Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Otazkou nejhoršího filmu od Carpantera se plní odpověď. No ještě jsem neviděl "The Ward" (2010). Ale tohle městečko prokletých byla hovnařina nevýdaných rozměrů. Nuda jak prase, superman dělá velký kulový. Když má přijít na něco na co čekáte tak je z toho akorát tak houby. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

John Carpenter má samozřejmě o hodně lepší fláky, ale Městečko prokletých mě docela bavilo. Koukal jsem na něj asi do jedný hodiny ráno, tskže na něm muselo něco bejt. Ta parta blonďatých děcek měla skutečně něco do sebe. A jedno horší než druhý. Filmu jen chybí nšjaký extra moment, vraždy Midwichských obyvatel jsou jakš takš OK, ale nic světobornýho a konec docela uchvátanej. prostě takovej průměr, zkouknout, jít spát a zapomenout. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má jen 51%, tak to nebyl zase tak špatný horor. Je narvaný tehdejšími hvězdami, dětští herci vypadají chvílemi opravdu děsivě a závěrečný myšlenkový souboj byl povedený. Bohužel kromě hlavních postav, tam byli ostatní herci spíš do počtu a jejich postavy byly spíše nahodilé a jen dobré k tomu, aby umřely. Možná to chtělo si s postavami trochu více pohrát. Jinak ale verze Městečka prokletých z roku 1995 není špatná. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Oproti 1960 už volnější zpracování Wyndhamových "Midwichských kukaček", opět průměr, tentokrát ale trochu nezáživný, oblečený do klasického béčkového kabátu devadesátých let. Slabší tři hvězdy - po další projekci v budoucnu rozhodně neprahnu :( ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Podle autora Dne Trifidů (naprosto geniálního románu science fiction) natočil Carpenter svoji verzi Midwičských kukaček ( zcela vhodně užité jméno) a vyšel se ctí. Sice klasicky béčkově ,ale jestli si někdo myslí, že se dětí nemůžete bát, opak je zde pravdou. Christopher Reeve svou roli doktora zvládl bravurně. A místní kněz má taky něco do sebe :) Nebýt ovšem vydařeného finále ve stodole, dostalo by Městečko prokletých nižší (kua) nižší hodnocení. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

I mistr (Honza) Tesař se někdy utne! Jeden z vůbec nejhorších carpenterových kousků, který není ani strašidelný, ani napínavý... i atmosféra (klasický to mistrův atribut) je ta tam... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Fakt slabší Carpenter. Předloha klasika invazní scifi se mi líbila, ale tohle už tolik ne. Paradoxně nejslabší v momentech, kdy se film odchyluje od předlohy. Poněkud mě zarazil počet dětí (9+1 mrtvé, v městečku s populací 1000 lidí, kdy absolutní většina byla uspána a všechny plodné ženy otěhotněly). ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Oproti originálu tomuhle výrazně chybí ona neutěšená, pesimistická atmosféra. Triky, na to, že jsou od ILM, také nic moc (viz mrtvé dítě), Carpenter režíruje nanejvýš průměrně a je už dávno ze zenitem. O čemž svědčí i fakt, že na rozdíl od let 80. let, v 90. byl do této doby každý jeho film prodělečný. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

A mě se tenhle odpočinkovej horůrek docela líbil. Mihne se tu několik známých herců v čele z již bohužel zesnulým Supermanem Reevem. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Čaj. To nevolám na číšníka, to komentuju film. Carpenter selhal, za mě poprvé. Nepodařilo se mu vytvořit žádnou temnou a tajemnou atmosféru a ani jedna scéna není působivá, naopak je to místy docela komické (horor od Carpentra je komický?!). Jedině oči dětí vypadají opravdu dobře, finále je dost dobře hudebně podkresleno a vlastně to moc nenudí. Čisté dvě. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vražední malí albínci mi moc hororoví nepřišli. Že to byla banda škaredých, vlezlých a manipulativních parchantů, to ano, ale na rovinu, zkuste si v létě dělat vedoucího na táboře plném dětí s ADHD a jinými "roztomilými" poruchami osobnosti a přijdou vám ty filmové dětičky jako andílci. Vizuál laciný, dialogy nablblé. Nicméně pár vipných momentů by se našlo. Mírný podprůměr. 40% ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Na horor príliš nudné a bez šťavy.Čo sa to s tým Carpenterom vlastne stalo?Kam sa podela atmosféra Veci ,Halloweenu a Hmly? To my ostáva vážne záhadou. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama