Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

heyda 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko, tak jak se sluší a patří. Neviděl jsem původní film ani jsem nečetl předlohu, ale svoje hororové kouzlo tenhle film rozhodně má, takže 3 obyčejné hvězdičky a v procentech naprostý souhlas s CSFD, tudíž 50%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Z počátku má film skvělou atmosféru - zlo je dostatečně tajemné, svou nedefinovanou podstatou snad trochu připomíná zlo v asijských filmech. Scéna, kdy celé městečko upadne do komatu je skvostně děsivá - čehož je dosaženo neuvěřitelně minimalistickými prostředky. Narozením dětí s blonďatými vlásky nabyde konkrétnějších obrysů, přesto je stále čeho se bát. Příběh však postupem času ztrací na intenzitě, tomu napomáhají i nemastné neslané výkony herců, které jako by natáčení moc nebavilo... Co mě ale skutečně zarazilo, byla hloupá pointa, vysvětlující původ dětí...ta neuvěřitelná loutka jako by vypadla z Krajních mezí (velice laciných Krajních mezí). V noci, u televize, s vaší drahou polovičkou títmto filmem nepohrdněte, není to tak zlé. Pokud však nechcete usnout, podívejte se na Městečko prokletých během dne... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejný průměrný children horor. Rozhodně to pro mě není jeden z nejlepších Carpenterových filmů znám mnohem lepší. Na film se rozhodně dívat dá, ale postupem času jsem se začal strašně nudit. Začátek byl super ( týpek na grilu), ale jak běžel čas nuda, nuda a zase.... Navíc producenti museli být asi zhulení. Otěhotní celé městečko (ženy), v kostele při křtu jich tam sedí asi cca 20. Při porodu umřelo jen jedno děcko, ale potom tam chodí jen sedm.... Kde je teda ten zbytek???? Kozlowski hraje sice dobře, ale v Krokodýlovi byla o 100% lepší. Hvězdný superman podal jen velice průměrný výkon. Na film se mrknout dá, ale Kukuřičné děcka jsou mnohem lepší. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tento remake moc nevyšiel a radím ho k slabším článkom filmografie Johna Carpentera. Oproti skvelému pôvodnému filmu z roku 1960 sa síce Carpi pokúsil pritlačiť na hororovú pílu, minidávka gore a trochu akcie síce nie je na škodu, prerábka však stratila mrazivosť a tajomnosť, ktoré boli hlavnými devízami Rillovho originálu a vzniklo tak iba tuctové sci-fi hororové béčko... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Volební kampaň v plném proudu všemi různými i nemožnými způsoby mě tak nějak nakopla pustit si znovu Městečko prokletých. Sice řemeslně odvedená práce plná známějších jmen (Hamill pořád na světlé straně síly), ale již jen stylová ukázka jakési nekulervózní vyprázdněnosti devadesátkových horrorů, kterým zpravidla něco chybělo, něco životného, něco, co ty horrory nutilo dýchat, co jim vlévalo krev do žil a bušilo tepem jejich srdce. A to právě chybí i tomuhle. Ale pro ten zástup známých jmen, Carpiho na židličce a stále buchtózní Lindě, se na to dá koukat, i několikrát za život. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nelibosti, s jakou se Carpenter filmu věnoval, jsem celkem nakloněn představě, že v jeden okamžik prostě přestal chodit na plac, tak zbytek štábu prostě v každé lokaci natočil detaily tváří dětských představitelů a pak se z toho všeho dostříhal výsledek. Jestli pak na něco scénář úplně rezignoval, tak to je převedení padesátkové předlohy do 90. let a amerických reálií (v californské vesnici nastane zóna, kde všichni upadnou po dobu šesti hodin do spánku a neprosákne se to do médií, aha). Vrcholem jsou herecký projevy Marka Hamilla a Christophera Reeva, ze kterých by jeden spad z koně. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Konec byl nejlepší ono totiž mě začátek moc nezaujal a když pak přišli děti mělo to něco do sebe jednoduché ale v pohodě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Midwichské kukačky jsou méně slavnou knihou nežli Den trifidů, ale jejich Carpenterovo zpracování je skvostné. Ačkoliv dětští herci zpravidla v horrorech selhávají, ty zdejší malé, drzé, stříbrovlasé, neposkvrněně počaté hajzlíky musí mít člověk od srdce rád - jejich "nelidská" dikce, přísné pohledy, toporná strojová chůze... povedli se, neřádi. A povedl se i 70s-80s retro vzhled filmu (tedy předpokládám že záměrný) a poskytl mi moře zábavy (vítězí scéna telepatického souboje v závěru, naprostá hlína). Moc příjemná vzpomínka na dobu videopůjčovní a na slovansky hezkou Lindu Kozlowskou. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, toto je ptákovina. Rozhodně bych chtěl vidět raději původní než tohle. Nuda, nuda a nuda, od začátku až do konce. Superman vlastně nevěděl co má dělat, chodil mluvil a dokonce... Dokonce i bouchnul pěstí do stolu! Fíha. Kozlowská se zase chovala jak pako. Kirsty Alley má nadváhu, to ale neznamená, že to není kus baby. Akorát si ten svetřík mohla sundat úplně, než si rozkydlila břuch. Děcka měly asi být děsivé, nicméně působily spíše směšně. Očička svítily všemi barvami duhy. Nelogické chování několika postav a konec to úplně oddělaly. Není to úplně odpad, protože to režíroval Carpenter, takže natočené to není zas tak hrozně. 3/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V předmluvě knihy Černý dům Stephena Kinga a Petera Strauba je poznámka o knize Johna Wyndhama podle které byl natočen tento snímek. Neváhal jsem ani chvilku a začal tento snímek shánět. Nakonec jsem jej získal nahráním ze Slovenské televize. Nutno dodat, že jsem byl velmi zklamán. Kniha je ve své podstatě hodně dobrá, film je ve své podstatě skoro podprůměrný. Nedejte se oklamat nádherným plakátem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme som objavil dno Carpenterových tvorivých schopností. Aj napriek pokroku v trikových technológiách a remeselnému spracovaniu filmov, sa rejžovi nepodarilo prekonať, alebo aspoň kvalitatívne sa vyrovnať o vyše tri desiatky rokov staršej pôvodnej verzii, pričom to všetko v mnohých prípadoch vyzerá ako paródia na sci-fi horory. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som naposledy videl ešte na kazete a jedine čo som si pamätal, že ani v tej dobe ma nezaujal a v tomto prípade sa moje filmové Chúťky nezmenili. Príbeh o meste, v ktorom všetci obyvatelia odpadli a keď precitli, tak ich ženy boli tehotné znie super zaujímavo, ale na to treba šikovnejšie spracovanie, ktoré tu chýbalo. Deti boli odporné a herecky to bolo ešte horšie. Najväčšou chybou filmu, ale zostáva to, že je nevýrazný, nudný a bez dramatických momentov. Chýbalo mi tu aj to, že deti sa neprejavovali ako napríklad také kukuričné deti, ale s ich svetielkujúcich oči sa nikto nezloží a tak celková Gore stránka je na mága bizarností Johna veľmi nedostatočná. Za slabý prístup, slabé hodnotenie, aspoň, že tu hralo veľa známych tvárí aj keď ani oni nedokázali zvýšiť úroveň tohto filmu. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Remake takřka mistrovského černobílého sci-fi hororu z roku 1960 hrdě uvozuje titulek John Carpenter's Village of the Damned. Být režisérem, pod tento film bych se nepodepsal... Z vynikající předlohy Johna Wyndhama (Den trifidů) se vytratilo mrazivé fantaskno a zůstala rádoby obskurní nuda. Dětičky mají sice zvláště kruté nápady, ty jsou však podány natolik mechanicky, že nezaujmou. Film ubíhá, ale nikam nespěje, chtěné vyvrcholení nepřekvapí, nešokuje, nebaví - prostě se odehraje a je to. A to film vychází z motivu lidského strachu z čtení myšlenek a následné ztráty nedotknutelného soukromí. Jen místy prosvítá ideová bohatost předlohy - například když dítě-vetřelec přežije díky lidské (mateřské) lásce. Tento film ve vás bude rezonovat zhruba stejně dlouho jako Časožrouti nebo Carrie II. - Zuřivost a pobaví asi jako Hemoglobin. Poznámka: český překlad se nesprávně vyrovnal se slavným výrokem Sherlocka Holmese. Správná varianta zní: Vyloučíte-li nemožné, cokoliv zbude, jakkoliv je to nepravděpodobné, musí být pravda. (When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.) vp 23.5.2005 ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrné hororové béčko, které je navíc remakem. Původní snímek jsem však neviděl, takže nemohu srovnávat. Každopádně myslím, že z daného námětu se dalo "vytřískat" mnohem více. Ani atmosféra mi nepřišla řádně temná, jak by se na podobný projekt slušelo. Ubrat akčních scén (třeba závěrečný nesmyslný souboj s policajty a vojáky) a soustředit se více na důmyslné vykreslení charakterů dětí-zabijáků, mohlo to být celkem zdařilé dílko. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak samoz, že nadhodnocuji jako nekritický fanda mistra Tesaře, ale v reálu to není nic extra ani na něj. Na 2.str., není to ani průser. Škoda, že si aspoň nevyhrál s hudbou. Většinou, když je jeho film průměr, tak hudba (ta jeho typická) to hodně zachraňuje. Ost není špatný, ale moc ho asi nebavila.:( Ještě že to udělal jen jednou, páč on určitě nemá za potřebí, dělati remaky. To už posl. 15 let nebo tak, to je hotová rakovina. Remake/restart/reboot apod., za každým rohem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prokletý film Johna Carpentera s hvězdným obsazením, zdlouhavý a nudný. Jediné, co si budu z toho to dílka pamatovat jsou oční duhovky děťátek. Ty byly moc hezky barevné a zářivé. Čekala jsem, že příběh bude houstnout, ale nestalo se tak. Původní film jsem neměla možnost vidět. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

No Carpenter neCarpenter, tohle byla vyloženě ubohá snaha o sci-fi o hororu nemůže padnout ani slovo! Už jak jsem v úvodu zaregistroval Michaela Parého, který snad nevyprodukoval naprosto nic koukatelného, tak jsem věděl že bude zle. No on Reeve a Alley na tom nejsou o moc lépe, první jmenovaný je v povědomí diváka snad jen díky Supermanovi, druhá jmenovaná stěží vyčnívá za roli v Kdopak to mluví... Takže zrovna o hereckou elitu tady určitě taky nejde. Dějově je to celkem ubohé, filmařsky tak pro TV a herecky jedině pro pobavení. Film o tlupě albínistických fakanů, kteří všechny nepohodlné likvidují smrtícím zrakem, je trochu málo na alespoň nějakou zápletku a když to ještě navíc všechno působí tak lacině, jako studentskej garážovej projekt, tak jsem více než schovývavý za ty dvě hvězdy! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Než se ve filmu objeví děti, tak je vyprávění perfektní a tajemné. Takže první polovina klasická Carpenterovina. Pak přijdou na scénu děcka a je po "srandě". Začne nuda a neskončí až do konce filmu. Škoda, Myslím, že Carpi by z toho mohl vykřesat mnohem více. Nic nezachraňuje i Carpentrova hudba, která je docela odfláknutá. I trikoví gore mistři, trojice Howard/Berger/Nicotero se moc nevytáhli. Ty dvě spálený mrtvoly byly sakramentsky málo. Takže vše zachraňuje krásná Linda Kozlowski. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama