Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Recenze uživatele Mi Nü-Chai k tomuto seriálu (1)

Fullmetal Panic! (2002) 

Po Fumoffu jsem se nakonec odhodlala pustit si i samotné FMP a dle očekávání musím konstatovat, že ztřeštěně komické pojetí Fumoffu mi sedlo výrazně lépe nežli vážněji laděná první série. A nejen proto, že Chidori je zde ještě nesnesitelnější, o ostatních ženských postavách (snad s výjimkou majora Mao a ne, nemá u mne protekci kvůli jménu) ani nemluvě. Chápu, že dost diváků se dá utáhnout na fanservice jako na konopném provazu, nicméně já mezi ně nepatřím...možná, kdyby měla děvčata menší kozy...ale ne, ani tak ne, jedna přepjatá píča vedle druhé. Občasný patos a nelogické jednání nutí zuby ke skřípění, nevysvětlení, co je to vlastně Black Technology a jak se dostala lidem do hlav zamrzelo velice velmi (nevím, zda se to řeší v novelách), hlavní antagonista, mecha i akce celkem gut. 3,5* P.S. Tuatha Dé Danann? Trololol. ()

Reklama

Reklama