Reklama

Reklama

Recenze (4)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Thirds jsou roboti třetí generace, vypadají jako lidé, chovají se jako lidé, žijí jako lidé, lidmi jsou považováni za lidi prostě proto, že o jejich identitě nevědí. Nyní se však na Marsu objeví jejich zabiják. Zjistit kdo a proč Thirds likviduje má detektiv Ross Sylibus s parťačkou Naomi Armitage. A Armitage je jednou z Thirds, což neví ani její kolega Ross. Brzy však vyvstane i další otázka. Jaký je vlastně účel Thirds? Postavy - Postavy jsou docela uvěřitelné, i když jejich vývoj a psychologie nejsou nijak extra divácky náročné. Tohle OVA na tom však nestojí. Ross je prostě velký čestný chlap a Armitage nepříliš oblečená drsná sexy kočička, která má i nějaké to křehčí nitro. Směr jejího myšlení se trošku ubírá ve směru androidů z Blade Runnera, kterýžto film si tipnu, společně s Ghost in the Shell, jako hlavní inspirační zdroj. Animace a kresba - Není nijak ohromující, dá se povšimnout množství statických obrázků. Někdy je to pochopitelné, jindy to zamrzí. Např. nehybné davy v pozadí, když daná scéna umožňovala i použití pozadí, které je statické i v reálu apod. Akční scény jsou pochopitelně "rozhýbanější". Zkušenější otaku si dle kresby tipne první polovinu 90. let a samozřejmě se trefí. Shrnutí - Vcelku se na Armitage III dá koukat, není to úplně marné. Poznámka - S Armitage se lze setkat ještě ve filmu Armitage III: Dualmatrix. Film Armitage III: Polymatrix vznikl (doufám, že teď nekecám) pouhým sestříháním tohoto OVA. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce vyšel Ghost in the Shell, takže Armitage III vedle něj logicky dost zapadl. Ale za pozornost stojí, podobných cyberpunkových sci-fi s ne úplně hloupým námětem ani v anime mnoho není. Zvlášť s tak krásně trashovou estetikou kde komplikovaný příběh a místy relativně oduševnělé dialogy střídají s brutální akcí v hlavní roli s holkou v minimalistickém bdsm oblečku. Spojování vysokého s nízkým, jak se jen na správný cyberpunk sluší. Technickým provedením ovšem Armitage neodpovídá soudobým top anime filmům, ale spíš levnějším a starším seriálům - čímž i je, tady na csfd se sice tváří jako film, ale ve skutečnosti jde o čtyřdílný seriál. 8/10 ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Při troše snahy mohla být z Armitage III stejná klasika jako Akira nebo Ghost in the Shell, příběh skýtá opravdu velmi slušný potenciál. Roboti schopní rodit lidské děti, politické napětí mezi Zemí a Marsem, teraformace Marsu, vždyť to by mohl být vážně nářez. Bohužel je tento potenciál nepříliš využit a výsledkem je až bolestně průměrné sci-fi. ()

kyselin 

všechny recenze uživatele

Armitage je v rámci svojho žánru skôr z tých menej náročných, nie zrovna filozofických anime, ale občas si treba aj odpočinúť, že? Príjemný a vyvážený mix akcie, humoru a trochu tej romantiky. ()

Reklama

Reklama