Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Recenze (185)

POMO 

všechny recenze uživatele

John Carpenter rezignoval na temnotu a napätie a vybral sa smerom rockovej hudby, splatteru, drsnej akcie a frajerských hlášok. Na jednu stranu ma sklamal, pretože v jeho podaní zbožňujem práve to, na čo rezignoval, ale na druhú ma týmto úletom pobavil viacej, než s Village of the Damned. Aby ale vystúpili Vampires z šedého priemeru podobných upírskych filmov, by museli ponúknuť aj niečo viac, než iba rozlietanú kameru s peknými filtrami. Museli by umnejšie a citlivejšie skĺbiť černohumornú a hororovú rovinu. A tam Carpenterova réžia zlyháva. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

James Woods se tady tak snaží být za tvrdého, až je to komické, ale jako leader party upírobijců sem prostě pasuje a vůbec tenhle film (....a můžu si to říkát pořád dokola, že upíři nejsou) je zábavný - chvílemi se děsíte, chvílemi smějete - a má výbornou atmosféru, která mě nutí si to občas zopáknout. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Béčko od Carpentera? Standardně nudná bubáčina zapadající naprosto přesně do režisérovy filmografie posledních let. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat - na Carpentera vlastně celkem ostuda, ale dívat se na to dá. Rozpačíté tři hvězdy, pro tento styl hororových béček slabost nemám. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná věcička. Škoda, že Carpenterovi došel v polovině dech. Narozdíl od jeho starších hororů tady není pečlivě budovaná atmosféra, ale spousta krve, násilí, suchých hlášek a slušnýho Jamese Woodse. Což docela de. ()

