Reklama

Reklama

Epizody(52)

Obsahy(1)

Dvě kamarádky ze střední školy Miaka a Yui objeví v knihovně tajemnou knihu Svět čtyř bohů. Když začnou číst, kniha je vtáhne do své reality. Svět knihy, země Konan, nejvíce připomíná starou Čínu, avšak plnou magie. Yui se na krátký čas vrací do Japonska, ale Miaka zůstává, aby se stala kněžkou boha fénixe Suzaku. Jejím úkolem je vyvolat tohoto boha, který jí pak splní její přání. Jedním z přání by byl i mír mezi zeměmi Konan a Kutou. K vyvolání Suzaku je třeba shromáždit sedm ochránců Seishi, kteří jsou rozptýleni po světě. Miaka se tedy vydává na cestu. Naneštěstí se brzy do světa knihy dostává opět i Yui a také se stává kněžkou, kněžkou Seiryuu v nepřátelském Kutou. A hlavní postavou mezi jejími Seishi je, ač pohledný, skrz na skrz zkažený manipulátor generál Nakago. A ten se snaží Yui poštvat proti Miace, neboť nenávidí Konan. Rozhodující bude, komu prvnímu se podaří vyvolat svého boha.

Fushigi Yûgi je jeden z relativně starších fantasy anime seriálů. Jak již bylo naznačeno, čerpá hlavně z čínské mytologie, podobně jako třeba pozdějších 12 KOKUKI, s kterými má i pár dalších podobných znaků. Žánrově patří tento seriál k samozřejmě k fantasy a také k shoujo romantice. To znamená, že hlavní hrdinky jsou hlavně pod vlivem emocí a jen málo pod vlivem rozumu. Seriál byl vytvořen podle stejnojmenné mangy a navazuje na něj několik OVA. (Subjektiv)

(více)

Recenze (9)

yenn 

všechny recenze uživatele

Kdyby se oholily hloupé a leckdy příšerně zasazené komediální momenty, vyvrhla se valná část repetetivní „šódžo“ romantiky, osekalo se tahání falešných scénáristických „trumfů“ z rukávů a kdyby se zbylá kostra, která má své kvality, obalila slušnější tkání, mohlo by být z Fušigi júgi docela dobré šestadvacetidílné anime. 4/10 ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalejší rozjezd, animace i na dobu vzniku celkem průměrná a na můj vkus až moc velká romantika. To by byly vady seriálu. Ke kladům zas rozhodně patří Nakago, což je prvotřídní zloduch, a vůbec některé docela odvážné dějové zvraty. Celkově klady určitě převažují zápory a Fushigi Yugi je po dlouhé době seriál, který rozhodně stálo za to vidět. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Seriál jako stvořený pro mé romantické, něžné dívčí srdce. Je to tak, postavy jsou naživu - teda natolik, nakolik je do tohohle světa pustíte. No není to nádhera? A teď k tomu hodnocení. Děj stylem dost připomíná třeba Jūni kokuki (samozřejmě v dost romantičtějším podání), zajímavý je ale oproti dalším podobným například tím, že se od začátku do konce drží jednoho příběhu, nikam neodbíhá, nemusíte čekat žádné fillery ani zbytečné vsuvky. (Samozřejmě se tu můžeme rozejít v tom, co považujeme za zbytečné, IMO tam ale všechno patřilo.) Ze sledování tohoto seriálu si odnáším takové dvě naděje. Zaprvé, že najdu další podobně dlouhé, ucelené a kvalitní srdcepovznášející dílo. Zadruhé, že zvládnu taky tak dobře zhmotňovat myšlenky jako zdejší hlavní hrdinka. Hehe. ()

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Nijak bůhví jaká top animace, ale mělo to ten old vibe jako YYH, což mi momenty hudebně strašně moc evokovali a uvrhali mne do melancholie. Příběh sám nebyl úplně zlý i když místy trochu nedomyšlené. A opět Byakko, Genbu, Suzaku a Seiryuu.. YYH. :D No ale romantička, drámo a až podivně mnoho úmrtí, což mě překvapilo. Mě to bavilo. Lupla jsem i sequel, to u mě není úplně zvykem. 4* ()

umisk 

všechny recenze uživatele

Celých 20(!) dílů mi Miačina blbost nevadila a její posedlost jídlem mi dokonce připadala vtipná. Pak ale přišel zlom - co je moc, to je moc. Opožděná totiž není jen Miaka, ale snad většina postav. Někdo potřebuje první pomoc? Nejlepší je volat jeho jméno a zírat. -SPOILER- Nebo se i odhodlat k činu a poskytnout mu krevní transfuzi tím, že ho zlehka pokropím vlastní krví. Mám možnost přát si cokoliv, a tím pádem ukončit trápení hlavním postavám i divákům? Kdepak, lepší bude jen přihlížet, jak se všichni mlátí a zabíjí, a pak to vyřešit na poslední chvíli zcela geniálně: můžu si přece přát, aby to mlácení začalo znova, jen přehodím zodpovědnost na nejlepší kámošku. -\SPOILER- Konec byl sice slaďoučký, ale tu hrůzu předchozích desítek minut mi z hlavy nevymazal. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Jedno z mých prvních anime a úplně první, které jsem dokoukala celé... Při sledování (seděla jsem u počítače tři dny, téměř nonstop..) jsem střídavě dostávala záchvaty smíchu a propukala v pláč (pamatuju si, že jsem závěrečné díly skoro celé probulela) až se rodiče strachovali, jestli mě nemají vzít k doktorovi...;-). Animace dnes působí spíše průměrně (i když kresba je nádherná), příběh vás vtáhne stejně jako Miaku svět Knihy a ty postavy... Jedno z těch anime, kde každá postava dostane svůj prostor, kde nikdo není černobílý, a kde city, které postavy projevují, jsou naprosto ryzí a reálné. Mým největším oblíbencem se stal Chichiri, naopak dodnes mám averzi k Tamahomemu (on je prostě tak dokonalý až se mi zvedá žaludek :D) ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Další anime z řady přeplácaných klišé. Už od prvního dílu jsem měla pocit ,, tohle už jsem nikde viděla,, A ten mě provázel, až do konce. 😐 Vyzdvihnout jde pouze moc pěkná animace. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Ten koniec animu bol velmi pekne spraveny. Preto som sa rozhodol pre 60% a nie 40%, co by som inak urcite dal, nakolko 2 hlavne postavy boli nehorazne 3,14če. Inak priemerne dobry anime. ()

Reklama

Reklama