Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náhodná svědkyně zpozoruje vraždu ve vlaku, ale mrtvola není k nalezení. Manželé Beresfordovi se snaží záhadu vyřešit. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to učiněná marnost, tyhle francouzské přepisy Agathy. Odehrává se to v současnosti, ve Francii a mixuje to román Marple Vlak z Paddingtonu (4:50 from Paddington, 1957, česky 1982) a zcela bezmocně vybrané dialogy z povídkového cyklu Zločiny pro dva (Partners in Crime, 1929, česky 2002). Čiže výsledkem je guláš. Pentlička alias Prudence pronáší v důchodu stejné fráze, jak když byla novomanželkou, což poněkud ztrácí na půvabu. A bohužel základní pointa zločinů pro dva také chybí, když je Pentlička vmanipulována do role Marple, která byla od přírody solitérkou, že ano. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Beresfordovi opět v akci, vtipněji a šarmantněji, než ve Škubání v palci. Frot a Dussollier jsou roztomilý a sehraný pár. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Po Mon petit doigt m'a dit a L'heure zéro další adaptace detektivky Agathy Christie od režiséra Pascala Thomase. Tentokrát sáhli francouzští tvůrci po známém Vlaku z Paddingtonu, který již byl adaptován třikrát - v roli slečny Marplové se vystřídaly Margaret Rutherfordová, Joan Hicksonová a Geraldine McEwanová. Francouzská verze postavu slečny Marplové vynechává a na její místo nasazuje méně opotřebované christieovské hrdiny: manžele Beresfordovy. Stejně jako v Mon petit doigt m'a dit je rozkošně hrají Catherine Frotová a André Dussolier, takže i přesto, že vrah vám patrně již bude známý z předchozích zpracování či samotné knihy, tato krimikomedie rozhodně stojí za vidění. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Velmi svěží zpracování Aghaty Christie, kterému nechybělo napětí ani humor. Oproti předchozímu film, jsem se dobře bavila od začátku do konce. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Netradiční zpracování tradišního detektivního příběhu Agahy Christie. Každopádně netradičnost v tomto případě nebyl na škodu. Naopak. Vznikla pohodová detektivka s notnou dávkou humoru a Catherine Frot byla prostě kouzelná. ()

Poirotek 

všechny recenze uživatele

Francúzi a detektívky to nejde veľmi k sebe... ten leopard a jeho škvrny ... humoru málo a adaptácia Agathy Christie jedna z tých nudnejších. ()

rainman93 

všechny recenze uživatele

Na konci snímku je asi nejlepší vtip o Sherlocku Holmesovi jaký znám, a bohužel také nejlepší vtip za celou dobu filmu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zkompilováno a posunuto do grotesky či spíše fraškou podšitému dramatu. Zábavné, kvalitně obsazené, ale nevyrovnané. ()

Reklama

Reklama