Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yashiro Tenshu byl odsouzen k trestu smrti za vraždu své milenky Misako. Svoji popravu na elektrickém křesle však přežil, a tak je deportován do uzavřené místnosti, kterou sdílí s chladnokrevným zabijákem. Stal se tímto obětí pokusů skupiny Japonských vědců, kteří zkoumají jejich chování. Cílem tohoto experimentu je, aby jeden z nich zabil druhého. Situace se však vymyká kontrole ve chvíli, kdy vědci použijí jako provokatérku sestru jedné z vědeckých pracovnic jménem Witch... (Žuži)

(více)

Recenze (8)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To bol teda zvlastni film od sikmookych bratov:) Prva polovica filmu sa neuveritelna vliekla v nejakej uzavretej miestnosti s dvoma chlapmi, druha polovica filmu bola pre mna zaujimavejsia v ktorej sa uz aj nieco dialo, aj ked tomu nieco chybalo. Suboje mi pripomenuli Matrix, ale trochu v horsom prevedeni. Stopaz filmu bola az prilis dlha pre mna na takyto slaby film, keby bol film kratsi a lepsie premysleny, tak by bolo moje hodnotenie urcite vyssie ako len dve hviezdicky. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Mistr akčních scén a ultralevných filmů R. Kitamura natočil matrixovský příběh dvou vězňů odsouzených na smrt, kteří dostanou možnost PŘEŽÍT. Jedna místnost, dva lidi. Oba jsou zabijáci, ale nejsou stejní. Neví, v čem spočívá experiment, do kterého byli vtaženi, neví, co mají dělat, aby se dostali pryč, neví, jestli se kdy dostanou pryč. Ví jen, že žijí a že chtějí žít dál. Vzpomínáte na Azumi? Co se nám na ní líbilo? Psychologie postav, flashbacky, hra s (ne)volbou, akční souboje, herecké výkony. Tím vším nás Kitamura obšťastňuje již v Alive. Samurajské Japonsko ale střídá depresicní cela, místo minulosti je budoucnost a meče nahradily pistole. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Hmm... Velmi zvláštny film. Zo začiatku ma síce dej vtiahol. Zaujímalo ma prečo sú postavy tam, čo s nimi bude a podobne. Takže prvá hodina, ktorá stavia prevažne na dialógoch bola vynikajúca. Potom to už začalo dosť upadať, akčné scény boli dosť neprehladné a nevyrazné (od Ryuhei Kitamura by som čakal oveľa viac), príbeh sa stal mierne prekombinovaný, scénar taktiež pokulhával. Byť to o takú pol hodinu kratšie bola by to väčšia pecka, ale dvoj hodinová stopáž je pre tento film až príliš. 3* ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Versus, se Alive tváří až příliš vážně a lehce překomplikovaný, ale přesto poměrně prázdný a nezáživný příběh tady působí poněkud... levně. Pár zajimavých momentů se sice najde, ale jak u Ryuhei Kitamury zvykem, film by měl byl aspoň u půl hodiny kratší, takže všehovšudy celkem nuda. Fanoušci japonské sci-fi a Ryuhei Kitamury, by Alive zkusit mohli, ostatní "běžní" diváci... radši ruce pryč. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film, který ale nebude pro každého. Na začátku vidíme dva vrahy odsouzené k trestu smrti, kteří dostanou šanci přežít, pokud budou souhlasit s účastí v jistém experimentu - ten spočívá v tom že je oba zavřou do jedné místnosti a tam jsou pozorováni. Co se ze začátku vyvíjí jako takové zajímavé izolační drama, se po čase změní v méně ale stále zajímavé Sci-Fi s trochou konspiračního nádechu (tohle já můžu) a nakonec nás čeká i trocha akce (která je velmi zajímavě nasnímána). Co mi na filmu hodně vadilo bylo hodně divné jednání lidí, kteří oba vězně pozorovali, to bylo jako z úplně jiného filmu a dost to kazilo atmosféru. ()

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se v miniroli objeví i herec Tak Sakaguchi, který ztvárnil hlavní roli v předešlém celovečerním snímku Ryuhei Kitamury Versus (2000). Versus je zároveň název předposlední kapitoly tohoto filmu a zároveň jediné, ve které se Tak Sakaguchi objevil. (Lorge)

Reklama

Reklama