleze z těla. Nemám slov tohle se musí vidět ()

kriplozoik 

všechny recenze uživatele

Výborný horror/thriller, z neotřelého prostředí, s hutnou atmosférou, dobře vystavěný a *velmi* strašidelný. Neviděli-li jste ho ještě, užijte si ho - jak zde dobře radí - nejlépe v nočních hodinách. ()

matkoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor, který jsem kdy viděl. A to je u filmu z roku 1982 co říct. Teď už vím, proč se lidi bojí tmy a samoty, tohle byl fakt nářez. Russel úžasný, nálada, scénář neméně. Horší je to s tou divnou příšerou, která vypadá jako oslizlá panenka z mateřského kurzu, kterou prostě někdo namočil do hodně vody a pak se na ní vyřádilo x náletníků z vesmíru. Jedna z mála postav, u které jsem fakt doufal, že zemřela. Takže finální verdikt - za mě určitě jako ano... ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Film s naprosto perfektním scénářem, kamerou, režií, hudbou a především ATMOSFÉROU... Věc s vesmíru převtělující se za naše pozemské organismy,, super nápad. Atmosferický souboj s mimozemským organismem v čele Kurtem Russelem a pod vedením Johna Carpentera byl s cela perfektní. ()

CityElefant 

všechny recenze uživatele

Tento horor je mou velkou srdcovou záležitostí. Poprvé jsem ho celý viděl, když mi bylo asi 14 let a u žádného hororu, který jsem před tím i potom viděl, jsem se nikdy tolik nebál. Atmosféra hutná jak tér, tradičně skvělá hudba Ennia Morriconeho a herecká symfonie (zejména Kurta Russella a Wilforda Brimleyho). Pro mě zkrátka horor s velkým H. ()

violik 

všechny recenze uživatele

No to byla fakt VĚC když jsem to poprvé zkoukla, bylo to v originálu bez titulků a mě to vtáhlo od začátku a dokonce. Jeden z nejlepších hororů vůbec. Nápad, protkaný hudbou (spíš cíleným taktem). Škoda, že lepším nápadem dosud nepřekonáno v žádném filmu. ()

Rayers 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové... no, neříkám, že bych to natočil lépe, ale na pět hvězd bych tam pár věcí změnil... Kromě toho triky už jsou přeci jen zastaralé, což sice nemá na moje hodnocení vliv, ale často to kazí atmosféru, která je jinak perfektní. ()

pan Spock 

všechny recenze uživatele

Co ještě dodat k téhle klasice? Chválit scénář, hudbu a zejména dokonalou atmosféru by bylo jako nosit dříví do lesa. Nejsem zrovna fanoušek Johna Carpentera, ale tohle je opravdu majstrštyk a rozhodně (a s přehledem) jeho nejlepší film. Od počáteční scény se psem, přes napínavé, akční a drsné scény, podložené všudypřítomnou nejistotou a beznadějí, až do výborného konce, je tahle VĚC dokonalý kousek, který si navždy zaslouží místo ve zlatém fondu kinematografie. ()

marco.uk 

všechny recenze uživatele

Na to, z ktoreho roku je tento film, su efekty na velmi vysokej urovni, tak ako sa drzi aj atmosfera a napatie filmu. Mozno je lepsie pozriet si najprv Vec: Pociatok, aby sa clovek dostal do obrazu...ale je to kazdeho slobodna vola, v akom poradi si to pozriete...Hviezdicky za namet a scenar a celkove prevedenie...V originalnom obsahu "a Norové zmizí bez toho, aby situaci Američanům vysvětlili" je ale mensia chybicka krasy :-) ()

EP2012 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpřeceňovanějších hororů. Bezvadná myšlenka Arktidy, dobrá atmosféra, ale mix Lupičů těl vs. Vetřelce nezafungoval strašidelně, ale spíše sledujeme drama v uzavřeném prostoru. Jako horor určitě ne, drama, to ano. Carpenter nikdy nenatočil dobrý horor, vždy šlo jen drama a tu nálepku mu někdo neprávem přidělil, je to dobrý režisér, ale rozhodně ne hororový. ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama