Reklama

Reklama

Fullmetal Panic! - The Second Raid

(série)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Po původním FMP a FMP Fumoffu je tu již třetí pokračování díl úspešného japonského anime. Ve FMP The Second Raid se děj vrací k soubojům s mechanickými roboty, kteří v The Second Raid hrají důležitou roli. Seržant Sousuke Sagara bojující s Arbalestem, společně se Seržantem Kurzem webrem, Seržantkou majorem Melisou Mao a celou organizací Mithril budou svádět tuhé boje proti novým nepřátelům, kteří jsou v The Second Raid hodně silní, třeba v podobě brutálních lesbických sester. Ale i Kaname Chidori si bude muset párkrát poradit bez svého strážce seržanta Sagary. Taky Sagara si projde charakterovým vývojem jenž překvapí nejednoho z vás. Ve 13-dílném pokračování FMP The Second Raid uvidíte více akce, dramatického děje i romantiky, ale taky dávku vtipních dialogů. (Roby)

(více)

Recenze (28)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Druhá séria FMP! mi ponúkla presne to, čo som si pri sledovaní prvej prial - vážnejšie a surovejšie využitie námetu. Špičková bojová technika, žoldnieri odhodlaní postaviť sa psychotickým protivníkom, úvahy nad zmyslom svojej existencie - postavy sa vyvíjajú a konajú nielen podľa rozkazov, pribudli aj otvorené prejavy citov. Akcia dostala výrazne viac priestoru, školská komika sa do značnej miery potlačila. Príbeh sa odohráva v zbesilom tempe, pribúdajú nové postavy a všetko sa rúti do dramatického finále. Najviac na mňa zapôsobila štvrtá časť, ktorá si svojou atomsférou nerobí hanbu v porovnaní sa akýmkoľvek vojnovým veľkofilmom. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, do třetice všeho dobrého, klapká a konééééc. The Second Raid je celkově výrazně posunutý FMP! vpřed v rámci kvality. A to ve všech aspektech dokonce. Postavy jsou famózně vykreslený (hlavně záporáci, ale i Sagara s Chidori se posunou vpřed a potěší), příběh je dobře zpracovaný, konec není rozfofrovaný. Vše podporuje důmyslná animace od Kyota. Ubylo nám sice trošku legrace (já vím, ze Sagara podobný vtípky valí díl co díl, ale vysypání jeho arsenálu před Kaname, aby si mohla vybrat..), ale přitopilo se v žánru akce, napětí, psychologie a tak Second Raid se může hrdě pasovat s těma nejkvalitnějšíma mechovačkama. Řekl bych, že o této sérii se prostě moc nemluví jen kvůli tomu, že problém není celosvětového formátu a, pro jednou konečně, nehrozí likvidace celé naší planety. Komornější vyprávění mi přijde o to příjemnější, že si drží konstatní úroveň. Nutně musím podotknout, že ze začátku se to tvářilo naprosto fantasticky a i když laťka se neudržela, nespadla o moc níž. Nedostatky by se ale našly a ty myslím by nejvíce vyřešila další sérka. Kdo jsou Whispered? Lambda Driver? Tessin brácha? Vztah Chidori/Tessa a Sagara? Je tu dost otázek a málo odpovědí, přičemž prostor by se určitě našel a kdo ví, třeba by FMP! pak předskočil i legendární Code Geass anebo NGE. Jsou to nicméně jen detaily. Plácnu tomu tedu hodnocení nejvyšší, i když velmi těsné. Rozhodně mě to zabavilo do sytosti. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově na mě Second Raid působil podobným dojmem jako první FMP! Postavy se zde logicky vyvíjejí a vztah mezi Kaname a Sousukem se trochu prohloubil. Přibylo i několik dějových zvratů a nové záporné postavy také nejsou k zahození. V druhé půli dokonce seriál i trochu zvážní a tváří se jako plnohodnotné drama. Asi je to opravdu tím, že se autoři ve Fumoffu hodně vyřádili a rozhodli se onu komediální stránku trochu zatlačit do pozadí. Dle mého názoru je to škoda, jelikož mi míchání obou žánrů dohromady velmi imponovalo. I tak se ale jedná o důstojné pokračování. 7/10 ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Mnohem našlapanější (13 dílů je zde výhodou) a místy překvapivě vážnější a drsnější než první série, humorných vložek se ale dočkáme také. Akce je o dost promakanější a nářezovější a i příběh je trochu zamotanější a obsahuje celkem zajímavé zvraty. Postava Sagary si projde i nejakým tím vývojem a nepůsobí tak vygumovaně jako dřív. Záporáci jsou v Second Raid úplně perfektní, takové člověk prostě nenávidí rád, obzvláště u zabijáckých lesbických dvojičat si skoro přeji, aby dostala více prostoru. Navíc vizuální zpracování zadupává své předchůdce do země, kresba a animace jsou na skvělé úrovni. První série ani Fumoffu mě nějak zvlášť nenadchly, Second Raid je však lepší než obě předchozí série dohromady. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhodobé pobývání mezi středoškoláky narušuje psychickou stabilitu. Stejně nechápu, že se Sousukemu chtělo mezi to hejno slepic vracet. Čekala jsem, že to skončí spíš naopak. Ale co, měla bych pochopit, že i elitní žoldák si potřebuje užít pubertu, nebo jak tomu dneska řikaj. Lepší v sedmnácti než v padesáti. Navíc, koncem nic nekončí. A je mi líto, že tam nebylo víc o Tessině velkym bráchoj. Dvojčatům jsem vážně fandila - nejsympatičtější postavy celé série... ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama