Reklama

Reklama

Fruits Basket

(seriál)
  • Japonsko フルーツバスケット (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Japonský animovaný seriál podle komiksu (mangy) od Natsuki Takaya vypráví romantický příběh o příslušnících rodiny Sohmovi, kteří jsou prokletí. Kdykoli se jich dotkne osoba opačného pohlaví nepatřící do rodiny, změní se ve zvířátko čínského zvěrokruhu, v jehož roce se narodili. Rodina se ujímá osiřelé dívky Tohru. V té najdou současně zalíbení bratranci Yuki a Kyo. Odvěký boj kočky s myší může začít. (Saishi)

(více)

Recenze (13)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Seriál Furuba v podstatě osciluje mezi dvěma snahami - snahou diváka rozesmát a snahou diváka dojmout. A i v tom osciluje - mezi úspěchem a neúspěchem. A zvláště když neuspěje v "dojímání" nastávají ty nudnější chvilky. Lepší ***. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem četla mangu a anime pak pro mě bylo docela velkým zklamáním. Liší se sice v tom, že anime nezachytilo celou mangu (čítající 23 dílů) a sledovalo příběh zhruba jen do osmé knihy, ale jinak se naprosto přesně drželo všeho, co se v manze až do osmého dílu stalo a nutno říct, že to skutečně nebylo zrovna povedené: Začátek docela zajímavý (stejně jako v manze), konec taky celkem slušný (poslední dva díly seriálu se trochu od mangy lišily), ale to všechno mezi tím??? Manga je v několika počátečních dílech založena na tom, jak Tohru postupně potkává členy zodiaku a dojemným způsobem komentuje jejich chování a problémy svými "láskyplnými" názory - v manze to z nějakého důvodu vůbec nevadilo a dokonce se mi to i líbilo, ale byla velká chyba to převést do anime, protože tam to vypadalo dost kýčovitě a ony Tohruiny (s prominutím) "kecy" se zdály být tak okaté a neustále se opakující, že se u toho člověk doslova nudil... Takový druh mangy se zkrátka na anime nehodí a když už, tvůrci si s tím měli poradit trochu jinak. Přesto dávám aspoň průměrné hodnocení, protože jinak mám Fruits Basket jako mangu ráda. ~(2,8)~ ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší anime, co jsem kdy viděl. Nicméně, moc jsem jich zase neviděl, takže to není tak špatné umístění. Bolí mne ztoho oči, uši i mozek. Je to totiž hnusné, upištěné, s příšernou, ale OPRAVDU PŘÍŠERNOU HUDBOU, která se ve většině případů absolutně nehodí k tomu, co se právě děje (asi jako pustit Jízdu Valkýr k milostné scéně). Prostě fuj, to i Pokemon je zábavnější (a méně vlezle otravný). ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Skvělé anime, jehož jedinou slabinou je absence další série. Pokud chcete vědět, jak to dopadne, musíte si přečíst mangu, což výrazně doporučuju, jelikož v manze nastávají kolem 19. dílu velice zajímavé dějové zvraty, kterých se v animované podobě nedočkáme. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Nah... Zkráceně prostě nah... Mám takový pocit, že na toto anime navázal můj oblíbený Ouran v roce 2006, protože ve Fruits Basket je mnoho prvků, které z Ouranu znám. Vraťme se však k hlavní věci. Je toho tolik, že nevím, kde začít. Zkusím to zkrátit. Příběh:Naivní a stupidní holka, která všechny uchvacuje svou něhou, najivitou a slabostí. Má 2 nevýrazné kamarádky, které mají prohloubit její příběh se zesnulou mámou, ale moc se jim to nevede. A pak rodina Souma, kde se pár lidí má rádo, pár nenávidí a kdykoli je kdokoli obejme, tak se promění ve své Zodiakovo znamení. Beran, had, kočka, myš, znáte to. Všech 26 episod je prakticky jen poznávání nových lidí z rodiny Souma, jinak je to čistokrevný Slice of Life s prakticky nulovým pokrokem... Co mě medí: Ty ustavičné náhody, kdy se každou chvíli někdo obejme a promění ve zvíře, ten blonďatý kluk-králík, který se převlíká za holku a všichni jsou s tím naprosto smířeni, ta nesmyslná služka, ta nesmyslná stále omlouvající se ženská, ten hlavní "záporák" Akito a jeho projevy, to stálé bečení, kňučení, ublížené tváře, zčistajasna hihi tváře... Konec příběhu: se naprosto nepodařil. Poslední 2 episody jsou upřímně stupidní. **SPOILER** Tož ta holka má toho oranžáka ráda, důvěřuje mu a pak se změní v takového roztomilého dráčka. A najednou z toho zvrací, je úplně mimo a všichni Soumovci jsou z toho naprosto v prdeli. Co to je za blbost?!? Tenhle charakter k ní vůbec! nesedí... Pokud by byla taková, jako 24 dílů, tak prohodí nějakou stupidní hlášku, okomentuje, jak vypadá zajímavě, obejme ho a se slzama v očích řekne "tys to měl celý život tak těžké, ach jo, lituju tě". Ne, ona se rozběhne do lesa, vymáchá se v blátě, skoro oslepne, vyzvrací všechno, oněmí, nastydne, skoro chcípne a pak k němu dojde, chytne ho za ruku a řekne "děsíš mě, ale ok, jdem dom". WTF.......**KONEC SPOILERU**. Závěr: Ten konec to zpackal. Normálně bych tomu dal 3*, ale ten konec, prostě ne... Celkově jsem se ve druhé polovině už nudil, bylo to pořád na stejno, nepřišli s ničím novým, nuda, fádní, nedivím se, že jsem 16 let odolával se na to kouknout. Meh... 40 % ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku dolů za hlavní představitelku, postupem času by ji člověk zatloukl do země. Ale nápad se zvěrokruhem je doopravdy bezchybný a zábavný. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

No...jak bych to řekla, aby to nevyznělo urážlivě...NIC v prvních třech epizodách mě nepřimělo, abych koukala dál. Už jsem viděla blbější hlavní postavy, komplikovanější vedlejší postavy, ale nahlavupostavenější zápletku, navíc ohledně zvířat, jsem ještě nepotkala. A milostných trojúhelníků už mám taky plné zuby. ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne anime az na tu desnu hudbu a neobycajne otravnu hlavnu hrdinku. V niektorych momentoch som vazne mala chut ju zaskrtit. Napad s kliatbou podla horoskopu je originalny a postava ktora ma najviac zaujala bol jednoznacne Ayame. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak konečně mám "splněno", co se menšího restu týče a tím je původní Fruits Basket seriál. Co dodat... hold, ta novější verze mi byla příjemnější a přijatelnější... a hlavně neskončila úplným "wtf momentem". Kdybych dříve viděla tohle, tak bych asi na nové zpracování nesáhla. Ale i tohle má své osobité kouzlo, ale za mě 6.5/10. Chápu, na tu dobu to bylo třeba super, ale chybí mi nějaká elegantnost a hloubka.. neměla jsem z toho tak dobrý pocit jako z nové verze. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Dala by som aj viac hviezdičiek, ale Honda Tohru by som najradšej nakopala do hlavy. Ten jej sentiment a optimizmus sa dá vydržať v prvých dieloch, ale časom to lezie poriadne na nervy. O mange ani nehovorím. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi líbil a moc. Bylo to milé, vtipné, báječné na odreagování. Dokonce jsem váhala i nad vyšším hodnocením. Ovšem jen do doby, než jsem si přečetla mangu a zjistila, co vše z toho mohlo být, kdyby. Kdyby tvůrci víc rezignovali na roztomilost a humor a přitlačili na pilu. Protože to, co v seriálu bylo jen naznačeným potenciálem, je v manze krásně rozvinuto do uceleného, místy pěkně temného a depresivního příběhu, který však přesto, nebo možná právě proto neztrácí humor a jisté romantické, radostné kouzlo. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Kupa dvojsmyslných narážek a vtípků - lepší než Sailor Moon pro homofobní publikum, bezvadné postavy, trefné vyobrazení toho, co skutečně znamená být nešťastný a osamělý, odsuzovaný ostatními, ačkoliv za to nemůže. Povedený seriál se skvělým nápadem, kdy se členové čínského zvěrokruhu změní na jejich zvířecí formu pokaždé, když je obejme jejich přitažlivá kamarádka Tohru nebo když se ztrapní. Nádherná hudba, která mě dovedla k slzám. Žádná z postav není normální, protože všichni zažili velmi těžké chvíle a to poznamenalo jejich duši. Ale i tak se rozhodli vše změnit a začít zcela nový život a napravit chyby, kterých se dopustili. ()

Reklama

Reklama