Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Policistovi zemřela žena při podivné nehodě. Chyba ve virtuální realitě mu nabídne možnost s ní promluvit a on se rozhodne, že zkusí incident zvrátit. (Netflix)

Recenze (23)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj z roku 2025 sa dá nakrútiť sci-fi, ktoré má síce nepravdepodobnú zápletku, ale pôsobí to celé v rámci možností prirodzene a civilne. Tvorcovia samozrejme kľučkujú čo môžu, aby sa vyhli nevyhnutným časovým paradoxom a slučkám a zjednodušujú ich, čo to dá. Pre vyznenie celého konštruktu je to ale dobre. Hlavne netreba nad tým príliš dumať a lepšie je si užívať vyšetrovanie a emócie. Hlavná postava je na policajta dosť vzbŕkla a robí príliš rýchle rozhodnutia, česť tvorcom ale vzdávam za to, že som prišiel na páchateľa presne v momente, kedy ho už už išli prezradiť aj oni. No a potešilo aj finále, totiž aj 10 minút pred koncom sme mali viacero otvorených možností, ako to celé ukončiť a myslím, že zvolené riešenie je to najlepšie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hrátky s minulostí jsou vždycky zajímavým tématem a pokud se to ještě zkombinuje s detektivní zápletkou, může z toho vzniknout zajímavý projekt. Bohužel Vír spadá do škatulky zajímavé zápletky ale slabého zpracování. Když odečtu podivné řešení, kdy postavy vypadají totožně i po takřka 30 letech je největší problém v celkovém scénáři, který nemá moc nápadů, jak pracovat se zápletkou i případnými časovými paradoxy. V celovečeráku by to ještě mohlo fungovat ale na těch 6 hodin je toho zajímavého málo. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna + krimi + cestování v čase. Je tam pár strašlivě nelogických hrůz a místy z toho člověk pociťuje až psychickou únavu, podobně jako z otravných kudrlin na pečlivě udržovaném účesu přehrávajícího hlavního herce. Ale jako vycpávka může Vortex stačit. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Že francouzi natočí takovej výbornej scifi thriller, to jsem teda nečekala! Ústřední dvojice výborná, i když se děj odehrával na více úrovních a přeskakovalo se v čase, bylo to srozumitelný, nesklouzlo to ani na okamžik do nějaký absurdity, pokud samozřejmě přistoupíte na tu hru co je reálný a co ne. Je to scifi žánr. Dojalo mě to, nebyla jsem si vůbec jistá jak to dopadne a to miluju. Stojí za to vidět,úplně mě mrzí, že to mělo jen 6 dílů, ale na druhou stranu to bylo akorát. Ještě to bude chvíli doznivat, což taky miluju. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ohromně mě to bavilo, nápad vynikající, zpracování taky moc prima, ale jsem citlivej na ty logický nedotaženosti a tady se to nakonec celý rozpadlo. S Mél to díky společnýmu úsilí s Ludem model 2025 nějak dopadlo (nebudu spoilovat) a Ludo model 1998 žil od té chvíle jinak. I to mohl být krásnej konec. Takhle mi přijde, že ten jinak výbornej seriál pokazili kvůli závěrečné scéně (kterou jsem si z důvodu nespokojenosti s průběhem celého 6. dílu neužil). Až do 5. dílu jsem to viděl na více méně jasných 5 hvězdiček (nesoulad mé představy o tom, jak by věci měly být, a jak s nimi tady naložily, se u mě dostavil pouze jednou nebo dvakrát), ale ten konec mi to pokazil, bohužel. Takže Vortex mou seriálovou TOP 10 neotřese a to jsem se těšil, jak budu po Lea má 7 životů opěvovat francouzskou seriálovou sci-fi tvorbu. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Představte si, že máte možnost zachránit někoho milovaného o koho jste kdysi přišli, ale zároveň zjišťujete, že záchranou milované osoby v minulosti, můžete přijít o milované osoby v budoucnosti. Zjistíte, že hrabat se v časoprostoru nelze bez následků, ale už je pozdě to zastavit. Můžete se jen snažit, aby vaše zásahy nezpůsobily naprostý chaos ve vašem okolí tak, jak ho znáte.....Dá se tedy říct, že se v každém díle může změnit naprosto cokoliv. O co tedy jde? Sledujeme osud policisty Ludovica Béguina v lehké budoucnosti (rok 2025), kterému před 27 lety zemřela při nehodě při běhání manželka a nechala ho samotného s malou dcerou. Náš policista se za tu dobu znovu oženil, má malého syna a jeho dcera z prvního manželství je již dospělá a soběstačná. Jednoho dne je Ludovic přivolán k vraždě dívky, která zemřela na takřka stejném místě, jako jeho bývalá žena před 27 lety. Pomocí nových policejních technologií - ohledání místa činu z virtuální reality náš hrdina zjistí, že může svou 27 let mrtvou ženu kontaktovat v minulosti 14 dnů před její smrtí na onom osudném místě, kam chodila ráda běhat.......Autoři nás díky zákonu akce a reakce drží v neustálém napětí, kdy sledujeme dvě dějové linky - jednu odehrávající se v minulosti a druhou odehrávající se v budoucnosti. Pro hlavní hrdiny nastává tedy obrovské dilema a to jak citové, tak i morální. K tomu všemu je tlačí nedostatek času, který tak omezuje počet jejich setkání a ubírá jim čas na optimální reakci. Upřímně musím říct, že takto zajímavý a napínavý námět jsem dlouho neviděl. Nicméně v tomto seriálu je pro maximální zážitek potřeba respektovat autory a držet se jejich světa, jejich zákonů a jejich přání a moc se neohlížet.... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem,že to bude dobré a zajímavé sci-fi, což i ze začátku tak vypadalo. Ale byla to spíš romantická tragikomedie... Ale na zabití času ok ... ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma skvěle zpracované. Jediná chybička - Ludovicovi se s měnící se minulostí nemění vzpomínky. Ráda toto odpouštím, protože volba cestování virtuální realitou a časem je scénáristicky velmi náročná na zpracování a jediný bezchybný počin tohoto tématu, který jsem viděla, byl Návrat do budoucnosti. Seriál je herecky slušně zpracovaný a bavil mě na jeden zátah. (Tendenční prvky multikurismu filtruji neb by se už nedalo na nic dívat). ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost z Francie.... Zajímavý příběh se Sci-fi nádechem. Samotná myšlenka nebyla špatná, jen kdyby se nejedlo o VR s brýlemi. Mělo to své chyby, třeba vytvoření VR z devadesátých let nám ukázalo, že si policista nevzal rukavice.... A další nesmysly. Jinak spokojenost.... Rychle to uteče a pěkně se to zamotává. Bohužel jsem tipl vraha ve třetím díle a závěr pro mě nebyl tak překvapivý.... ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane snaha o záchranu niekoho v minulosti a na strane druhej, čo všetko to spôsobí v budúcnosti. Dobre uchytené téma, dobre vybraté typy postáv a aj zápletky sú tu urobené zaujímavo. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika s témou Butterfly effect, Frekvencia atď. Dobre sa na to dívalo a potešila ma atmosféra, zvraty a pekne herecké výkony. To lepšie z netflix ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

90%. Nelogičnosti by se samozřejmě našly, jako u většiny filmů a seriálů s tímto tématem. Trochu méně dokonalý Butterfly effect. Ale poctivě zpracovaný a výborně zahraný s nepřepálenou stopáží. Od cca poloviny jsem měl problém se od toho odtrhnout. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Hm... Skvely namet, uzasne zpracovani. 9/10 update 10012023: muj maly osobni oscar za dila poprve shlednuta v roce 2023. Udilim cenu za nejlepsi masky, za nejlepsi serialovy scenar a za nejlepsiho herce v hlavni dramaticke roli pro Tomera S. ()

stefi13 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělý, napínavý, hlavním hrdinům jsem věřila všechno. Časový paradox tam občas nedává smysl, ale ve finále to bylo příjemně koukatelný, když nad tím člověk moc nepřemýšlí. ()

hanca.uh 

všechny recenze uživatele

Jakoby kombinace více filmů a žánrů dohromady, chvilkama dějově a akčně občas přitažené za vlasy a tipy na pachatele jsem během dílů měnila několikrát:-)....ale jinak mě to docela bavilo. A hlavní mužská postava policisty (to musím teda oponovat - jak tu někdo psal, že vyšetřovatel nepůsobil sexy), tak za mě - myslím jen v jeho starším 50+ věku - tedy pěkný chlap - temný pohled, přitažlivý vzhled, bujná kštice a fajná figura....no bylo na co koukat. A co víc si od dobrého seriálu přát? :-)) :-)) ()

Zajk 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal poměrně slibně, nebylo, to vůbec špatné, zajímavý způsob provední, ale každým dalším dílem, to stálo více za ho***. Přestávala fungovat základní logika, příběh přéstával dávat smysl,  jak kdyby to psal někdo, kdo nedomýšlí důsledky, jen, aby to měl rychle napsané. Za snahu dávám 6/10. ()

Krustovskij 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl Francouzka od rodiny, při úterním žehlení by mi určitě ukápla nejedna slza, ale... jestli jsou Frantíci v něčem mistři, jsou to komedie. Tady dostali od Němců nakládačku, protože třeba Darku se nepřiblížila ani na stovky kilometrů.   Tvůrci si čas a realitu pokřivují, jak chtějí. Logika chybí, předvídatelné následky a hloupá rozhodnutí postav ne. Béčkový TV seriál, jednou stačilo. ()

Reklama

Reklama