Reklama

Reklama

Duel gigantů

(neoficiální název)
  • Hongkong Du bi quan wang da po xue di zi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lahůdka pro labužníky - "undergroundové" kung-fu - slepý mistr a jeho létající gilotina, jednoruký boxer, jogín s natahovacíma rukama a hudební doprovod, který zajišťuje např. KRAFTWERK či TANGERINE DREAM. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších honkongských kungu filmů, který je v podstatě jedna velká řežba od začátku do konce. Bohužel choreografie soubojů jsou dost amatérské, lépe řečeno, bojovníci ve filmu nejsou žádnými mistry a umí se jen dobře hýbat. Hlavní hrdina s jednou rukou je naprostej nýmand, ten nepředvede opravdu nic zajímavého. Na druhou stranu, film oplývá spoustou neuvěřitelných vychytávek, kruťáren, souboje různých stylů a s různými zbraněmi, dnes se u některých scén člověk již opravdu válí smíchy (jógín apod.). Na druhou stranu zde máme opravdu neuvěřitelně charismatickou zápornou postavu se smrtící zbraní, při jejímž každém nástupu na scénu se rozjede opravdu DOKONALÁ nářezová hudba a z dědka jde opravdu strach, film tak někdy trochu zavání až horrorem... Je to prostě taková stará klasická honkongská kung-fu oddechovka, podobně jako o mnoho lepší a brutálnější japonský "Street fighter 1 - 3", nebo kultovní japonská série "Lone wolf and Cub". Já jsem osobně pro Japonce, hongkongské řežby mě nikdy moc nebraly, je to opravdu hodně naivní a borců, co by ve skutečnosti něco zvládli je zde míň, než prstů na jedné ruce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem se u tohoto filmu skvěle bavil. V podstatě skutečnost, že ty souboje nejsou tak ladné a jsou místy hodně křečovité a amatérské, byl jediný problém, který mi na tomhle vadil. Jinak jsem dostal, co jsem chtěl. Skvělé postavy, jež jsou výborně ujeté a jež mezi sebou vedou neustálé souboje. Ten hlavní záporák je geniální. ()

Reklama

monsieurR 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to zajímavý snímek, ale mě se nelíbil a v mnoha ohledech se mi dokonce hnusil, hlavně hlavní postava s létající gilotinou je odporná. Na snímku je zarážející extrémní hrubost a syrovost a co se mi na snímku OPRAVDU nelíbí je to, že se tam moc využívají věci které nepatří k lidskému tělu. Na snímku se mi líbí vlastně jen jedna věc a to hlavní hrdina jednoruký boxer. Co se týče efektů jsou dost směšné, často je vidět jak se útočníkovi zastaví ruka/noha před bránícím se. Byl to můj první honk-kongský film z dob před Jackie Chanem a nesjpíš i poslední, rozhodně mě neoslovil a jeho vizuální stránka mě možná bude ještě chvíli v noci strašit. Jinak plně souhlasím s Flipnicem. ()

anais 

všechny recenze uživatele

V 70.letech vzniklo v ohromné množství filmů s kug-fu tematikou, a zdaleka ne všechny stojí za pozornost. Master of flying guillotine podle mě patří k naprosté špičce. Obsahuje ohromné množství nápadů. Děj se točí kolem turnaje bojových umění – sejde se tam velké množství různých stylů, takže choreografie vskutku stojí za to. Autoři se rozhodli umístit sem tam i nějaký ten fantastický motiv (jogín, který dokáže natáhnout ruce, chození po stropě apod.), což v podobném filmu působí neuvěřitelně osvěžujícím dojmem. Je tu také jedna úžasná záporná postava, slepý mnich ovládající dokonale onu létající gilotínu z názvu. Jeho výstupy vždy provází temná (elektronická?), až carpenterovská hudba, která krásně podtrhuje jeho smrtonosnost. Nejkrásnější na tomto filmu je, že není odbytý, což se o mnoha jiných kung fu říct nedá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Slepý mistr se smrtící čepičkou na řetězu, jogín s prodlužujícíma se rukama, souboj v peci a samosebou jednoruký boxer, který tentokrát umí chodit i po stropě! Bizarní kuriozita, která mít lepší choreografii, šla by na pětku. Skutečně začínám uvažovat o amputaci pravé končetiny a následném výcviku kung-fu, tedy hned po nácviku samostatného močení a jiných hygienických návyků. Bohužel se však musím na nějakou dobu rozloučit s ČSFD, mé přihlašovací heslo vyžaduje spolupráci obou končetin. Mějte se. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama