Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pubertální středoškolák jménem Shuichi Shindoua společně se svým kamarádem Hiroshim založí popovou kapelu Bad Luck. Problémem je, že písničkovými nápady zrovna nehýří a když jednou v noci při procházce parkem narazí na slavného spisovatele Eiri Yukiho, tak se i přes jeho prvotní odmítavý postoj do něj šíleně zamiluje. S láskou přichází do jeho života i múza a tak společně s Hirem dokončí první písničku po které hned skočí N-G Production Staff. A zatímco Shuichi si na vlastní kůži zakusí, že stát se slavným není zrovna žádný med, tak Yuki se skrze psaní knih, snaží vyrovnat se svojí temnou minulostí. (LordSnape)

(více)

Recenze (15)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příběh je to docela zajímavý. Nenudila jsem se,naopak docela i bavila. Jenomže mě trochu rozčilovalo Šuičiho chování aka pejsek apod... Tak to se dá přežít, kdyby ne, nekoukala bych na to až do šesti do rána :-) A Yukiho bych brala taky... Navíc slyšela jsem spousty kluků, kteří říkali, že Gravitation je děsná legrace, když si Šuičiho představí jako holku, což - vzhledem k tomu jak je kreslený - není problém. Vřele doporučuji mangu. Je to ještě větší legrace. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když vtipné, tak do posledního gagu, když romantické, tak každým dialogem a Shuichiho slzou. Gravitation se ukázal jako dojemná vztahovka, jako cesta kapely na vrchol, jako dramedy o překonání nejtajnějších tužeb a i přes jednoznačnou nadsazenost funguje ve všech směrech. Hlavního hrdinu nejde pro jeho naivitu nemilovat a ze všech jeho převleků či snah mi nejednou tekly slzy od smíchu. Pátá hvězda se pozastavila někde v New Yorku, protože po letmém prolistování mangy mi je jasné, že dramatičtější linky mohly dostat důkladnější péči. Přesto jde o neskutečně zábavné a hřejivé anime pro kohokoli s optimistickou náladou a alespoň trochu otevřeným srdcem. ()

Reklama

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Shuichi jako banán, pes, baterka nebo kufr. Úplně jsem zapomněla, jak je to vtipné. Shuichi, mladý zpěvák skupiny Bad Luck se zamiluje do Yukiho, spisovatele, který je tajemný a má temnou minulost, nemůže být s ním, protože by mu přece ubližoval. Ach, jo jaké to shounen-ai klišé. Shuichi je někdy opravdu otravný a Yuki zase idiot, příběh také není nijak slavný, ale je to prostě vtipné a nechybí happyend. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Ke sledování Gravitation jsem se blahé paměti (a že je to už let) dostala úplně náhodně. A bez ohledu na to, že ústřední dvojice není úplně běžná (tedy mimo rámec anime), bylo to úplně jedno. Protože Gravitation je prostě dobrý seriál, a to že se v něm potkali dva chlapi/kluci na věci nic nemění. Právě naopak, dodává tomu šťávu, kterou doplňují bláznivé postavy, pořádná dávka romantiky a patosu, se spoustou téměř pubertální umanutosti, kořeněnou špetkou klišé v podobě temné minulosti. A mimochodem písnička In the moonglight je fakt super. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Shounen ai jako takové mi nijak nevadí. Jen mě trochu štvalo neustálé handrkování mezi oběma milenci. Pořád dokola poslouchat jestli ho chce či ne, jestli má odejít nebo se dokonce vykašlat na kapelu... V podstatě ani nevím co se mi tam přesně líbilo. Pravda je že některé j-popové "hity" byly fakt o ničem, některé postavy nezajímavé, ale pořád je tu třeba manažer K se svými vynucovacími prostředky (zbraně) nebo třeba pravdivý příběh o tom jak to chodí v hudebním průmyslu. Kdyby se jednalo o víc dílů, tak přeci jen dám méně bodů. Takhle to ještě jde. 6/10 ()

Galerie (564)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný komixovými knihami "Gravitation" od Makiho Murakamiho. (metal.storm)

Reklama

Reklama