Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než dát po první sérii maximum. Britský sitcom, jak má být, typický humor, který mě několikrát opravdu rozesmál na nejvyšší možnou míru. Otec Ted, hloupý otec Douglas a věčně napitý Jack, to je opravdu trojka, která se hned tak neokouká. Uvidíme, když tak po dalších sériích zařadíme do topky. Feck off! ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem se nakonec pustil do druhé série. Jednička mne totiž svými kvalitami nepřesvědčila a chtěl jsem Tedovi zatnout tipec. Od dvojky jsem se však královsky bavil. Mrs Doyle je skvělá, na plesnivého Otce Jacka jsem si postupem času zvykl, Dougal vykvetl do opravdu rozkošné totální hlouposti a vše korunuje Otec Ted. Zatím jsem s Linehanem chybu neudělal (všechny seriál v TOPce), chybí už jen Velkovlak... 90% (1. série - 70%, 2. série - 90%, 3. série - 100%) ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, na který si je však nutno zvyknout (trvalo mi to asi 2 první díly). Příznivec britského humoru nebo přímo seriálu Black Books tady tímto nemůže šlápnout vedle a bude spokojen. Přestože se moc bráním srovnáním děl těchto tvůrců tak musím říct, že tohle je několikanásobně lepší než IT Crowd a tenhle seriál má určitě na to aby zde obsadil lepší příčky. Myslím si že největší jeho mínus je to, že jeden díl nebo jen část dílu diváka neupoutá a ten místo toho aby seriál rozkoukal, ho přímo zavrhne. Každopádně jeden z nejlepších anglických sitkomů který jsem měl tu čest zhlédnout a který svým humorem vůbec nešetří a pálí to do mě co to jde! PS: Jestli jste taky skalní ateisté a máte předsudky nebo obavy jako jsem měl já z téma tohoto seriálu, tak vás ujištuju že můžete být naprosto klidní. PS: Jinak Dougal mě podobou šíleně připomíná Bruce Dickinsona z Maidenů. :D PPS: Netušil jsem že během jednoho měsíce díky Black Books a tomuhle budu dvakrát měnit svou seriálovou topku. DODATEK: Nezapomeňte na speciální vánoční 55 minutový díl "Christmassy Ted", který je absolutně bezkonkurenční! :) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, britské, vybrané, trefné, originální. Naprosto fámozní. Sitcom zasazený do jednoho osamoceného ostrova a "rodiny" otců. Přivítá vás zde otec Ted, který je z celé sebranky poněkud nejnormálnější a je takovou hlavou klanu. Dál se na vás usměje poněkud zaostalejší otec Dougal. A hned v rohu místnosti vás seřve věčně podnapilý otec Jack. K tomu vám hospodyně s úsměvem vnucuje čaj tak dlouho, dokud si ho nevezmete. Když jsme se seznámili s celou "rodinou", je čas na nějaké to dobrodružství, a že jich je opravdu hodně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Představitel Teda, herec Dermot Morgan, zemřel přesně den po natočení poslední epizody seriálu. (Asgy)
  • Jackova populární hláška "feck" původně pochází z irské angličtiny. Je hovorově zaměnitelná se slovem "fuck", ale nemá zde žádný sexuální podtext. (Asgy)
  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama