Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský animovaný seriál na motivy veleúspěšné herní série Final Fantasy, která se více či méně drží podle herní předlohy. Animovaný seriál je kombinací 2D animace a 3D grafiky. (Ignus.cz)

Recenze (5)

strougy 

všechny recenze uživatele

Ai a Yu se vydávají do vnitřního světa hledat své ztracené rodiče. Hned na začátku narážejí na dívku Lisu, která se jim rozhodne pomoci, a také na tajemného Kazeho, ovládajícího mocnou démonskou zbraň, díky které je zachrání před tajemnou bytostí, která se je snaží zabít. Putování plné nebezpečí a dobrodružství tak může začít... Někdo se trýzní řezáním žiletkou, já si své masochistické choutky vybíjím sledováním špatných anime. Na FFU je strašně vidět to, že se jedná o adaptaci počítačové hry, avšak to, co funguje jako zábavný herní koncept, nemusí zákonitě fungovat i na obrazovce v rámci seriálu. Takřka všechny epizody se řídí konceptem hrdinové dorazí na nové místo-prozkoumávají ho-napadne je podaný hraběte-Kaze vyvolá démona a zachrání je-odjedou dál. Navíc aby toho nebylo málo, tak si tvůrci ulehčili práci tím, že opakují stejné situace stále dokola, takže třeba minutu trvající Kazeho použití démonské zbraně má stále stejnou animaci a nachází se takřka v každém díle, stejně jako jeho flashbacky, které se ve stále stejné podobě bez bližšího vysvětlení objeví asi v 10 epizodách a časem už z toho má člověk chuť mlátit hlavou do zdi, jen aby už to zmizelo. O ději nemá cenu mluvit, nejsem si vlastně jistý, zda jsem ho pořádně pochopil či zda se vůbec pochopit dá, něco tak zmateného a nesmyslného se vidí málokdy, většina věcí se děje asi jen proto, aby tvůrci mohli použít novou příšerku či stroj, jinak se to vysvětlit nedá. Navíc i animace či hudba stojí za starou belu a tak musím pouze konstatovat, že skutečně mám masochistický sklony, já to totiž dokoukal celý... ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se nudil, opakovane sceny rozkladani zbrane vylozene otravovaly. Chvilemi zajimave, ale nic vic to ve mne nezanechalo. Tech vyvolani mohlo byt aspon vic druhu. Final Fantasy VII: Advent Children miluju, ale tohle je tedy velmi slaby odvar. ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele

59%? Prečo tak nízke hodnotenie preboha? Dovolím si tvrdiť že tento seriál je splneným snom každého FF fanúšika. Dej sa točí okolo dvoch súrodencov, ktorí sa rozhodli nájsť svojich rodičov vo svete Wonderland. Dej je ako vystrihnutý z dôb hier FF1 - FF3. Nádherná hudba, veľmi pekná animácia, typické FF znelky (ano priznavam tento serial si užijú hlavne FF fanusici pretoze narážok na hernú seriu FF je tu nespočet) a klasické FF charaktery:) Takto som si to predstavoval. Objektívne hodnotenie by sa dalo pohybovat od 3.5*-4* ale ako fanúšik série FF nemôžem dať menej ako 5* (85%). EDIT: mojím hodnotením sa celkové hodnotenie zvýšilo na 60% :) EDIT2: dodatocne upravujem na spravodlive 3* :) ()

Reklama

Reklama