Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (48)

Vesman 

všechny recenze uživatele

FMP v žádném případě není špatné anime, to jen já jsem spíš zmlsanej z perel typu Elfen Lied apod., které mají oproti FMP vážnější námět. V tomhle ohledu bych vyzdvihnul jen díl se Zaiedem, který na mě spolu s dobře zvolenou hudbou docela zapůsobil. Jinak jsou tady ale jen dva hlavní faktory, akce a sranda. Akční části mi většinou přišli průměrné, nic vyjímečného, snad krom jednoho dílu, takže větší část mého hodnocení tvoří spíše ta komediální část. Sagara je zelenej mozek jak se patří a některé z jeho situací jsou opravdu k pokukání. FMP jsem si docela užil a jeho shlédnutí nelituju, ovšem přesto se nemohu zbavit dojmu, že oproti jiným anime je slabší. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se žánrové rozlehlosti týče, tak bych FMP přirovnal z mnou viděného seznamu ke Code Geass, jen s horší dramatičností, akcí a příběhovostí, lepším humorem, příjemnějším vzhledem postav a hlavně s výbornými pohodovými pasážemi. Stejně jako Vesmanovi na mě z akčnějších dílů zapůsobil jen ten se Saidem. Myslím, že v ostatních akcích mohl být lépe využitý slibný komediální potenciál, ale hold se tam scénárista zrovna rozhodl pro jiný žánr. Proto velice vítám avizované oddělení akce a humoru v dalších sériích. Potěšil mě hudební motiv ze znělky A-teamu, který se pro tento podivná druh seriálů skvěle hodí. Teď už se nemůžu dočkat Fumoffu. Začíná být lehce podezřelé, že vše začínající na Full_metal (alchemist, panic, jacket) tolik stojí za shlédnutí. ()

Reklama

glitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu se stále rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Sice jsem byla z toho všeho ze začátku značně rozpačitá, ale druhá polovina seriálu už mi nedělala vůbec žádné problémy. Co mě ale docela dost vytáčelo, byly díly bez jakékoliv návaznosti, jen nejspíš pro pobavení diváka, což se bohužel u mě minulo účinkem. Nicméně za geniálního Sousukeho dám čtyři a hned se vrhnu na Fumoffu :) ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Po Fumoffu jsem se nakonec odhodlala pustit si i samotné FMP a dle očekávání musím konstatovat, že ztřeštěně komické pojetí Fumoffu mi sedlo výrazně lépe nežli vážněji laděná první série. A nejen proto, že Chidori je zde ještě nesnesitelnější, o ostatních ženských postavách (snad s výjimkou majora Mao a ne, nemá u mne protekci kvůli jménu) ani nemluvě. Chápu, že dost diváků se dá utáhnout na fanservice jako na konopném provazu, nicméně já mezi ně nepatřím...možná, kdyby měla děvčata menší kozy...ale ne, ani tak ne, jedna přepjatá píča vedle druhé. Občasný patos a nelogické jednání nutí zuby ke skřípění, nevysvětlení, co je to vlastně Black Technology a jak se dostala lidem do hlav zamrzelo velice velmi (nevím, zda se to řeší v novelách), hlavní antagonista, mecha i akce celkem gut. 3,5* P.S. Tuatha Dé Danann? Trololol. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní anime, hlavní hrdinka Kaname a kapitánka ponorky Tessa na si mě získaly velmi rychle :) .......Humor který se v tomto seriálu vyskytuje je právě ten typ humoru, který mě dokáže velmi pobavit narodíl od jiných rádoby komedii. Akční scény mi vůbec nepříjdou průměrné, jak někdo řekl (nevím potom co si představuje pod kvalitní akční scénou :D). Příběh je pěkný a posouvá se dopředu celkem svižně ...... 95% ()

Galerie (364)

Zajímavosti (3)

  • Homunculové Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněvjsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama