Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh tří knězů na jedné faře na konci světa, jeden blb, druhý senilní alkoholik a třetí je má na starosti. Z toho vyplývají třeskuté situace. Je tam řada výtečných situací, přesto mi připadá, že v nápaditosti seriál zůstal daleko pozadu za Trpaslíkem, Jistě pane ministře či Black Books. Příjemné, místy dokonalé, místy slabé. Kult určitě ne.70% ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vcelku normální kněz, jemuž život na faře dopřál soužití s mladým budižkničemu, jenž má místo mozku hrášek a starým budižkničemu, jenž má místo všeho líh, z čehož vyplývá celá plejáda komických situací plných břitkého britského humoru. Sem tam je to opravdu příjemné pokoukáníčko, ale ze seriálů, které jsou od lidí potulujících se kolem téhle větve humoru (Big Train, Jam, Brass eye...) mi Ted přijde nejslabší, ačkoli má z nich jako jediný ucelené dějové zápletky postavené na klasickém sitcomu. Bohužel mě nežene touha vidět další díly, jak by tomu u seriálů mělo být, a ačkoli jsem téměř u konce druhé série, nic mě neláká pokračovat a tak si Tedem více méně jen zkracuju dlouhé chvíle před odchodem do práce, i když mám přitom neustálý pocit, že by se tytéž chvíle daly prožít i s jakýmkoli jiným seriálem a nedopadlo by to o nic hůř. 60% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tenhle seroš jsem samozřejmě sledoval už před osmi lety. Dobrý anglický humor. Linehan se trénoval na vrcholné Ajťáky. Otec Jack - klasik jak cip! Manželé ve vesnici si nadávají(ty hromado sraček, tvůj ksicht vypadá jak kozy, ty děvko!) přitom potkají kněze a jsou jak milijuzci, skvělý paradox! Dougal - skvěle opožděn! Narazil jsem na něho teď po letech na youtube, kde ho předabpvala nějaka skupina říkajíc si FENIX, zprvu jsem se smál dabingu a pak jsem si na něho zvykl. Dnes si dáváme 1 díl před spaním a je to supr nostalgie :-). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nedávno jsem narazil i na tento irský sitkom o farnosti na konci světa. Námět mi přišel zajímavý a tak jsem pár dílů zkusil - na stránkách ULOZ.TO ho najdete i s českým dabingem, na kterém je poznat amaterský přístup, ale nevadilo mi to. Spíš mi nepřišel úplně vhod vulgární humor založený na urážení všeho možného. Nemůžu říct, že mi pár dialogů nepřišlo vtipných, ale opět to nestačilo, abych měl chuť sledovat další díly. Za to všechno dohromady jen 2 hvězdy a ani chlup víc - ale třeba se časem přemluvím a znovu zkusím, když je to tu tak vychvalováno. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • V úvodní sekvenci je vidět vrak lodi MV Plassy, někdy Plassey, která ztroskotala na ostrově Inisheer, irsky: Inis Oírr, což je nejvýchodnější z Arranských ostrovů, dne 8. března 1960 s nákladem whiskey, barevného skla a příze. Vrak je na ostrově stále k vidění a patří mezi jednu z jeho turistických atrakcí. (KM Phoenix)
  • Scéna s bendži na pláži, včetně hudby (jedná se o skladbu „Dueling Banjos“) i tancujícího staříka, je přímým odkazem na film Vysvobození (1972), kde je to použito jako ústřední hudební motiv. (KM Phoenix)
  • Po odvysílání prvního dílu obdržela televize dvě stížnosti: První kritizovala to, že je seriál moc anti-katolický, druhá zase to, že je moc pro-katolický. (HappySmile)

Reklama

Reklama