Reklama

Reklama

Fullmetal Panic!

(seriál)
  • Japonsko フルメタル・パニック! (více)
Trailer
Japonsko, (2002–2018), 20 h 6 min (Minutáž: 24–30 min)

Předloha:

Šódži Gató (kniha), Dódži Šiki (kniha)

Hrají:

Sacuki Jukino, Tomokazu Seki, Akio Ócuka, Mamiko Noto, Šin'ičiró Miki, Majumi Asano, Susumu Čiba, Takehito Kojasu, Jukana, Hiroši Naka, Mikako Takahaši (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Kaname Chidori je krásná šestnáctiletá Japonka, studentka střední školy, která nijak nevybočuje z běžného chování středoškoláků. Ovšem Kaname Chidori je něčím výjimečná. Je totiž jedna z whispered - lidí s vrozenou znalostí Black technologií. Když se japonská protiteroristická organizace Mithril vedená šestnáctiletou kapitánkou Telethou Testarossou dozví, že slečnu Chidori chtějí unést a využít na zdravotní pokusy, pověří jednoho vojáka, aby ji 24 hodin, 7 dní v týdnu hlídal. Tímto úkolem je pověřen mladý seržant Sousuke Sagara. Sagara ovšem jako správný ochránce vidí v každém, kdo se k slečně Chidori přiblíží, teroristu. A tak organizace Mithril a hlavně seržant Sagara budou mít plné ruce práce, aby Kaname ochránili. (Roby)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (48)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Mechoškolní komedoromanci nevidíte každý den a tato témata skombinovat mi nepřijde tak snadné, aby to ve výsledku dalo něco smysluplného. FMP s tím bojoval statečně, ale nevyvaroval se zmateného kormidlování, kdy se máme pár dílu smát, poté huspneme do akce, pak by se nám ty postavy možná mohly trochu sblížit a nakone to nějak úchvatně zakončit. Ne všechno se, jak jste možná už předpověděli, zadaří. Nejsilnější devíza je určitě 1. třetina až polovina, kde se seznamujeme se Sousuke Sagarou a věnujeme se právě ztřeštěným absurditám. Sagarovo chování a hlášení alá terminator mi vykouzlilo úsměv hned několikrát a nést se podobným směrem zbytek seroše by mi kupodivu vůbec nevadilo; diváka by to zabavilo do sytosti. Vážnější druhá polovina onen šmrnc postrádá, komediální prvky jsou silně potlačený ale nikoliv nahrazeny podobně hutným napětím či samotnou filosofií a příběhem. Začneme se nudit, několikrát si klepat na čelo (nepostřehnutá procházka hlavního bad guye skrz spřátelený bay) a když ani finále nám nenabídne žadný wow moment, odcházíme nakonec s mírně zkřivenými ústy. Musím vyzdvihnout grafické zpracování, i když doteď nechápu, proč některé ostavy mají ty čáry pod očima. ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Spojenie akčnej mecha s romantickou školskou líniou, nebol najlepší nápad. Žánre si nie vždy spolu, ako logicky tak i dejovo rozumejú. Dal by som o * viac keby využijú viac potenciál komédie. Zopár dobrých vtipov tu je ale mohlo ich byt viac. Mierne sklamanie, a trochu nadhodnotený celkový rating. No čo, to už tak u Anime na csfd býva. ()

Reklama

Echelon1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenechajte sa odradiť tým otrasným plagátom. Z počiatku je to čistá akčná komédia (pri ktorej som sa fakt náramne bavil, špičkový vojak do školského prostredia? Výsledok je snáď jasný. :-D ), potom je humorná stránka len sekundárna a celý seriál zvážnie a potemnie. Ústredná trojica nemá chybu, charizmatický a špičkový frajer Sousuke, cholerická Chidori a najkrajšia kapitánka fantastickej hi-tech ponorky v dejinách, bielovlasá Testarossa. Mecha vôbec nemusím, ale tu je to celkom uveriteľné, v správnej miere + žiadne gýčové, typicky japonské blbosti vo farbách dúhy. Každopádne, prečo zase v military anime, hovoria amíci (perfektne) japonsky, na to si snáď nikdy nezvyknem. Musím ale scenáristov pochváliť za hlášku od amerického dôstojníka, že:"Nezabúdajte, kto je policajtom sveta." Krásna narážka. :-D ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, tohle anime rozhodně neurazí. Zpočátku se tváří jako komedie s naprosto libovým hrdinou, který se jako voják narodil a dává to ve své školní misi všemožně najevo... To mě opravdu bavilo! (Hlavně v prvních dílech) Ale postupně FMP! začne být ryze akční a to už se na scéně objevuje hlavní záporák Gauron. Zápletka sice není nijak valná, ale naštěstí vše zachraní jednotlivé postavy, pěkná animace a stylová akční hudba! Jen mě trochu mrzí, že Kaname v druhé polovině seriálu už nemá tolik prostoru. (Taková kawaii holka). Rozhodně věnovaného času nelituji a po dlouhém zvažování jsem se rozhodl udělit takovéto hodnocení. 8/10 ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Po Fumoffu jsem se nakonec odhodlala pustit si i samotné FMP a dle očekávání musím konstatovat, že ztřeštěně komické pojetí Fumoffu mi sedlo výrazně lépe nežli vážněji laděná první série. A nejen proto, že Chidori je zde ještě nesnesitelnější, o ostatních ženských postavách (snad s výjimkou majora Mao a ne, nemá u mne protekci kvůli jménu) ani nemluvě. Chápu, že dost diváků se dá utáhnout na fanservice jako na konopném provazu, nicméně já mezi ně nepatřím...možná, kdyby měla děvčata menší kozy...ale ne, ani tak ne, jedna přepjatá píča vedle druhé. Občasný patos a nelogické jednání nutí zuby ke skřípění, nevysvětlení, co je to vlastně Black Technology a jak se dostala lidem do hlav zamrzelo velice velmi (nevím, zda se to řeší v novelách), hlavní antagonista, mecha i akce celkem gut. 3,5* P.S. Tuatha Dé Danann? Trololol. ()

Galerie (364)

Zajímavosti (3)

  • Homunculové Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněvjsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů. (Maty.tekk)

Reklama

Reklama