Reklama

Reklama

Kidó senši gundam SEED

(seriál)
  • Japonsko 機動戦士ガンダムSEED (více)
Animovaný / Akční / Drama / Psychologický / Sci-Fi / Válečný
Japonsko, (2002–2005), 40 h (Minutáž: 24 min)

Hrají:

Akira Išida, Hóko Kuwašima, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu, Tomokazu Seki, Tošihiko Seki, Iššin Čiba, Kazuja Nakai, Takanori Nišikawa, Hidejuki Hori (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Recenze (10)

Pirkaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si myslíte, že žánr "mecha" není pro vás, podívejte se na Gundam Seed. Možná změníte názor. Já jsem ho změnil. Je to sice okopčenej původní Gundam, ale to je jeho jediná chyba. Jinak žádnou chybu nemá. ()

Darik 

všechny recenze uživatele

Sice jsem neviděl půvosní Gundam, ale jestli je tohle podobný, tak i ten původní musí být pecka. Seriál začíná pěkně svižně a řekl bych, že za celých 50 dílů jsou pouze dva tak trochu nuda, protože to je rekapitulování již proběhlého děje. Jinak ale je naprosto bez chyb. Bojové scény jsou sice někdy zbytečně protahované a je tam spousta opakovaných scén, ale to k tomu prostě patří. Postavy můžu hodnotit jen kladně a musim říct, že to s nima jde někdy opravdu z kopce (mimochodem už si radši nebudu vybírat oblíbenou postavu - zatim mi vždycky ve filmu/seriálu umřela:( ), ale o to je pak děj zajímavější. Zajímavě propojený příběh dvou hlavních postav a jejich názor na válku mě opravdu fascinoval a nakonec je tu ještě OST, které patří k těm nejlepším, co se v anime vyskytují. Já se královsky bavil, byl jsem napjatej jak struna a v některých částech (hlavně konec) i ta slzička ukápla :D Za mě jasných 5* a už se nemůžu dočkat, až shlédnu MSG SEED Destiny - doufám, že to bude taky takovej nářez :) ()

mota 

všechny recenze uživatele

Geneticky nainzenyrovani Coordinatori vyhnani do vesmirnych prumyslovych kolonii bojuji proti Naturalnim pozemstanum za nezavislost, pricemz obe strany jsou pripraveny se nezastavit pred nicim. Pozadi konfliktu fajn, ale dojem mi kazi moje neoblibene mecha tema (super zbrane a brneni, ktere se da ovladat jenom lidskym pilotem vevnitr a nejde pouzit nikde jinde), prehnane vyobrazovani udivu nad cinny (ne)pratel a hromada nesmyslnych detailnich technickych informaci ci armadnich povelu na efekt. ()

Phyrexian 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne! Ty postavy jsem jim prostě nezbaštil, neskutečně mě srali snad všichni. Hvězda nahoru za jeden z nejhezčích anime soundtracků. 5/10 ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Můžu ohodnotit jenom prvních 24 dílů, protože manga-fan.net přeložili jenom úvodní čtyřiadvacítku a pak se na to vybodli (nebo se to možná ještě dál překládá, ale poslední přeložený díl je rok starý). (Což je asi největší prasárna, jakou můžou překladatelské skupiny udělat), ale aspoň díky za tu první půlku. Takže: mechárny se mi - už jen ze své podstaty - hnusí (asi se na tom podepsal fakt, že vždycky, když nějakou vidím, tak si vzpomenu na Strážce vesmíru). Robot, jako superzbraň ovládaná člověkem, je totiž už ze své podstaty naprosto tupý nápad, obzvlášť když jim do "ruky" dáte meč, štít (WTF?) a necháte je držet zbraň. Vrcholem všeho je jejich ochrana, která se projevuje tak, že se roboti zbarví z šeda do různých pestrých barev. Taky netuším, proč mají hlavu s očima a ústy, když pilot sedí v trupu. Pokud k tomu přičteme fakt, že roboty ovládají děcka (bože k*rva proč zase??), které vypadají jako modely z reklamy na Calvin Klein vystává otázka Tak proč se na to koukat? Nevím proč, na mecha se stále znovu dívám (NGE, FMP, FMPF, FMP-TSR). Na rozdíl od NGE se jedná spíš o space operu, než o zase-něco-útočí-na-tokio. Pokud jste žraly seriál Star Trek (jako že já ne), kde vojáci v uniformách z můstku nějaké vesmírné lodi udílí rozkazy, Gundam je pro vás to pravé. Navíc tu vrcholem seriálu nejsou různě barevné teplákovky a zkrabatělé čela, což má symbolizovat eMZáky, ale je tu spousta exlozí, střílení, výbuchů a soubojů, přičemž není problém zničit celou flotilu během pěti minut. Když k tomu přidáte celkem slušně napsané postavy (teda na anime mechárnu) a děj téměř bez hluchých míst (až na pár rekapitulačních dílů), tak pak otázka (pro fandy sci-fi a anime) spíš zní Proč se na to nekoukat? - 70 % ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Gundam SEED toho v sobě skrývá mnohem víc, než se na první pohled může zdát. Spočátku se může jevit jako bezduchá řezničina, kde příběh sice rychle odsejpá, pár dramatických situací se taky najde, ale jinak se jedná o standardní akční mechárnu kde jde jenom o to, kdy hlavní hrdina nakope záporákům všechny jejich zadky. Odsoudit však na základě podobnýho uvažování celý seriál by ale byla obrovská chyba. Už po nějakých 5 - 10 dílech se začínají postavy zřetejně vykreslovat, jejich myšlenkové pochody prohlubovat a jejich konání dostávat více rovin. Co se poté začne na obrazovce odehrávat už je jenom jeden velký epický příběh s mnoha dějovými zvraty, plný různých pohnůtek ať už kladných nebo záporných a pomalu ale jistě směřujícího do závěrečné a rozhodující bitvy, kde se rozhoduje doslova o osudu lidstva. Ačkoliv se to celé může zdát jako klišé a mnohé ze seriálu tak skutečně působí (některé posatvy, písničky a scény jsou trochu jako z červený knihovny), jako celek je Gundam SEED až neuvěřitelně kompaktní a lidský. Za zmínku krom příběhu navíc stojí postavy, které, ač to tak zpočátku nevypadá, jsou velmi povedené a mají opravdu hloubku a jejich motivace a vztahy jsou jeden z hlavních důvodů, proč GS sledovat a také hudba, která se opravdu povedla. Teď nemyslím opening a ending, které jsou řekl bych spíše průměrné a nijak extra mne nezaujaly (i když endingy jsou poměrně povedené), ale především hudební doprovod během scén, především těch emocionálně vypjatých, dokáže strhnout a skvěle dobarvit atmosféru a třeba takový závěr 40. dílu byl pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků vůbec. ()

plpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro fandu valečnýho anime docela dobry, důraz kladen zejména na charaktery jednotlivych postav, hodně se rozebíraj jejich vzájemný vztahy. Jako největší mínus vidím, poněkud vleklejší běh celé hlavní zápletky, někdy dosti nepřehledné scénya docela dost postav - pletou se (díky bohu za Wikipedii(. 60% tedy 3* ()

Woyczek 

všechny recenze uživatele

Gundam SEED trápí problém, který má většina Mecha anime. Je tam jeden super mech, kterej vymlátí bez mrknutí oka všechny ostatní. Bitky se dost opakovaly, další chybka. Na druhou stranu jsou v seriálu pěkně vylíčeny vzájemné vztahy hlavních hrdinů, za to jsou body navíc. No a snad ještě že mě trochu zklamal závěr, tvůrci mohli být trochu drsnější. ()

Reklama

Reklama