Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Masakrózní upíří punk aneb Jak by vypadal Twilight, kdyby místo Kristen Stewart hrál Edwardovu prcinu Danny Baldwin… Carpenter ozvláštnil krvesajnou tématiku katolickou mytologií, děj situoval na zaprášený americký středozápad a tahounem příběhu o hledání prvního upíra udělal hláškujícího rockera Woodse. Ano, je to až naivně blbé, ale zároveň nesmírně zábavné (nápad s navijákem super!). A pro poetiku à la Od Soumraku do Úsvitu jsem měl vždycky slabost. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé jsem viděl film, který jde soustavně každou minutou kvalitativně níž a níž. První minuty Vampires jsou více než stylové (příjezd k "hnízdu") a člověk se těší na podařené béčko, bohužel pak přijde samotný střet s upíry a sestupná tendence se až do konce už nezastaví. Vše pak vyvrcholí v absolutně stupidním finále a naprosto nesmyslném dovětku s Danielem Baldwinem. Carpentera mám doopravdy rád, ale posledních 25 let už je jeho tvorba jen bída a smutek (čest výjimce v podobě In Mouth of Madness). Snad jediný opravdový a zásadní klad vidím v odhaleném pozadí Sheryl Lee, a to je dost málo. 40% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mezi vrcholy upirskyho zanru se to nezaradi, ale i tak to je slusnej nadprumer. Presunutim deje nekam do pousti mexika, pouziti perfektni rockovy hudby a snaha bejt cool mi totiz misty pripominala Desperada. Jinak dej nak zvlast podstatnej neni, ale slusne odsejpa, James Woods je tady perfektni drsnak a vudce upiru, i kdyz to je zase klasicky elegantni chlapek, je taky v pohode. Navic se tu upiri s nicim neserou, takze se tu trhaj hlavy a paraj tela. Co se tyce Baldwina, sice je nak pri tele, ale drsnak taky slusnej. Jediny, co se mi nezdalo, ze se upiri dali prakticky znicit jen sluncem, chapu, ze Carpenter chtel udelat urcity zmeny, ale drobet to prehnal. Nicmene i kdyz ma film svy klady a zapory, neda se mu uprit, ze je zabavnej a utece jakoby nic. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch chlapov vrátane kňaza, navštevuje odľahlé miesta Ameriky o ktorých majú podozrenie, že sa v nich nachádzajú upíri. Ich poslanie je jednoduché. Skántriť každého, ktorý im skríži cestu. Jedného večera však natrafia na obzvlášť silného jedinca. Vtedy Jack, vodca malej skupinky pochopí, že ide o hlavného vodcu, ktorý je dôsledkom celého krvi prelievania. Boj s týmto upírom však bude tvrdší ako s hociktorým iným. Hlavný vládca temna si totiž chystá svoju armádu pre obrad, ktorý z neho spraví denného tvora. Bez ohľadu nato, že sa vo filme nachádza niekoľko celkom slušných gore scén, bez ohľadu nato, že sa vo filme objavujú známe tváre, tento horor o upíroch je jeden z najslabších aké som videl. Darmo si Carpenter pripravil efekty či kulisy ako z kovbojky "Ten krát na západe", keď zabudol na najpodstatnejšiu vec. Pohrávať sa s myšlienkou vytvorenia atmosféry či napätia, zrejme pre neho bolo neriešiteľným rébusom. Scénky plné prestrelok, či drsných kecov mňa nijak neohúrili a navyše plynú rýchlejšie, ako ubúdanie otázok v relácii "Páli Vám to?". K doprovodnej hudbe sa ani nevyjadrujem. Tá mi pila krv viac, ako hociktorý upír. "Carpi" odviedol len o trošičku lepšiu prácu, ako je priemer - 55%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmistr béček John Carpenter se vydal za upíry. Na cestu si přibalil nejen dubový kůl, ale také Jamese Woodse, který zahrál svoji postavu nesmírně civilně a mnoho herců na jeho místě by jistě tuhle roli pojali efektně, ale on je přece jen jiná kategorie. Jeho vyhledávač upírů mě bavil. Co bavilo méně, byl poměrně nablblý děj, kdy se v roli hlavního upíra představí (dnes zapadlý herec) Thomas Ian Griffith se jménem, co zní tak nějak podezřele česky a sice Jan Valek. I na béčkovou produkci je tady tolik pitomostí, až se mně je ani nechce rozebírat, ale Carpenter věděl, co za krvavou sračičku navařil a rozdával ji naběračkou i užaslým divákům, kteří ocení tandem Woods - Baldwin, ale nad ostatním asi ohrnou svoje fajnové nosánky. Film nabízí hodně efektní krvavé porce, hudbu, kterou si jako tradičně vždy složil sám pan režisér, a schopně hrajícího Woodse. Dějově to bylo slabší a až moc nablblé. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama