Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Píše se dvaadvacáté století, Hidekimu Motosuwa bude zakrátko devatenáct a jeho životním snem je studium na univerzitě v Tokyu. Když se dozví, že nebyl přijat, odjíždí do Tokya na přípravnou školu. Snad všichni ve městě mají své persocony, počítače s lidským tělem, ovšem Hideki na žádný nemá peníze, i když by si jej strašně přál. popravdě řečeno, Hideki bude rád, jestli se svými příjmy přežije další týden. Když se večer vrací domů, najde mezi odpadky pohozený persocon v podobě krásné dívky. Když ji přinese domů a zapne, zjistí, že dívka nemá nainstalovaný operační systém a dostane ze sebe jenom "Chii".

Příběh se nedá jednoduše charakterizovat, ze začátku je to lehoučká komedie, která vyvolá alespoň lehký úsměv na tváři snad každého diváka, postupem času se ale objevují záhady typu knihy "Města bez lidí" a někde ve dvou třetinách se nálada celého seriálu poněkud převrátí. Stále sice není nouze o humorné momenty, avšak celkový dojem má blízko k sociální kritice a k otázkám ohledně dnešního přetechnizovaného světa, které jsou velice aktuální. Na své si přijdou romantici i filozofové, ale ani diváka, který chce jen relaxovat a pobavit se, příběh nezklame. V dnešní době se většinou řadí mezi klasiku žánru. (ČSFD)

(více)

Recenze (38)

mandes 

všechny recenze uživatele

Toto je to najroztomilejšie čo som vo svojom živote videl,a v prvích piatich epizodach bola CHI k nakusnutiu.Mňam,No Morio Asaka to naozaj vie,lebo neskôr natočil parádne a moje obľúbené GUNSLIGER GIRL ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Mají Chobits opravdu nějakou alespoň trochu hlubší myšlenku? Mají. Jenže...mně bude asi vždy připadat, že je zasypána šíleným nepotřebným balastem. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem tuto velice humornou sérii považoval, za pouhou fascinaci Japonců vším co je roztomilé a neživé. Jak se však seriál rozvijí, klade před diváky zakladní otázky vztahu člověka a techniky až vyústí ve velkolepé finále. Co mě však překvapilo nejvíce je srozumitelnost celého příběhu, což se u anime nestává často. Tedy už jen proto hodnotím za plný počet. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je ten seriál neuvěřitelně naivní, i přes různé povedené vtípky někdy docela otravný svým nepodstatným dějem. Jenže, jak se nám začnou rozvíjet příběhy vedlejších charakterů, celá série se ubírá vážnějším směrem a nastoluje otázky o vztahu člověka a techniky, jak funguje lidské cítění vlastně atd. Chii je roztomilá, a je radost na ni pohledět. Z vedlejších charakterů vede Shimbo a Takako, ale ani Yumi-chan nebo šéf cukrárny nejsou zbytečné postavy a mají co říct. dobře jsem se bavil i zamyslel. Na práci studia Clamp je vždy radost pohledět. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale víc tomu nedám. Po velmi solidním začátku plný dosti vtipných scének se pak uprostřed dostaneme do dlouhé hluché výplně a ke konci už trochu zvážníme, nicméně ne natolik, aby to se mnou nějak otřáslo. Problematiky lásky robota vs člověk je na barvitou diskuzi, ale jějí vykreslení mě nepřesvědčilo. Kvůli "kawaii" šatičkám a chování (které spíš mi tady připomíná tupost) si nikoho brát nebudu. Postava malé persoconky mě mýchla hned několikrát a nějak jsem nepobral, odkud se najednou na konci objevovaly ty rádoby cool mysteriózní postavy a co byly zhruba zač. Tohle je vskutku seriál pro geeky a jejich nesplněné úchylnější sny, mám dojem. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Chobits jsou jedna velká vata! Nebýt poslední třetiny, ve které má člověk konečně pocit, že o něco jde, tak budu hodně litovat času ztraceného nad tímto seriálem. Většina počátečních dílů je bohužel jen opakující se sada výjevů z ranku "Chi je neschopná a něco se učí a Motosuwa je nadržený ze všech koček kolem." Naštěstí jsou ty postavy natolik sympatické, že jim to člověk odpustí. A vydrží to s nimi. Bohužel ale zábavnost těchto dílů se stále se opakujícím schématem klesá geometrickou řadou. Naštěstí se postupně ke konci začínají objevovat náznaky (i když zpočátku jen velmi nenápadné), že tohle nebude jen lehkonohá ecchi komedie. V druhé polovině se totiž naštěstí začne rozplétat minulost ostatních postav a jejich zkušenosti se vztahy nejen mezi lidmi, ale právě mezi lidmi a persocony. Škoda, že se to děje většinou naprosto nezajímavým způsobem, ve kterém jedna z postav Motosuwovi prostě vykecá celý svůj životní příběh - ovšem ty příběhy jsou samy o sobě velmi zajímavé a tvoří myšlenkové jádro celého seriálu. Finále je solidní, ale ne ohromující. A ještě k postavám - Chi je opravdu roztomilá, Motosuwa je dobrosrdečný trouba, ale kdo si mě opravdu získal byl Shinbo (a jeho přehnaně energetický persocon Sumomo) - jeho odhodlání jít za svým, zdravý rozum a smysl pro humor jsou klady, které bych ráda viděla i u skutečných lidí, nejen těch animovaných:-) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá záležitosť. Zo začiatku jednoduché epizódne príbehy, spojené jednou hlavnou linkou, ktoré majú veľmi silné a prekvapivé finále. Každá postava má čo povedať a má svoje vlastné tajomstvo, okrem Chi a Hidekiho (typického ronina, ktorý je zo všetkého mimo a najviac samozrejme z každej holky naokolo) je tu ešte jeho spolužiak Shinbo, ktorého nič nevyvedie z miery a mne veľmi sympatický Minoru. Zaujímavé je, ako sa sprvu náhodne spomenuté slovo Chobits v závere prevráti a ukradne si pre seba celú pozornosť. Inak, príjemná úvodná skladba, pekná animácia, humor priemerný. A hlboká myšlienka. Nevyhovoval by vám viac Persocom, ktorý by vám bol oddaný, aj keby to bol len robot, pretože ľudia o vás jednoducho nemusia mať záujem? ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Asi zas nemám v oblasti anime tak extenzivní znalosti, i když už jsem zhlédla ledacos, ale k Chobits si prostě nemůžu najít cestu. Zvládla jsem poměrně málo dílů a naprostá většina z nich mě i přes prvky humoru dokázala absolutně psychicky rozložit a zdeptat natolik, že jsem si další díl prostě pustit nechtěla. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Ani moc nevím, proč se zrovna Chobits dostaly do povědomí poměrně širší veřejnosti. Uznávám, že androidka se silnými nedostatky v komunikaci jdoucí na nákup spodního prádla má své neodolatelné kouzlo a animace je prakticky dokonalá, ale když později serál zvážní, nedokáže mě vtáhnout do děje a raději bych se vrátil někam na začátek k seznamování Hidekiho s funkcemi "ženského" těla Chii. ;) ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Milé a pekné anime so sympatickou animáciou a sympatickými charaktermi. Poteší aj jednoduchá hudba, trošku sci-fi a romantiky, či v úvodných dieloch trochu ecchi. Celé anime sa mi páčilo, bez ohľadu na to, že to skončilo tak ako skončilo a smele ho odporúčam :) ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Po výborném začátku se seriál rozplizne v takové nezajímavé nic. Je vidět, že tvůrci naprosto tápali, protože manga ještě v té době nebyla dokončená. Sám za sebe radím přečíst si radši mangu a podívat se na nějaké povedenější anime. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Nahlas se nesměji téměř nikdy. To se Chobits povedlo prolomit velice brzy a to hned několikrát. Navíc mi po několika dílech na tváři vyrostl úsměv, kterého se do teď nemohu zbavit. V tomto případě mi ani opakování vtipů vůbec nevadilo a kdyby počáteční naladění vydrželo až do konce, tak budu nadšený. Asi jsem hold na lehce zvrhlý roztomilý humor. Závěrečné zvážnění mi již tolik nesedlo, ale v rámci možností bylo asi nejlepší možné... takové, aby do seriálu zapadlo. Jediné, čemu moc nerozumím, je, jak mohl Asaka natočit v jednom roce Chobits a Gunslinger girl. Tedy tak rozdílně laděné seriály. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2006 a já se dívám na své "oficiálně" první anime, tedy anime, u kterého jsem věděla, že je to anime, a dívala jsem se na něj v japonštině. Tehdy jsem z něj byla úplně unešená (byl to pro mě úplně nový svět), a protože jsem byla puberťák, tak mi ani ecchi nevadilo. Ale hlavně a především jsem ještě neuměla moc dobře anglicky, takže jsem tomu vůbec nerozuměla. :D Od té doby už jsem Chobits viděla několikrát a je docela zajímavé, jak moc se můj přístup k němu v průběhu let měnil. Měla jsem totiž například období, kde mě cokoliv jen trochu ecchi naprosto štvalo a i tady mi přišlo kolikrát až za hranou. Ale když se k tomu zase o pár let později vrátím po různých shlédnutých perlách jako je třeba tato, přijde mi tady oproti tomu fanservice naprosto neškodné a hlavně vtipné. A postavy, jejich vývoj i příběh jsou pořád skvělé, stejně tak soundtrack i animace, a ve výsledku mi tedy nezbývá než vrátit původní hodnocení zpět na krásných 9/10 a uvidíme, co přijde zase za pár let. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Chobits sú vtipné a mysteriózne zároveň. Po prvých dieloch som si myslel, že ak to pôjde takto ďalej to bude maximálna nuda. Ku koncu som ale zmenil názor a vôbec som nečakal, že sa to bude uberať takouto cestou(tou správnou cestou). Koniec je pekný a vyžaruje s neho zaujímavé čaro. Síce dielov by mohlo byť menej, ale aj tak väčšina dielov splnila tie najlepšie kritéria. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Roztomilá ... sračka. Takovou loli by nejeden chtěl doma. Blbá, nic si nepamatuje, nemluví, vyluxuje, nádobí umyje, nechápe ošahávání, dá se vypnout, vymazat jí paměť ... a je loli. Vlhký sen každého otaku. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Chobits je skutečně zajímavý seriál. Nejdřív se tváří jako nevinná nic neřešící komedie s roztomilým perseconem a vypečenenými ecchi okamžiky. Jenže jak se tak prodírám dál a dál zjišťuji jak mě naprosto rozčiluje Somomo svými řečmi a ostatní charaktery buď někam zmizí nebo jejich zásah do děje je naprosto zbytečný... Tak k čemu to bylo? Nebýt posledních čtyř silně emotivních episod, tak bych asi dal o hvězdu méně. Na druhou stranu se mi moc líbila myšlenka, jestli by lidé byli schopní se zamilovat do "robota" a vést s ním normální život. To jak se k nim lidstvo zachová nám teprve ukáže budoucnost. Jsem opravdu zvědav. 7/10 ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl žebříček nejvíc CUTE anime postav, tak by Chi v něm určitě v něm byla Tady máte obrázek Není jen Cute, ale taky velice milá a andělsky nevinná, jen už kvůli ní tomuhle anime dám 5 hvězd :)........Příběh je vcelku zajmavý a zábavný, k tumu ještě pěkná animace. Myslím, že tomuto anime nemohu nic vytknout :) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Už jen za tu komediálnost je to jedna z nej věcí, co jsem viděl, akorát to finále mě extra nenadchlo, i když nebylo vůbec špatné. Můžu jen doporučit všemi pěti:-) ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem Mandes za 5 roků sledování anime jsem neviděl nic roztomilejšího, a musím uznat že to byla sranda, válel jsem se smíchy lhal bych, kdybych tvrdil že ne. ()

Reklama

Reklama