Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký vědec přijíždí do Skotska se speciálním úkolem: dokázat, nebo popřít existenci bájné lochnesské příšery... 1500 let stará legenda o lochneské příšeře zůstává stále nerozřešená. Jde o fikci, nebo se ve vodách jezera Loch Ness skutečně skrývá bájný tvor? Vědci se nyní pokoušejí dokázat jeho existenci...
Pátrání po lochneské příšeře se vědci doktoru Abernathymu nevyplatilo. Spatřil něco ve vodě a začal fotografovat, ale uklouzla mu noha a zabil se pádem na ostrý kámen. Místo něj je do Skotska vyslán doktor John Dempsey. Jeho kariéra skomírá a toto je pro něj jediná možnost si ještě napravit reputaci. Jeho úkolem však není najít nestvůru, ale spíš dokázat, že v jezeře nic takového nežije. K dispozici dostane celou řadu sonarů a jiných vědeckých přístrojů. Asistovat mu bude mladý pomocník Adrian, který dříve pomáhal Abernathymu a který v existenci bájného tvora věří.
John Dempsey se ubytuje v malém penzionu, který vede svobodná matka Laura McFetridgeová, vychovávající devítiletou dcerku Isabel. Laura není Johnovi příliš nakloněná, ale malá Isabel si ho oblíbí. John zde není vítaný, protože dává jasně najevo, že přijel, aby dokázal, že jezero je čisté. To se samozřejmě nelíbí místním. Jednak je pro ně důležité, aby do kraje jezdili turisté, toužící spatřit nestvůru, a jednak i oni sami v bájného tvora věří. Je to součást jejich historie. Obzvlášť nepříjemní jsou na Johna dva muži – Andy, který si myslí na Lauru, a správce jezera a velký „fanoušek" lochneské příšery.
John s Adrianem prozkoumali celé jezero sonary a žádný důkaz o existenci bájného plaza nenašli. John tedy hodlá odjet zpět do Států. Adrian je zničený, tolik v nestvůru věřil. John mu řekne, že i on sám by byl rád, kdyby existovala. Ještě než odjede, dostane se mu do rukou fotoaparát doktora Abernathyho, a když vyvolá fotografie, je jasné, že na jedné z nich je vyfocen nějaký obrovský živý tvor. To mění Johnovy plány a hodlá příšeru najít. Navíc se zde objevili lososi, kteří v jezeře při předchozím zkoumání nebyli, a zcela jednoznačně je nějaký velký živý tvor lovil... (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Arogantní, asociální týpek dorazí do Skotska jen proto, aby si snadno vydělal peníze vyvrácením existence lochneské příšery, postupem času ale trochu vyměkne a pozná, že peníze nejsou všechno a o čem celá legenda skutečně je. Inu, proč ne? Fajnový film na odpoledne, ve kterém panuje aspoň trocha té zvědavosti, jak se to s onou příšerou vlastně vyvrbí. Konec očekávaný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zabudnite na to. Ostatní už zabudli.“ Starnúci, plešivejúci a skrachovaný vedec (Ted Danson - ŽIAR TELA, MADE IN AMERICA, nostalgický sitkom „Na zdravie“) prichádza na hmlisté brehy škótskeho jazera Loch Ness, aby s najšpičkovejšou technikou a mladým zapáleným pomocníkom-rojkom (James Frain) definitívne vypátral, či Nessie existuje alebo je výplodom rozprávkarov a miestnych obyvateľov, ktorí si legendu vymysleli kvôli turistickému ruchu. S heslom „nájdeme len to, čo nájsť chceme“, je od začiatku presvedčený dokázať, že nič neexistuje a vrátiť sa do USA platiť alimenty a iné podlžnosti. Prostredníctvom ubytovania v malebnom penzióne sa však zamiluje do pôvabne inteligentnej Joeyi Richardsonovej (hraných 101 DALMATÍNCOV) a možno zistí, ako to je s Nessie v skutočnosti. K tomu parádna výprava, skvelá atmosféra, bezkonkurenčný Ian Holm (VOTRELEC) ako „strážca jazera“ v krásnej záverečnej scénke v autobuse a možno jeden z mojich najobľúbenejších koncov s pesničkou Roda Stewarta. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Nádherná příroda, krásná hudba, prvky tajemna, romantika, akceptovatelný závěr. Žádné veledílo, ale na pohodu pátečního večera jak vyšité. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tvůrci by si měli ujasnit, jestli chtěli natočit mysteriózní film o tajemném tvorovi z jezera Loch Ness, nebo tuctové rodinné drama, které je opět slepené podle staré známé šablony. Dohromady to sice nemuselo být až zase tak špatné, ale na mě to působilo dost rozpačitě. Ian Holm je sice dobrý herec, ale na to, abych zvýšil své hodnocení, to nestačí. Zkrátka jeden z mnohých dalších filmů, který vyšumí z hlavy ještě rychleji, než by se mohlo zdát. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Pohodový televizní film, plný krásné skotské přírody a typického britského sychravého počasí. Někde na pomezí žánrů dobrodružno - romanticko - fantasy - rodinného drama se plácající jednohubka, která určitě neurazí. Pár známých tváří, příjemná atmosféra, ale hlavně vévodící úžasná tamní krajina jsou stavební kameny tohoto, jinak nenápadného kousku. Pro sobotní podvečer ke kávě jako ušitý. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rodinná fantasy (?) dráma, ktorá ale svoj potenciál utápa v rozťahaných a nudných scénach. Záver to z časti vynahradí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Je tam, ale nechce se fotit. V TV programu je tento film označen za vhodný od 12ti let. Až na ten sex zdarma bych jej doporučil spíše dětem do 12ti let. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Plané dílko, které stěží obstojí i jako nenáročná rodinná podívaná. Neboť zbůhdarma, kvůli vlastní pohodlnosti nechává protéct mezi prsty vcelku zajímavý nápad: Zvláštní vztah dítěte a "vodního koníka" - a jeho následná konfrontace s vnějším materialistickým světem jako námět pro další z mnoha vyprávění o Lochnesské příšeře vůbec nejsou od věci. Nicméně vlastní provedení nepřináší nic, co by stálo za větší pozornost či za rozsáhlejší komentář. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Sam Malone haraší ve Skotsku na pozadí vynuceného honu na lochnesku. Myšlenka je docela dobrá, herecky zvládnuté velice dobře, ale ne, tohle je složité uvidět napoprvé, natož se na to dívat napodruhé... ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím,jestli je to o zmíněné obyvatelce jezera ve Skotsku,anebo o účastnících zájezdu.Asi to bude tak na 50 na 50.Jako celek je to slabé.Škoda času. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být Kryptozoolog ani skeptik, aby jste se na tento film podívali. Je to rodinný film, plný krásné skotské krajiny. Přesně tolik nádherné jako ve skutečnosti, když jsem toto neskutečné místo osobně navštívil. Když jsem byl ještě malý tak jsem se na tenhle film hodně těšil, ta nessie se tam mohla objevovat přece jenom častěji. Ta poslední zápletka byla hodně slabá, tak slabá, že se hodí pouze do filmu pro celou rodinu. Opravdu? ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku naprosto hrozný film o ničem, se postupně mění v romatickou a fantasy podívanou, která nakonec nedopadá až tak špatně...50% ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilý. Nabízí se otázka, zda je roztomilost ausgerechnet tím, co chceme u filmu o příšeře. Já asi ne. Ale tak zase, je tu hodně Skotska, hodně vody, spousta hledání, nějaká ta láska .... jen té Lochnessky je málo. ()

Reklama

Reklama