Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to je absolutní mega pecka. Neskutečně drzé a zábavné dílo, která si dělá srandu nejen z víry a věřících. Malý irskýostrov s pár obyvateli a jednou farou. Na faře spolu žijí: otec Ted, asi nejnormálnější, ale ohromně vtipný a zábavný, s plno hláškami na skladě a skvěle zahraný Dermotem Morganem. Otec Dougal je mnohem vtipnější a hloupější než Ted a ty fórky okolo něj jsou jiskřivé a nezapomenutelné. Nejlepší postavou seriálu ale je jednoznačně otec Jack, nerudnej a sprostwj dědek, kterej říká jen pár slov - feck off, chlast, ženský - ale to jeho ožralecký chování a to, jak pronáší svý hlášky, to je absolutně odrovnávací mega nářez. Nesmíme zapomenout na paní Doylovou, která je také pěkně ostrá... Father Ted patří k tomu lepšímu, co Britové natočili, pokud se to tedy vůbec dá odlišit. Tvůrce IT Crowd stvořil originální sitcom s neokoukanými postavami, zápletkami a prostředím. Hlášky jsou ukrutně vtipné, chování postav vtipně neskutečné, dialogy praštěné a šílené a ceý seriál je vypracován k naprosté dokonalosti. Hlášky feck off a další kydy otce Jacka nebo dialog Teda a Dougala na téma tři přání (viz lebowski) patří k tomu nejlepšímu, co seriál nabídl. Absurdní situace, ujeté postavy (chlapík s trikem Postřelil jsem J.R.) a celý seriál jsem si absolutně zamiloval a dost jsem se do něj zažral. Jednu vadu ovšem má - britové mají hodně, hodně moc lepších a mnou oblíbenějších sitcomů, ale i tak je to jednička žánru a méně než pět hvězd si to nezaslouží, víc ovšem ano. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nedávno jsem narazil i na tento irský sitkom o farnosti na konci světa. Námět mi přišel zajímavý a tak jsem pár dílů zkusil - na stránkách ULOZ.TO ho najdete i s českým dabingem, na kterém je poznat amaterský přístup, ale nevadilo mi to. Spíš mi nepřišel úplně vhod vulgární humor založený na urážení všeho možného. Nemůžu říct, že mi pár dialogů nepřišlo vtipných, ale opět to nestačilo, abych měl chuť sledovat další díly. Za to všechno dohromady jen 2 hvězdy a ani chlup víc - ale třeba se časem přemluvím a znovu zkusím, když je to tu tak vychvalováno. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Nadšení z prvních dílů po dokoukání celého seriálu značně opadlo. Má to svoje světlé chvilky, kdy kvantita navršených stupidit přeroste v kvalitu – pocit nadreálna –, ale bohužel těch momentů není tolik, kolik by si jeden přál, a až příliš často se tu opakují stále tytéž fóry (ano, součást poetiky, a ne že bych se nad osmistým padesátým „Feck! Drink! Gals!“ otce Jacka vděčně nekřenil, ale mám přec jen radši humor ze sofistikovanějších šuplíků). A mimochodem, satira na církev v tom není prakticky žádná (ne že by na tom záleželo) – ti tři magoři sice pro zvýšení absurdity dělají kněze, ale humor stojí na jejich osobnostních charakteristikách a ne na nějakém tesání do církevních dogmat či zvyků; zrovna tak dobře by to mohla být parta hasičů, zřízenců v zoo nebo univerzitních profesorů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LONI JSEM JEZDIL NA KONI A BYLO TO ÚŽASNÝ“...,,NEVĚDĚL JSEM, ŽES JEL NA KONI“...,,VLASTNĚ TO NEBYL OPRAVDOVEJ KŮŇ, TEDE...BYL TO STAREJ CHLÁPEK A MĚL NA SOBĚ SEDLO. BOŽE, MUSELO MU BEJT ASI 80. JASNĚ, ŽE NEBYL MOC RYCHLEJ. ŠLEHAL JSEM HO BIČEM A...“ /// Jestli vám vrtá hlavou, jestli k sobě pasuje černej humor a černokabátníci – tak to buďte v klídku. Kněz Ted Crilly se svejma dvěma kolegama a neodbytnou posluhovačkou tvoří partičku, který církev svatá nesvěří ani rybolov v akváriu. Otec Jack je notorik, pro kterýho není problém zkombinovat rychlý špunty se savem, otec Dougal je trotl, kterýho moudrost přesahuje jeho věk a otec Ted – ten taky ví, proč je tady. A tak si žijou kdesi na konci světa a hlásaj tam stanoviska církve. Ďábelsky břitkej britskej humor, kterej nedoporučuju věřícím, abstinentům ani knězům (ani těm, který nečeká cesta hlásat stanoviska církve někam na konec světa). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i na faře může bejt prdel. 2.) Nevím, k čemu bych mohl využít ušní maz. 3.) Chtěl bych si sestrojit automatickej invalidní vozík na britskej způsob. 4.) Thx za titule ,,Viky“ a ,,sith.o“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Člověk by nečekal kolik může být srandy s farářema. Nejlepší díl je, jak Ted musí kopnout Biskupa Brennana do zadku. To sem se vážně hodně zasmál. Jack jako alkáč, kterýmu stačí 4 slova a umí je použít vždy, kdy je třeba, dougalovi jde dobře se tvářit jako hovado a hospodyně Mrs. Doylová umí určitě dobrý čaj. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Otce Teda si měl původně zahrát jeden ze spoluautorů scénáře, Arthur Mathews. Roli nakonec ale dostal Dermot Morgan poté, co jej tvůrci uviděli v jedné z jeho dřívějších rolí jako otce Trendyho. (HappySmile)
  • Často se mylně říká, že seriál byl připraven pro irskou národní televizní stanici Radio Telefís Éireann (zkráceně RTE) a že seriál u hlavounů televize prošel hlavně proto, že byl podobný nepříliš úspěšnému seriálu Leave It to Mrs. O'Brien, který RTE vysílala v roce 1984 a který vypráví o hospodyni (irská legendární divadelní herečka Anna Managhan), která se přespříliš stará o dva dublinské kněze. Autoři seriálu ovšem několikrát uvedli, že je to jenom mýtus a že seriál nebyl irské národní televizi nikdy ani nabídnut k vysílání a od začátku byl plánován pro bristký Channel 4. (HappySmile)

Reklama

Reklama