Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kitty Baldryová (Julie Christieová) je ženou z vyšší společnosti s dost omezením vnímáním života. Její lhostejnost se ale změní, když se její manžel, kapitán Chris Baldry (Alan Bates), vrátí z 1. světové války, otřesený a trpící amnézií. Netuší ani, kdo je Kitty, a chce se dát dohromady se svou bývalou milenkou, dělnicí Margaret (Glenda Jacksonová). Kitty angažuje psychiatra Gilberta Andersona (Ian Holm), který má jejímu manželovi pomoci překonat pocity k milence a najít smysl v novém dezorientovaném životě, ale postupně si uvědomí, že muž, kterého znala a milovala, je nedosažitelný. Stejně jako minulost, po které on touží. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobrý Alan Bates v roli zraneného vojaka, ktorý stratil 20 rokov zo svojich spomienok. Sekundujú mu 3 ženy, ktorých osud oný vojak niečim poznačil. Najviac sa mi páčila Ann-Margret s netradične čiernymi vlasmi, ktorá asi najviac chápe, no má najmenšie slovo do toho hovoriť. Zasadene je to do medzivojnového obdobia, ktoré britskí filmári tak milujú. Herecky je to istotka. Čo je viac - šťastie alebo pravda? Ťažká otázka, na odpoveď ktorú ale film jasnú odpoveď nedáva. Záver je tak nedoťuknutý. ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Duševní otřes utrpěný ve válce a z něj následná částečná amnézie Chrise Baldryho, donutí jeho (žárlíci) manželku Kitty obrátit se na psychiatra Gilberta Andersona, aby se ujal léčby jejího manžela. Chris totiž považuje za realitu dobu svého mládí a proto hledá svou lásku dívku Margaret..... Bude terapie láskou za odborného dohledu lékaře úspěšná ? Doporučuji přesvědčit se sami " )) ()

Reklama

allegria 

všechny recenze uživatele

Film s Glendou Jackson nemůže dopadnout jinak, než neobyčejným zážitkem. Buď má štěstí, nebo si své role dobře vybírá. K tomuto filmu jsem se vracela, nejen kvůli dobrým hercům a příběhu, ale i scenériím a výpravě - je to požitek pro oko. Dost obvyklý námět zpracovaný neotřelým a poměrně neobvyklým způsobem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý klasicky britský film vyprávějící příběh o částečné ztrátě paměti v důsledku prožitých válečných událostí. Motiv, který sám o sobě není nijak orginální se tady se rozvíjí způsobem a cestami, které neprošlapané jsou, přičemž si zachovává všechny příjemné atributy tradičního drama. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama