Reklama

Reklama

ヴァーサス

Obsahy(1)

Partička gangsterů se u lesa střetává s dvěma uprchlými vězni a po drobných neshodách mezi nimi začíná honička. Netuší však, že les, ve kterém se právě pohybují, má moc oživovat mrtvé. Zábava se stupňuje v okamžiku, kdy se začínají probouzet mrtvoly z dávných věků. K tomu všemu se do masakru přidá neznámý bojovník toužící po ovládnutí moci, kterou je les obdařen… (TomikZlesa)

(více)

Recenze (55)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cool film. Nic než cool bojové scény s cool záběry, cool herci, cool scénami i cool režií. Jen nějaký ten cool děj či tak něco podobně cool tomu chybí. Přeci jen koukat dvě hodiny na jeden cool souboj už není zase tak moc cool...Škoda, jinak jednotlivé věci naprosto vynikajicí a cool. Fakticky cool. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film kde všichni pobíhaj v lese a řežou se mezi sebou dvě hodiny. Není tam nic jiného než akce, sice dobrá, ale fakt bez příběhu. Po hodině už mi bylo fakt jedno kdo se s kym řeže, protože to prostě byla fakt nuda. Režiséra filmu navíc podezřívám z fascinace Sergiem Leonem, protože vždycky než začne bitka, tak na sebe všichni opravdu DLOUHO koukají. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný, zábavný, vtipný a absurdní splatter masakr. Každopádně má svoje chyby, jako je v podstatě nulový scénář a děj, prostě jen banda šílených postav běhá po lese a řeže do sebe jak se dá. Dál je to občas trochu zdlouhavé. A v půli jsem měl trochu nepříjemný pocit, že se film začal brát na chvíli zbytečně příliš vážně. Protože ve skutečnosti se brát vážně nedá. Taky mi občas trochu vadila ne úplně precizní kamera. Ale jinak super, fantastické postavy, neuvěřitelné situace, občas jsem se fakt řezal smíchy, akce skoro nonstop od začátku do konce ... Zombíci, gore, zbraně, meče, nože, karate ... Sympatický nářez... Něco mezi "Battle Royalle" a "Wild Zero". ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vopred priznávam, že hodnotenie je subjektívne a je to skôr na 4,5*. Tento film sa dá popísať dvoma slovami ako brutálne štýlový. Podľa toho čo som o tom počul som čakal brutal gore zombícku vyvražďovačku a chystal som sa napísať niečo v zmysle že Kitamura je Jacksonom východu (čo si myslím od Azumi). Chyba. To čo som videl bola brutálna gore vyvražďovacia zombie komédia, v niektorých chvíľach veľmi úspešne parodujúca Matrix. Dej je prostý - kdesi v Japonsku je lesík v ktorom je portál na onen svet. Zabití tu ožívajú, pričom podstatné je to, že hoši z jakuzy si tu urobili pohrebisko obetí, takže tých zombíkov tu bude asi dosť veľa.... Kitamurova vizuálna genialita, ktorú som chválil už v Azumi sa nezaprie ani tu. Je veľmi vidieť, že film musel byť za pár šupov ale koho to zaujíma, keď je to tak skvele natočené, hlavne Kitamurove dynamické parádičky s kamerou v akčných scénach nemajú chybu (tu sa opäť natíska porovnanie s Jacksonovými nájazdmi v LOTR, ale Kitamura jednoznačne vyhráva). Vizuálnu štylizáciu si "odniesli" i postavy takže takú štýlovú partu jakuzákov by ste museli veľmi dlho hľadať. Hlavný hrdina je oblečený v štýle Matrixu ( bez okuliarov :-))))) ) a ovláda snáď štyri bojové umenia. Záverečný šermiarsky súboj je lahôdka pre oči, i keď už vidno že si pomáha strihom. Bravo, pán Kitamura. 