Reklama

Reklama

Návrat do divočiny 3D

  • USA Born to Be Wild
Trailer

Obsahy(1)

Do keňské savany a pralesa na Borneu! Tam se vypravuje film Návrat do divočiny 3D a spolu s diváky zblízka sleduje, jak se opuštěná mláďata orangutanů a slonů učí znovu žít ve svém přirozeném prostředí. Dobrodružná výprava do divočiny, na kterou se vydává nejnovější film IMAX 3D, zavede diváky do dvou zcela odlišných světů: deštného pralesa na Borneu, kde se potíte i v nejhustším lijáku, a do vyprahlé savany v Keni. Co mají tato dvě místa společného? Tam i tam žijí lidé, kteří v divoké přírodě zachraňují osiřelá mláďata, starají se o ně, pozorují jejich první krůčky a potom je vypouštějí zpátky do jejich přirozeného prostředí.

Ve filmu Návrat do divočiny 3D představuje režisér David Lickley nejen příběh statečných zvířat v ohrožení, ale i příběh dvou dam, které zasvětily jejich záchraně celý svůj život. Primátoložka Biruté Mary Galdikas založila „dětský domov“ pro opuštěné orangutany v džungli na Borneu, zatímco Daphne M. Sheldrick, která byla za své úsilí povýšena do šlechtického stavu, je zakladatelkou sloní školy v Keni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pro děcka to nejlepší; ať již ta zvířecí či ta lidská. Zvířecím dávají hrdinky dokumentu druhou šanci na život a lidským zase autoři dokumentu podávají informace nevtíravou formou, která sice dospělé v ničem neobohatí, ale rozhodně ani neotráví. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Drew Fellman | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: Drew Fellman | Distribúcia: Warner Bros. Pictures, Walker World Pictures | Štúdio: IMAX Pictures | Rozpočet: ? $ | Tržby: 932,764 $ || ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pohádka o zachraňování zvířátek. Starání o malé slony a orangutánky , které neměly v životě štěstí a přišly o své zvířecí rodiče, díky devastaci naší planety. "Já chci taky jednoho slona." ( Hodnocení: 8/10 ) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že jsem to neviděl v IMAXU. I tak jsou ale ty záběry opravdu neuvěřitelnou pastvou pro oči. Krásný milý dokument. Ne však dokonalý ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ani né tak dokument, z něhož by se člověk hodně dozvěděl, jako spíš snesitelná hra na city, v níž sehrají hlavní role mláďata od slonů a orangutanů. Výpovědní hodnotu tady moc nenajdete, za to najdete přesně to, na co IMAX láká - neskutečně pěkné 3D: ***** z něhož jsem byla sama pěkně divoká, páč jsem skoro uvěřila, že jsem tam s nima, nebo lépe řečeno, že je můj obývák plný zvířat, rostlin, keřů a kdo ví čeho ještě. Nechtělo se mi věřit, že koukám na televizi, jelikož scény z Born to be wild působí tak prostorově a uvěřitelně, že se mi zdálo, že se to všechno děje před televizí, za televizí, prostě opravdu všude. A jestli to bylo v telce, tak se mi ta potvora na těch 40 minut pěkně rozrostla. Vychytané 3D. Imax válí! ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Jediná škoda na české verzi je, že se v kině IMAX promítá pouze s českým dabingem. Je to logické, cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi a ty nechtějí číst titulky (často ještě ani číst neumějí). Tím pádem ale také přicházejí o výborný hlasový doprovod Morgana Freemana. Kvůli němu by ale čeští diváci na Návrat do divočiny stejně nešli. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný a pozitivně laděný dokument s osobitým přístupem k natáčení. Je to hezké a hezky se na to dívá a je velmi dobře, že tuhle práci pro záchranu zvířat někdo dělá a obětuje jí celý život. 3D je famózní, ale hraje samozřejmě až druhé housle. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Přírodovědný dokument, spíše určený dětskému publiku, ale samozřejmě má co říci i dospělému jedinci. Krásné scenérie, pohnuté příběhy ze dvou odlišných "dětských domovů", míst, kde opuštěná sloní a orangutaní mláďata dostanou druhou šanci a možnost vrátit se zpět do divočiny. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který byl natočen přímo pro IMAX a má trochu větší smysl než jenom ukázat zvířátka v hezkých obrazech. V tomhle případě se dokonce jedná i o nějaké poselství, které je sice místy podáno příliš doslovně a trochu naivně, ale zároveň je ukázáno, co je možné udělat pro to, abychom některé druhy zachránili. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument v němž mě zaujalo víc 3D. Nevím co se mi líbilo víc, zda slůňata nebo orangutani, ale obojí je moc pěkné. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

No mne to trochu prišlo umelé a zinscenované. Sem tam pekny záber, sem tam humorna scénka, ale celkovo to neprekročilo priemer. Taktiež nechápem to hodnotenie 85%. Asi to pozerali ludia, čo vela dokumentov o zvieratách a o prírode nevideli a nemaju možnosť zrovnania. Film je viac vhodný pre deti ako pre diváka, ktorý čaká informácie. Som presvečený, že pred kamerou sa dá spraviť pekné divadlo, ale v realite je to trošku ináč. 3* ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

A co sloni? Mají si kde hrát? Nejen příběhy malých sloníků sirotků, ale i o zachráněných mladých orangutáncích vypráví dokument Návrat do divočiny. Po jeho zhlédnutí je člověk obohacen o pár praktických informací ze života těchto zvířat a může si oddychnout, že existují lidé, kterým není jedno, co všechno člověk v přírodě činí a z tepla domova je obdivovat. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Je moc pěkné, že jsou na světě lidé, kteří zasvětitili svůj život záchranou těchto krásných zvířat, a následné systematické přípravě k jejich návratu do divočiny. Krásná podívaná i ve 2D, a jen škoda že to není o trochu delší. Lepší čtyři. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý a nenásilný dokument vhodný pre deti aj dospelých. Zaujímavejšia bola pre mňa časť o orangutanoch, ktorá bola zábavnejšia.... 75% ()

wray 

všechny recenze uživatele

tazko hodnotit dokumentarny 3d film :) jednoducho prirodnych dokumentov uz bolo natocenych strasne moc, 3d filmov je tiez coraz viac a budu coraz lepsie... ale pacilo sa mi to, zabava a ponaucenie pre celu rodinu, 3d efekt vyborny, takze neutralne 3* ()

Reklama

Reklama