tron 

všechny recenze uživatele

To lepšie, čo Carpenter nakrútil v 90. rokoch. Ak porovnávame s MESTOM PREKLIATYCH, nie sú UPÍRI už takí fádni a ak to porovnáme so ŠIALENSTVOM, aspoň sa na nič nehrajú (o NEVIDITEĽNOM NA ÚTEKU radšej ani nehovoriac). Oproti kultom, aké kedysi robil (HMLA, VLÁDCA TEMNOT), je to urážka vkusu jeho fanúšikov (môjho určite), no na strane druhej, jeho nasledujúci DUCHOVIA MARSU dokázali, že sa dá klesnúť ešte oveľa hlbšie. Takže problém UPÍROV nie je ani tak v tom, že sú len solídnym béčkom s malým rozpočtom (čo je u tohto režiséra samozrejmosť, hoci v takej VECI to bilo do očí menej), ale že mohli byť niečím viac. Dosť tomu dáva James Woods (bohvie, ako ho Carpenter na takúto kravinu prehovoril) v sviežo kladnej úlohe. O jeho kolegoch sa už toľká chvála spievať nedá, parťák Daniel z prekliateho hereckého klanu Baldwinovcov je na tom paradoxne ešte najlepšie. Podstatne horšie je na tom prostitútka a ústredný nudný zlosyn, akčné scény slabé (malý rozpočet sa v horore utajiť dá, nie však v AKČNOM horore), masky neveľmi pôsobivé, gore nudné... a asi musí byť divák hororovo naivní, aby sa u tohto "seriózne" bál tak, ako kedysi pri prvom HALLOWEENE. Viac v mojej (užívateľom „movie" do češtiny preloženej) recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/89/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A to jen za Jamese Woodse, protože jinak je to opravdu blábol. A tolik na oko scén a záběrů kamer, kde herci stojí seřazení do "působivé" scenerie jsem už v jednom filmu dlouho neviděl. Upřímně nechápu, jak tomu mohl někdo natočit pokračování, když i první je ohranější, než magnetofonová páska s varováním před jaderným spadem po padesáti letech od atomové války. Příběhy o upírech mám rád, ale tohle je dávno stokrát omletý klišé bez něčeho zábavnějšího, a to včetně akčních scén a úplně bez atmosféry. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na Upíry se dá dívat jen díky dvěma věcem - Jamesi Woodsovi, který se do téhle béčkařiny překvapivě opřel naplno a jako fuckující bijec upírů nemá chybu, a zadečku Sheryl Lee, který nám režisér rozumně ukáže nahý. První polovina snímku nevypadala ještě vůbec tragicky, Upíři se rozbíhají jako vcelku atmosférické drsňácké upírské béčko, ve druhé polovině se však prokazuje, že Carpenter už dávno není ve formě. Škoda. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Na několika místech se Johnu Carpenterovi podařilo navodit stylově bezchybnou atmosféru, na jakou jsme si zvykli u jeho starších děl. Scény z lovů na upíry jsou brilantní a zachraňují slabší scénář. Herci jsou většinou dobří, ale jejich postavy špatně napsané. Přes všechny zápory jde o kvalitní horror, který stojí zato shlédnout minimálně jednou. Společně s In The Mouth Of Madness jeden z těch lepších filmů mistrova pozdního období. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to špatná, ale ani žádná převratná upířina, trošku tomu chybí nějakej zajímavej nápad, všechno je už nějaký takový ohraný a nedokáže to výrazně zaujmout, ovšem James Woods je skvěle drsnej, Daniel Baldwin nevadí a co je hlavní, pan velkej super upír neni vyloženě trapnej, očas zapůsobí vcelku nebezpečně a porcuje tam ty lidi zajímavě, mimoto celkově to lovení upírů je zábavný ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s VLÁDCEM TEMNOT nejslabší Carpenter. Carpiho filmografie připomínala v devadesátkách horskou dráhu - odstartoval je podivně zvoleným blockbusterem, který od něj nikdo nechtěl (NEVIDITELNÝ NA ÚTĚKU), pak fanoušky potěšil zajímavým metahororem (VE SPÁRECH ŠÍLENSTVÍ), po němž přišla studená sprcha v podobě nepochopitelně mdlého MĚSTEČKA PROKLETÝCH a následovala další rehabilitace a sice solidní ÚTĚK Z L.A., na který měl největší rozpočet své kariéry (50 mega) a jasně jím dokázal, že je sice už poněkud anachronickým, ale stále ještě hravým a zábavným tvůrcem. A jak se s dekádou rozloučil o dva roky později? Naprosto impotentními direct-to-video UPÍRY!!! Filmem, v němž není ani stopy po Carpiho nápaditosti a někdejší schopnost vyždímat z minima maximum a za pár šupů vytunit přímočarý béčkový scénář do stylové kultovky, ani stopy po jeho citu pro budování temné a tísnivé atmosféry kamerou, svícením a hlavně parádní vlastní hudbou, o zajímavých maskách ani nemluvě. What the hell??? Scenárista sice dodal docela svižný rozjezd (úvodní akce a následná upírská protiakce) a snažil se načrtnout vztahy mezi postavami, plus James Woods to táhne jako drsný lovec, který se vedle grilování upírů na slunečním světle nerozpakuje ani zkopat kněze nebo proplesknout fešnou prostitutku-poloupírku, ale to je vše. UPÍŘI jsou přímočarý, levný, béčkový hororový akčňák s jednoduchým příběhem, nudně natočenou akcí a ještě nudnějšími monstry, do nějž se Carpi otiskl naprosto minimálně (machistické, akčně-westernové ladění, likvidace zla konvenčními zbraněmi). A přitom to tu má výrazně lepší hodnocení než o tři roky mladší DUCHOVÉ MARSU, kteří jsou výpravnější a carpenterovští do morku kostí! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jan Válek v tomto filmu opravdu zaválel. Ale jedna věc mi uniká, proč zrovna Bolek Polívka musel hrát upíra, proč nehrál toho moderního Van Helsinka, mohla to být o trochu větší taškařice. Takle občas docházelo na kouzlo nechtěného a to tvůrci malinko přešvihli i na idiotský upírský film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní upírobijec James Woods vs. pražskej krvesaj Jenda Válek? Tak to si nechám líbit.. Carpenterovo sympatické béčko se může opřít o několik předností. Pouštní scenérie ve spolupráci s kamerovými filtry vytváří dokonalou atmosféru, autor si tradičně pomáhá vlastní hudbou (tady navíc obohacenou o motivy z filmů Rodrigueze), nešetří se gore efekty, zbraně a postupy k lovu upírů jsou vskutku vychytané (naviják na světlo Boží ruluje, to následné pyro fanoušků Fenerbahce už pravda moc ne) a hlavně, mazák Woods si vše náležitě užívá. Známý potížista měl údajně s Carpenterem dohodu. Jednu scénu tak, jak je napsána, v následující možnost vlastní improvizace a jak je vidět, bylo to ku prospěchu věci. Třeba závěrečný rozhovor s „dřevnatějícím“ Padrem mě rozebral do šroubečku.. Během titulků se mi před očima zjevila pasáž z možného multi cross-overu, v němž by si Abraham Van Helsing, Blade, Buffy Summersová a pan D zašli na jedno do Titty Twisteru. Starostlivý barman Danny Trejo by na ně zdvořile spustil: „Kucí, doufám, že nebudou žádný problémy…“, načež by dovnitř vrazil Jack Crow s hlavou Chet Pussyho v levé ruce, samostřílem v pravé a směrem ke štamgastům zahalekal: „Dobrej večír, sráči! Slyšel jsem tady někoho říkat slovo problém..?“ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Upírské horory vždy obmotával šátek v podobě temnoty a jistého druhu ponurosti. Carpenter je legendou v hororové branži jenže tady na ponurost drobátko zapomněl. Scénář není a nebyl myšlen špatně, i když spád v některých částech připomíná spíš vesnický potůček nežli Niagaru. Woods není zas až tak špatný, i když oproti upírobijci Snipesovy z Bladea mu chybí svaly a naopak přebývá věk. Celkový dojem filmu spíš odpovídá nadprůměrnému televiznímu hororu než lepší videopodívané. Líbí se mi způsob likvidace upírů, kdy už nevzplanou po každém uprdnutí se, ale naopak dostávají slušnou nakládačku ze samopalů. No tak to podtrhnu ještě dobrou prací na hudbě a mám tu skóre se třemi hvězdičkami. Pokud preferujete horory kde brutalita převažuje mrazivost a napětí, nechť vaše video spočine s VHSkou Upíři. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekliatim tohto flicku je Carpenterove meno stojace za nim. Nieje to zapor samozrejme, ale zklamal zrejme vela ludi, ktory Carpentera poznaju trochu inak (Vec, Hmla). Ak by to reziroval niekto iny (v resp. bol by to ten isty film s inym menom na poste rezisera), verim tomu, ze film by sa stal jednym z najoblubenejsich becok 90-tych rokov, hned vedla Desperada ci Od sumraku do usvitu. Pre mna takym aj tento film je, Zabavne, stylove, napratane tvrdackou atmosferou a paradnym soundrackom. Mas dva dni. Avsak nech pojdes kdekolvek, ja ta najdem. Najdem ta a zabijem ta. A to dievca tiez. (8/10) ()

Reklama

Reklama