9/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tolika příznivým ohlasům docela zklamání. Hlavní hrdina, jenž uprchl z vězení, jeho milá, banda jakuzáků, zombíci, dva agenti FBI (ve filmu páté kolo u vozu), jeden supervrahoun, který se neustále reinkarnuje, aby mohl otevřít bránu do druhého světa.. Ti všichni běhají po lese a svádějí nesčetné souboje pomocí bojových umění, střelných a sečných zbraní.. Příběh je jen taková plytká kašička, určená ke zdůvodnění, proč se v lese všichni bijou hlava nehlava, do toho ožívají mrtvoly a objeví se démonický zabiják. Obsahem filmu je tedy především akce. Její kvalita je však značně proměnlivá. Některé akční momenty jsou dechberoucí, jiné však působí až trapným dojmem. Snímek by potřeboval tak o půlhodinu zkrátit, zvláště o vysvětlovací sekvence a scény s agenty FBI, aby odsýpal. Když se nebojuje, tak je to chvílemi docela nuda. Naštěstí režisér Kitamura, narozdíl od samurajské Azumi, nešetřil na krvi, zraněních a černohumorné nadsázce, kteréžto aspekty nám dávají ve spojení s velice dobrým vizuálním provedením (hlavně kamera a střih) stylovou a brutální vyvražďovačku, jež však doplácí na kolísavou kvalitu provedení akcí a příliš dlouhou minutáž. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem mnohem mnohem mnohem víc. Jo jasný, akce je docela dost a někdy je fakt parádní, ale je tu pár problémů, který mi to prostě nedovolily si to pořádně užít, první z nich je, že je to podle mě zasazený do špatnýho chaotickýho prostředí, ve kterým takovýhle bitky sotva vyniknou, dalším problémem je příběh, sám o osobě neni sice nic extra a postrádá výraznější schopnost upoutat diváka, je to celý takový divně poskládaný a nezajímavý, ale to by se ještě dalo přežít, nicméně to, že je do příběhu ještě začleněná část s nemrtvýma zombiema a to že se postavy chovaj úplně kokotsky, to už ne. Ale abych jenom nekritizoval, tak některý vtipně-brutální scény jsou skoro až famózní řežba, jako třeba scénka s rukou, ostatně film docela dost oplývá brutálníma efektma, kdy se dá během těch 119 minut docela slušně prostudovat vnitřek břicha či hlavy, ale jinak je to dost zdlouhavá nuda ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jeden s tych zazracnych filmov ktore boli natocene za smiesnu sumu a su lepsie a zabavnejsie ako mnoho vysokorozpoctovych 'trhakov'. Samozrejme prilis sa nekeca, lebo ani nieje o com, skor sa sypu hlasky a drsniacke pozy, avsak Kitamura dobre vedel aky film chce natocit. Brokovnice, deviatky, katany, karate a hromady rozfranforcovanych zombikov. Skvela akcna jazda s cool hrdinami a skvelym zaverom na ktoru nezabudnete. 10/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dvaja väzni sa počas úteku dostávajú do konfliktu so skupinkou gangstrov. Naháňačka sa presúva do neďalekého lesa. O danom mieste kolujú historky, že je to strašidelné miesto, ktoré vracia život mŕtvym. Všetci z neho majú rešpekt. Až na tajomného samuraja, ktorý urobí všetko preto aby silu lesa ovládol. Fúha! Tak to bol úvod ako z veľkej knihy! Nebyť toho hrozného anglického dabingu, a nemenej kvalitných tituliek, ktoré som odstupom času radšej prestal čítať, bol by môj zážitok z tohto snímku, omnoho väčší. Každopádne obrovská spokojnosť. "Versus" ponúka niekoľko veľmi slušných gore záberov. Príbeh neurazí, nenudí. Myslím, že nejeden fanúšik hororu si pri tomto originálnom kung-fu samurajskom zombie splateri príde na svoje - 70%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady snímků u kterýho můžete dát mozku voraz. Děj filmu je prostej a v podstatě nepodstatnej. Tohle je jen o akci, která je sem tam proložená vtipnou hláškou nebo scénou. Akce je opravdu dost, ale problém je v kameře, která je místy good, místy zase shit. Stejný je to s hudbou. Místy je dokonale zvolená a z toho je naprosto nehodící. Tenhle kousek nepostrádá i humor, kterej mě osobně celkem sedl. Problém je ale v tom, že stopáž je opravdu přepálená a filmu ke konci dochází dech. Radikální zkrácení by bylo asi namístě. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, měl jsem za to, že Kitamura musel číst knížky Jiřího Kulhánka. Versus má všechny příměsi správné kulhošovky tj. nemrtvé, brokovnice, kulomet, krve jak z prasete a hlavního hrdinu v kožené bundě. Pro fandy JK absolutní povinnost. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Neskutečný akční nářez, při kterém určitě blednou závistí Rodrigez i s Tarantinem. Nonstop akce, absurdní situace, divné postavy, spousta nemrtvých,geniálních akčních scén a závěr filmu, který vás svoji nečekností a překvapivostí uzemní. Ano i já se přikláním k názoru, že Kitamura musí znát Kulhánka, ten kdo čte rád tohoto autora bude milovat i tento film, plný vizuální dynamiky a rockové hudby. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tyhle japonské guláše jsou úžasné a Ryuhei Kitamura je ďábel. V téhle nízkorozpočtové akční-horror-fantasy-historcké-komedii vezme ten nejpitomější scénář pod sluncem a natlakuje ho takovým množstvím geniálních drobností a fórků, že fanda kteréhokoli ze zastoupených žánrů jen hýká blahem. Je tu všechno středověcí samurajové, zombíci, krev, meče, pistole, krev, protitanková puška, kung-fu, kráska v nesnázích. Je tu hrdina, který neprohrává, padouch, kterého nelze zabít, ta nejúžasnější a nejbizarnější partička gansterů co se kdy před kamerou sešla, tajemství jiných světů, chlapík, který vždy trefí někoho jiného než má, kráska s magickými schopnostmi, ykauza která pohřbívá své oběti jako na potvoru zrovna v lese, kde občas mrtví ožívají. A především nepřetržitá akce s tolika nápady, že by s tím Hollywood vystačil na několik sezón. Tolik krvavých fórků, že by možná i Jakcson mohl závidět a taky několik parádních a totálně shazujícíh narážek na Matrix. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Existuje 666 brán, ktoré spájajú náš svet s "tým druhým". Jedna konkrétna (444.) sa nachádza v Japonsku v jednom lese, zvanom The Forrest of Resurrection. Zhruba týmito slovami začína príbeh japonského megaguláša s názvom Versus. Príbeh je mimoriadne prostý (priam až primitívny) a hodil by sa do akéhokoľvek tupého béčkového hororu. Celý sa odohráva v spomínanom lese a ide v ňom približne o to, že tajomný hrdina (trpiaci zrejme amnéziou) najskôr zachráni jednu tajomnú ženu, pozabíja nespočetné množstvo yakuzákov, zombíkov, zombie yakuzákov atď, aby sa nakoniec stretol so svojím tajomným úhlavným nepriateľom, ktorý sa už dosť dlhý čas pokúša otvoriť tú povestnú 444. bránu do oného sveta... Prečo potom Versus nie je len hlúpučké béčko? Odpoveď je jednoduchá a znie: Ryuhei Kitamura. Tento človek je totiž taký cvok, že do tohto dokáže zakomponovať samurajské súboje, kung-fu, zhruba 15000 vystrieľaných zásobníkov, gore efekty, cool hercov (ktorí síce často prehrávajú, ale komu to v tom celom zmätku vadí :-) ) romantickú líniu, čierno-čierny humor, parodické prvky (najvýraznejšie sú na Matrix), úžasnú sebairóniu a dávku nadhľadu (akože „nebojte sa, my to nemyslíme tak vážne“ :-) ) tak, že to väčšinou (nie vždy) funguje. A to všetko s jemu vlastným vycibreným štýlom Ale, bohužiaľ, film má jednu veľkú chybu. Je strašne dlhý. Nieže by bol nudný, ale predsa... keď sa pozeráte hoci aj na absolútne dokonale nasnímaný a nastrihaný efektný súboj a pripadá vám, že ste ho už trikrát videli v priebehu poslednej polhodiny, tak sa ten efekt akosi stráca. Skrátka keby bol film tak o 20-30 minút kratší, na kvalite by mu to len pridalo. Každopádne sa už teším na pokračovanie, ktoré sa práve natáča. U mňa 7/10, ale prikloním sa k 4*. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Gangsteři, uprchlí vězni, neznámý bojovník a spousta zombie. Námět zajímavý ale zpracování dosti pokulhává a nezachrání to ani spousta krve. Japonská krvavá zábava, která spíše měla vyjít na nějaké herní konzoli než jako film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kitamura se před několika lety teprve rozcvičoval nízkorozpočtovým snímkem Down to Hell, který nám nabídl příběh na podobné téma (tedy les, jenž dokáže oživit mrtvé). Tentokrát však již měl po ruce větší rozpočet, lepší techniku i herce a tak se vrhl na natočení svého prvního celovečerního hororového filmu. Nejde však o čistokrevný horor, ale mix hned několika žánrů najednou (černé komedie, akční, fantasy) a pokusil se zapracovat i na samotném příběhu. Jenže…právě příběh je dle mého největší slabinou celého filmu, společně se svou zbytečně přemrštěnou délkou. Zbytečně překombinovaný a místy neskutečně směšný. Vždyť tady šlo stejně hlavně o kupu akčních pasáží, slušných bojových choreografií, přestřelek a hlavně docela pohledných gore scén. Celý film je vlastně jeden velký masakr, který se většině diváků líbil nejvíc. Tuna zbytečných dialogů jen otravovala. Osobně jsem jim stejně nevěnoval moc pozornost a raději si užíval všechny ty vypálené kulky, useknuté hlavy, ruky, vyvržené střeva, neustálé zabíjení pořád těch samých postav, atd. A zatímco hlavní hrdina (vězeň) byl docela sympaťák, tak členové Yakuzy mi neskutečně lezli na nervy. Hlavně ten borec v kravatě, který pořád vydával opičí skřeky (ale s noži to uměl) a pak ten nešika, co několikrát postřelil své kolegy. Bizarních a černohumorných (ujetých) situací tu však byla celá řada. Stejně tak tu ale byla i hromada zbytečností... ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Naprostá šialenosť. Film od začiatku valcuje diváka bravúrnou vizuálnou štylizáciou, neobvyklými jazdami kamery, strihom a vtipnými, černotou pomazanými gagmi, lenže po pol hodine začína prekážať absencia scenára a po hodine sa už človek začne ošívať. Minimálne dvadsať minút filmu pôsobí ako vata - a ako to tu už ktosi napísal - škoda, že coolové a nadľahčené momenty sa tu striedajú s plytkou amatérčinou. Trojkou zvyčajne hodnotím "priemerné", z rady nevybočujúce filmy. Versus síce zďaleka nie je ten prípad, ale viac dať nechcem a nemôžem. Lebo poslednú štvrťhodinku som sa už vyslovene modlil, aby to preboha konečne skončilo. Pánbožko ma vyslyšal - film síce bežal spokojne ďalej ale mňa premohli driemoty. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo potreboval režisér Kitamura takúto jednoduchú báchorku natiahnuť na dve hodiny. Po úvodných 20 minútach ,,zoznamovania,, mala prísť nejaká trištvrtehoďka zombie akcie, potom nejaké 10 minútové finále a 5 min titule. Takto to má zbytočne o pol hodinu viac, ako bolo potrebné. A po čase, to príde už naozaj únavné. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

děj je všelijaký, ale ty hvězdy dávám za to jak originálně jsou ztvárněni jednotliví gangsteři, každý má svůj způsob boje odrážející jeho povahu. Tenhle film zachraňují detaily, Azumi byla jen zábavná záležitost s dost slušnou kamerou (a potěšujícím bullet-timem na konci), ale tohle je esence slova cool. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský horor „Versus“ je na první pohled celkem zajímavý historický zombie žánrový mix. Na pohled druhý je to jen obyčejná zombie akčárna, nic víc. Jasně, ještě se zde hraje na to, že jsou zde nějaké postavy skoro jako vystřižené z mangy, ale ani ty nezachraňují jinak relativně předvídatelný a v konečném důsledku i nezajímavý film. Velká škoda, protože nějaký ten potenciál to rozhodně mělo. ()

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama