Reklama

Reklama

Příběh popisuje události následující po tragické nehodě školního autobusu, při které zemřelo mnoho dětí. Malé město British Columbia zažije díky nehodě šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Ian Holm přijíždí z velkého města jakožto právník Mitchell Stephens a má v úmyslu pozůstalé přesvědčit o nutnosti žaloby a soudního sporu s viníkem nehody. Jeho neobratné manévrování a nevhodné chování však obyvatele města vzájemně ještě více oddálí, otevře staré rány a zhatí veškeré naděje na zahojení šrámů způsobených hlubokou ztrátou. V této nepříjemné atmosféře plné podezřívání a pochyb se dospívající dívce, kterou nehoda odkázala na invalidní vozík, podaří obyvatele města znovu sjednotit. Díky její odvaze a kuráži najdou zlomení pozůstalí obětí víru v posmrtný život, jenž je stálou nadějí pro ty, kteří nepřestali věřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 22 - Kanada. Nejzvláštnější film, který jsem si v rámci Tour vybral. Je to především psychologické drama plynoucí velmi pomalým tempem a pozvolna odkrývající okolnosti nehody a vztahy mezi jednotlivými postavami. Herecky dobře zvládnuté, scénaristicky rovněž, čisté čtyři hvězdičky. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavou hudbou, výbornými hereckými výkony, suprovým námětem a pak zjistíte, že nenese žádné poselství, nemá šťávu a vlastně nic neříká, jen popis události autobusové nehody, tragické následky, svědkyni která lže u soudu a osobu starého právníka o kterém jsem do konce nevěděl , zda je to pro něj škvára, nebo dílo cti, nebo takové naštvání na společnost a msta. Zklamání. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutný námet a zaujímavo štrukturovaná dejová linka. Inteligentným spôsobom sa tu režisér vyhýba nátlakovosti a zbytočnej žmýkačke citov, pričom sa tu celkom pekne pred očami diváka kryštalizujú aj charaktery jednotlivých postáv. A to až do takej miery, že si je divák na konci schopný urobiť o celej tragédií a udalostiach, ktoré nasledovali po nej, ucelený obraz. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako mame americke suchariny /z USA/, tak mame sovietske suchariny, ceskoslovenske suchariny /Dozrievanie, Laska s vuni Pryskryce a podobne "klenoty"/ no a teraz tu je kanadska sucharina. Film o udalostiach po nehode autobusu ? Viete co? Jdete s tym laskavo do prdele a mam na haku aj krasnu Sarah Polley /Dawn of the Dead z roku 2004/. 30 % ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Popsat téměř jakýkoliv Egoyanův film tak, aby se podařilo vystihnout jeho sílu, kvalitu a průraznost, a přitom tyto jeho vlastnosti nezrušit prozrazováním - to je téměř nadlidský úkol. Narace probíhá tak plynule s důrazem na nejmenší detail, že by jí jenom mé zasazení do děje narušilo. Samotné vykreslení charakterů diváka nadchne natolik, že i jakákoliv konkrétní informace dopředu je na škodu. Co vám o tomhle filmu tedy vlastně můžu říct? Můžu vám říct, že je to jeden z nejlepších filmů, co jsem měl kdy čest vidět. A jestli mi to nevěříte, podívejte se na něj, prostě. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (2)

  • Film byl zvolen časopisem Premiere do žebříčku "25 nejnebezpečnějších filmů". (Botis)

Reklama

Reklama