Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

drakodlak 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil náhodou v televizi, bohužel (čti bohudík) jsem neviděl úvodní "oplodňovací mlhu". Zbytek filmu se pro mě táhl v naprosto nezáživném příběhu. Děti mi nepřišli nijak strašidelné, celé to skoro vůbec nepůsobilo jako horor, spíš z toho byla taková klasická vyvražďovačka. Film mou pozornost udržel akorát očekáváním zda konec nebude mít nějaké zajímavé rozluzení, leč to nedorazilo. Doufám, že nikoho nepadlo / nenapadne točit dvojku, neboť závěrečná scéna tomu trošku nasvědčuje. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jeden dost slušný horor, s dost slušným obsazením a dost slušným nápadem. Zvlášť Alleyová je skvělá. Celý film má dost chytlavou atmosféru, a hezký závěr. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Original neznam, ale musim rict, ze v sobotu pozde vecer sem se docela bal:))Plusove body i za to, ze se v jednom filmu sesel Superman, mama z Kdopak to mluvi a hlavni rostenka z Krokodyla Dundeeho... ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Na Carpentera velmi slabé.Tyhle crossovery hororu a sci-fi mu vždycky šly nejlíp,ale Městečko prokletých postráda atmosféru a zajímavý děj,takže zbyla pouze proslulá carpenterovská lacinost a brakovost,která je zde...pouze laciná. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl napsat, že to bylo ubohé. Ale ono to ubohé není, jen divné. Ale zase ne natolik divné, aby to bylo zajímavě divné nebo zábavně divné. Scenáristé museli vyvinout hodně velkou snahu, aby děj tak strašně nedržel pohromadě, čili mě ani nepřekvapuje, že se Carpenter moc nesnažil. Děti nejsou dostatečně creepy, atmosféra naprosto žádná, chybí napětí, ikonické scény, pořádný hudební motiv a hlavně ten horor. Christopher Reeve je ale fajn a ke konci dojde i na silnější pasáže – policejní deathmatch, zeď. Škoda, že spousta potenciálu vyletěla oknem – pitva. Kdyby tu hrál rokenrol, plejáda smrtí byla patřičně bizarní a krvavá a Carpenter by se ponořil do těžce béčkových vod, kam stejně směřoval, mohl to být zábavný pulp. Znovu škoda, protože styl tam vidět je, jenom ne moc často. Ale nedá se svítit. Když je ve filmu nudný i Mark Hamill, asi je lepší dát ruce pryč. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Mezi dalšími Carpenterovými filmy je tohle spíše nepříliš oslnivé béčko bez výraznější zápletky, která se postupem času dost ohraje. ()

hribisko 

všechny recenze uživatele

Všeci sa tam mysím tak zežrali, až úplně vytuhli, a dyš sa potom probrali, toš tamní baby zistily, že sů v tom, ale nevěděly s kým. Toš mysím s ufónama, né? A aby toho nebylo málo, toš tým děckám, co sa im narodily, svítily očiska, a dyš si zmyslely, toš každý udělál, co chtěly. Toš totok. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Na horror je to moc mäkké, problém je, že sa čudných detí divák nebojí. Ich vzhľad zostal kdesi v 50.rokoch a neboli aktualizované, len farba či žiarenie očí nestačí. Navyše ich taktika dookola robiť to isté sa opozerá a s ničím novým sa v príbehu neprichádza. Originál som nevidel, ale fakt z diela čuší stareckosť. Vyhladzujú to  vhodne vybratí dospelácki herci Alley a Reeve, taktiež hudba. ()

LabySo69 odpad!

všechny recenze uživatele

Omfg, to byl zase jednou pěknej shit... Carpentera jsem neměl nikdy rád a nikdy ho rád mít nejspíš nebudu, jelikož točí takový nesmysly, že je z toho člověku vážně na blití... ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

V tomto zpracování by to obstálo třeba jako lehce nadprůměrná epizoda v pořadu Krajní Meze ale jako samostatný film neobstojí a ve výsledku je to na horor velká slabota a bohužel i nuda. 2/5 ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

I mistr se někdy utne. Od Carpentera bych čekal lepší film, tohle byla, ale nuda. Spoiler: Michael Paré je v titulcích na třetím místě, ale hned umře, to mi přišlo zvláštní na to, kolik známých osobností tu hrálo. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Hrozně jsem se nudil a moc jsem litoval Wyndhama. Tohle si, chudák, opravdu nezasloužil. Snad to s "Chocky" dopadne o moc líp. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Mně se film náhodou líbil, má solidní atmosféru a ty děti vypadají opravdu démonicky, především ta hlavní holčička. Zasloužené čtyři hvězdičky. ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama