Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla poprvé, bála jsem se. Když jsem to viděla podruhé, bylo to v pohodě. A když se na to dívám s odstupem času, musím uznat, že je to celkem blbost. I jako parodie v Simpsonech to mělo větší grády, než je tohle. Jediné, co je na filmu děsivé, jsou momenty, které mají speciální zvukový efekt, aby ve vás vyvolal strach. To nejdůležitější, jako vývoj dětí, vznikání doměnek u dospělých, co jsou děti vlastně zač a tak dále jsou přeskočeny a my tedy nevidíme vývoje hlavních postav. Děti jsou s dabingem neuvěřitelně otravné a některé chování postav neživé. Jedna hvězdička za Kirstie Alley a slušný nápad spisovatele Wyndhama. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, proto hodnotím jen tento remake, který se mi líbil hodně a zaujal mě hned úvodní scénou. Zajímavý počin, který mě držel až do konce v napětí. Chytré děti umí být někdy svině :-D ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neviděl originál, tak nemohu srovnávat. Možná právě proto se mi film líbil. Měl solidní, nejprve tajemnou, později tísnivou, atmosféru, dobré herecké výkony a celkově byl dobře provedený. Děti byli skutečně démonické. Jelikož nemohu srovnávat s originálem, myslím že tenhel film se povedl a i když jsem se místy nudil, určitě se jedná o kvalitní sci-fi snímek. 71 % ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

V malém městečku Midwich se narodí pár prokletých fakanů, který jsou šeredně nesnesitelný! Paruky teda mají strašný, takový vlasy jsou až k smíchu. Představitel původního Supermana ( Christopher Reeve ) tu hraje velmi dobře a právě kvůli jemu, film hodnotím o něco pozitivněji. Dobrou hudbu jsem tu zaregistroval snad jen na konci v titulcích a to je velká škoda. Na tomto hororu se dají najít i nějaký plusy, ale rozhodně to je slabší snímek mistra Carpentera. 55% ( ještě tomu šanci časem dám ) ()

Gormie odpad!

všechny recenze uživatele

Ona už ta předloha má málo látky - děj se dá říct jednou větou. Takže to, že z toho vzešlo ubohé hororové béčko není žádné překvapení. ()

VUCAKO 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát a můžu říci, že proti němu jako fanoušek Wyndhamových románů nic nemám. Není možné kritizovat adaptaci novely za to, že se drží poměrně přesně předlohy.. Přenesení z GB do USA je podle mne v pořádku. Původní film z roku 1960 jsem neviděl a někdy to možná napravím. ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Taký light horor od Carpentera, ale dobrý, nemôžem mu nič vytknúť, lebo film sa mi páčil celkom a tiež bol zaujímavý dosť, len čas sa mi povliekol celkom pri jeho sledovaní. Skôr ako horor by som tento film označil za sci-fi drámu, to ho viac vystihuje. Neviem, hodnotenie je asi trocha vyššie a bude to asi tým, že som nevidel originál, no ale tak Carpenterove filmy mám rád celkom, len som skôr zvyknutý na niečo drsnejšieho charakteru, ale tak ako vravím, aj toto je kúsok hodný za vzhliadnutie. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Carpenterovo filmy miluju,nějaký jsou stoprocentní a nějaký o trochu slabší,ale nejdůležitější je,že se mi líbí všechny až právě na tento jediný.Nechápu jak mohl natočit takový nesmysl. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Ty děti byly fakt děsivý. Film jsem viděla 2x, špatný to nebylo a koukat se na to dalo.Děti to zahrály pěkně,mrazivá atmosféra i ty mordy byly dobrý. Příjemný Christopher Reeve, ale neseděla mi tam Kirstie Alley v roli doktorky. Mrtvola na grilu dobrá. Bylo mi líto toho hodnýho kloučka, který nezapadal mezi ty haranty, jak všichni chodili ve dvojicích a on chudáček samotnej. A jak stál u hrobu tý svojí parťačky ,mně fakt dojmulo. ()

LOVE VOLE 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo nedotažené a taky zajímavý výběr herců, které bych v takovém typu filmu nečekal. Ale spíše ztráta času než filmový zážitek. ()

reccal 

všechny recenze uživatele

Nápad není špatný, děti se žhnoucíma očima mají poměrně velký potenciál, ale to by něco nesmělo pokazit. Něco, díky čemuž nejsou děti vůbec děsivé, díky čemuž atmosféra nehoustne, jak by měla, ale tak nějak se rozvařuje, díky čemuž jsem se netrpělivě dívala na hodinky, kdy už bude konec. Ani hvězdy tehdejší doby nezachránily tento, i když zajímavou temnou hudbou opentlený, nevýrazný film. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Městečko prokletých" není špatný remake, ale od režiséra původního "Halloweenu" Johna Carpentera jsem tedy čekala víc, ale vůbec jsem nečekala, že se jako režisér pustí právě do remaku. Začátek filmu se vyvíjí slibně, když jednoho dne dojde k "těhotenské mánii", ale pak film dostal pěknou a bolestivou ránu! Děti, které se narodily a poté vyrostly vypadaly směšně a uměle. Nevyděsili ani poté, když jim začaly svítit oči. Naštěstí mi film zpříjemnil herec Christopher Reeve ("Superman"), který byl skvělý a jelikož film byl natolik špatný, tak jste aspoň na chvilku mohli vidět nějaký klad v "Městečku prokletých". Za to herečka Kirstie Alley ("Kdopak to mluví") byla tak průsvitná, že jí bylo vidět až do žaludku. Zkrátka si zahrála mrchu, která mi po celý film lezla pěkně na nervy, takže se do filmu vlastně hodila, protože celý film mi lezl na nervy. "Městečko prokletých" zkrátka není nic jiného, než kupa mizerné atmosféry, nezajímavých efektů, slabého scénáře a nevtipných momentů. Nechápu, proč se k němu přihlásil, tak skvělý režisér jakým je právě John Carpenter. Z toho mi opravdu zůstává rozum stát. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Původní filmy jsem neviděl, takže zatím nemohu srovnávat, nicméně příběh s dětmi, kterým svítí oči, je poměrně známý, takže jsem věděl, co očekávat. Třeba po zhlédnutí původní verze hvězdičky uberu, ale nepřišlo mi to tak špatné, aby to muselo mít 51 %... délka akorát, herecky v pohodě... na druhou stranu mi vadilo občasné přeskočení v časové linii, někdy mi tak jako kolísala velikost dětí a některé záběry byly dělané hodně nerealisticky (např. skok z žebříku na auto... tam to na první pohled i v té vteřině člověk nebyl... takový cca hororový průměr... 70%! ()

Gorefa 

všechny recenze uživatele

Jako horor nefunkční, jako zajímavý thriller použitelné. Zase tak strašné mi to nepřišlo, vzledem k tomu, že jsem nejprve nastudoval komentáře lidí a až pak to pořídil v trafice... Aneb očekávání udělá svoje. ()

Aleki09 

všechny recenze uživatele

Tak trochu klasický béčkový horor místy až nudné scény, začátek je velmi zajimavý ale konec až velmi jednoduchý proto hodnotím ako průměr ()

MaxDamage1 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl a musím říct, že režisér se snažil docela dobře držet knižního motivu. Konec sice nesedí přesně, ale i tak je film docela slušně natočen. Jestli se u tohoto ale má člověk bát, nevím, mě to děsivé moc nepřišlo. I tak bych to hodnotil jako lepší průměr!!! ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co si mám myslet o tomto filmu ... příběh je dobrý, ale potenciál na kvalitní horor nebyl využit ... mírně podprůměrný film, který jsem viděl dvakrát a potřetí nemám zájem ... Carpenter má rozhodně na to, aby natočil o sto procent lepší film (v minulosti to již dokázal) ... ()

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama