Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja mám "Carpentera" rád, no mne tie podaktoré béčkové horory z jeho tvorby, prídu tak neskutočne "nedotiahnuté". Originál som nevidel a ani nemám odvahu. Od "Village of the Damned" som neočakával absolútne nič, a dobre som urobil. Nadšený veru nie som, no vyslovene sklamaný taktiež. Som hlavne rád, že sa nesnažili o nejak prevratné efekty, keď nato vyslovene nemali "bagšiš". Sústredia sa viac na nápaditosť v podobe samo-deštrukcie, no a i keď tá taktiež nie je nijak prevratne originálna, vyslovene nudno na mňa tento malý horor s parchantmi zo škôlky nepôsobí. Na jeden krát sa to dalo zniesť, i keď záver je už ozaj čisté "scifi". ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom pokojnom americkom meste Midwich sa jedného letného dňa stane niečo veľmi podivné. Všetko živé razom stratí vedomie. Tento jav trvá len niekoľko hodín. Potom sa opäť všetci preberú. O deväť mesiacov po tejto udalosti sa deviatim mladým ženám narodia velice zvláštne deti, ktoré majú desivé schopnosti. Dokážu vstúpiť do ľudskej mysle. Tieto deti nemajú žiadne city. Vypadajú ako ľudia, ale vo vnútri nimi nie sú. Snímok "Mestečko prakliatých" natočil v roku 1995 režisér John Carpenter. Je to filmová adaptácia sci-fi románu Johna Wyndhama "Midwichské kukučky", ktorý som bohužiaľ ešte nečítal a zároveň i remake anglického filmu z roku 1960, ktorý som doposiaľ nevidel. Carpenterova verzia sa mi páčila, takže sa budem musieť poobzerať po literárnej predlohe i pôvodnom filmovom titule. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špatné béčko v duchu špatných béček z let padesátých. Smrtelně vážná, ale ve výsledku nechtěně směšná zápletka, bezradní herci a několik zajímavých scén, které si ale příště nejspíš pustíte jen na YouTube a s celým filmem se už obtěžovat nebudete. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Drsné psycho (brát s úsměvem na tváři)! Nevím, jak režisér docílil tak vražedných pohledů všech dětských herců, ale u tohoto snímku jsem po celou dobu tonul v rozpacích, zda se smát na celé kolo, nebo trnout hrůzy a kroutit hlavou na hodně špatnou atmosférou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zklamání a zase zklamání. Tyhleti pěkně debilní malí chytrolíni mě tedy vůbec nebrali. Carpenterův asi nejslabší kousek. Prakticky to nemá žádnou atmosféru a vlastně je to celé odfláknuté. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mňo.. Docela nudná záležitost, obzvlášť když ji spáchal Carpenter od něhož by se přeci jen dalo čekat víc, například by dítka mohla být o mnoho řádů děsivější (a navíc by jejich )očička měli svítit modře, aby vypadali náležitě árijsky a upřímně, kdyby se tam béčkově vpletli nacisti, bylo by to možná zábavnější). Abych byl upřímný, jediná věc, kterou si po pár dnech z filmu budu pamatovat bude Jedi Mark Hamill v úloze kněze a to je sakra málo. Mizerné napětí, atmosféra si dala pauzu na kafíčko hned při první klapce a pak nejspíš zdrhla do Mexika a zbytek je tak nějak všeobecně podprůměrný a béčkový. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na rovinu, dost jsem se nudila už u Wyndhamovy knižní předlohy a nejednat se o tenkou novelu, louskanou při cestách do/z práce, nedočetla bych. Myšlenku to mělo a to je asi tak vše. Filmové zpracování "Midwichských kukaček" tedy z mého pohledu výrazně nezaostává za knížkou. Ufouni na pár hodin uspí městečko a každé osobě s vagínou a menstruačním cyklem implantují spratečka. Spratečci enormně rychle rostou a disponují i jinými nezvyklými schopnostmi... a co teď s nimi, s blonďatými vražednými andílky? Peněz do filmu zjevně mnoho nešlo a filmového umu taky moc ne, herci se rekrutují převážně z béčkových hvězd 80. let, ale Superman ani Luke Skywalker svou účastí nikterak nezachrání celkovou podprůměrnost. Chcete-li vidět horror, na "Městečko prokletých" se nedívejte, jde spíš o plytké a neumělé psycho-drama; snesitelné, mohlo to dopadnout i hůř, přesto akorát ztráta času. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Horůrek viděný v telecích letech, proto má o hvězdičku více, jinak jde o malinko nadprůměrný film, který není dokonalý po stránce dějové. Opět mi tu scházelo více propracovanosti, některé scény mohly být více natáhnuté, všechno se tu děje moc rychle, takže to je největší mínus. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Superman a Luke Skywalker v jednom filme. A režíruje ich John Carpenter. Skvelá pocta starému sci-fi hororu a jeden z posledných pozerateľných filmov majtra tesára. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Jeden z mizivého procenta případů, kdy mi remake přišel lepší než původní film. Jen mě mrzí, že se Carpenter nepokusil místo pouhé vylepšené kopie natočit plnohodnotnou novou adaptaci Kukaček. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Průměrný horror, který je po všech stránkách nedotažený. Ani jedna hlavní myšlenka nebyla dotažena do konce. Děti prostě jen pochodovali po městě, což mělo vyvolat tajemnou a děsivou atmosféru. Jenže to vyvolalo akorát nudu. Je pravda, že občas někoho donutili se zabít ale scény byly strašně krátké a hned po nich následoval zase dlouhé a nudné procházení městem. Režisér se měl určitě zaměřit na děti. Neměli být lhostejné a tak trochu retardované ale sadistické a děsivé. Potom by ten film byl naprosto o něčem jiném. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tu asi nastala mierna hystéria, ze Village of the damned ročník 95 je automaticky zlý film, pretože si to myslí väčšina, tak radšej nevyčnievať. Keďže zbožňujem geniálny originál, ktorý mnohým nesadol, tak mi ani inak priemerne spracovaná látka Carpenterom nevadí. Proste nejak mi tieto decká režú a najvyšší čas si prečítať predlohu. Sú tu mierne posuny, v prípade Davida dokonca prichádza zásadný odklon a tým pádom aj iné vyznenie záveru. Až na tú nasilu prestrelku na konci ma atmoška Midwichu v USA pohltila. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Oceňujem len nápad s masovým oplodnením a následným spoločným narodením malých "árijčekov". Ich look bol celkom bezchybný, a celkom mi pripomenul, že aj v ČSSR sme mali tiež na návšteve o pár rokov skôr podobný fenomén. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dost nezáživný snímek, který má největší plus asi jen na začátku. Tam panuje pěkná atmosféra a na film se pěkně kouká, ale jakmile děti začnou útočit je to stereotipní nuda která mě občas dost nudila.Trošku mě ještě zklamala role Parého, dát ho do hlavní role a nechat ho hned umřít? To ne. Děcka oproti původního filmu dost nevýrazný, stejně tak jejich běsnění. Carpenterovy se ani hudba moc nepovedla, prostě dost slabý Carpenter kterýho zachraňuje hlavně začátek. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Carpenter tentokrát natočil horor ve starém poklidném stylu, který se chtěl spolehnout spíš na vybudování dusné atmosféry. To se mu sice moc nepovedlo, filmu chybí trochu šťávy, ale nakonec jsem se stejně při rozhodování mezi dvěmi a třemi hvězdičkami rozhodl přimhouřit oči. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem onoho "kdyby byly tramtadadá ryby..." ale tady se to více než hodí: Kdyby neexistoval film z roku 1960, potažmo jeho pokračování z roku 1963, Village of the damned (1995) by jistě mělo jiné hodnocení, o dost červenější barvy. Námět je totiž pořád dost dobrý, jako slabší horor je film obstojný, jako scifi vyhovující. Jenže ten stín v podobě staršího povedenějšího brášky (no, trochu vousatého brášky), ten tady prostě je a bude. V kontextu zmíněných tří filmů je to slabých 40%, ovšem objektivnější bude hodnocení v souvislosti se všemi filmy, které jsem kdy viděl. A proto musím dát 75%.___ Poznámky k filmu: Kromě Austrálie se změnila místa výskytu dalších kolonií dětí, už ne Sovětský svaz, ale hranice s Iránem.___Rozdíl mezi 1960 a 1995 je také v detailech - tak například záběry s časem (ono "jak dlouho ten blackout trval") - pohled na nástěnné hodiny (kýčovité barvy) = 1995; úžasné přiblížení kostelních hodin včetně typického zvuku odbíjení- téměř fatalistický to záběr = 1960.___Proč děti chodí oblečené ve stylu z 60´s? Navíc všechny stejně? Tohle šlo dobře obhájit u Wolfa Rilla, ale v dnešní době...?___Scéna při výzkumu na dětech - těsně vedle očního roztoku stojí nějaká kyselina, to se nikdo nesplete, ach jo.___Scéna, ve které žena oznamuje svému muži, že je těhotná, je naprosto stejná včetně dialogu, jako v původním filmu.___Jaká je pravděpodobnost, že se několik ve stejný den počatých dětí také ve stejnou chvíli (a to doslova na minuty) narodí? Vůbec žádná, ale je to přeci super akční, nechat je všechny rodit vedle sebe...___ Co udělal pan Carpenter: zamotal oba starší filmy dohromady, použil část scénáře z obou ve snaze uplácat lepší příběh (přiznejme si to - neudělal dobře); nechal si otevřené dveře pro možnost pokračování; trochu to přehnal s efekty (röentgenový obličej dívky ); nemusel si při tak silném námětu pomáhat ufounama (přelety na začátku, obluda ala X-files v lihu ve sklepě doktorky Vernerové; zbytečný nebožtík na grilu; zbytečná scéna s přehozením hadru přes "obličej" upečené na silnici; na rozdíl od Wolfa Rilla nevsadil na atmosféru (omluva, pokud ano, v tom případě ale sázka hrubě nevyšla!), nýbrž na nadbytečné lekačky (muž v chemickém obleku ve dveřích) a krvavé násilí (co policajtů v tomhle zařvalo); ústy doktorky Vernerové hovoří o eventuelních potratech - ať se to někomu líbí nebo ne, už nejsme v roce 1960, takže tuhle novinku ve filmu beru; přidal stopáži cca 20 minut, jenže to atmosféře opravdu nepomohlo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na první dobrou hodně zvláštní film. Na to že od Carpentera, tak mě to ani nijak nechytlo a postavy mě nebavily. Uvidím, jestli tomu dám ješte někdy druhou šanci. Každopádně po audiovizuální stránce je to dobré. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama