Reklama

Reklama

Příběh popisuje události následující po tragické nehodě školního autobusu, při které zemřelo mnoho dětí. Malé město British Columbia zažije díky nehodě šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Ian Holm přijíždí z velkého města jakožto právník Mitchell Stephens a má v úmyslu pozůstalé přesvědčit o nutnosti žaloby a soudního sporu s viníkem nehody. Jeho neobratné manévrování a nevhodné chování však obyvatele města vzájemně ještě více oddálí, otevře staré rány a zhatí veškeré naděje na zahojení šrámů způsobených hlubokou ztrátou. V této nepříjemné atmosféře plné podezřívání a pochyb se dospívající dívce, kterou nehoda odkázala na invalidní vozík, podaří obyvatele města znovu sjednotit. Díky její odvaze a kuráži najdou zlomení pozůstalí obětí víru v posmrtný život, jenž je stálou nadějí pro ty, kteří nepřestali věřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle drama takřka s lehkým nádechem mysteriózna zaujme především filmové fajnšmekry, i když příběh je natočen srozumitelně pro všechny typy diváků. Minimum známých tváří filmu jen prospívá a mistrovsky zvládnutý scénář i režie z něj dělají dílo, které se vám po shlédnutí rozhodně nevykouří z hlavy. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Silný film o obyvatelích jednoho malého horského městečka a o tragédii, která je potkala. Ještě více je to však drama o mezilidských vztazích - o tom, jak se člověk člověku dokáže neuvěřitelně odcizit, třebaže kdysi se navzájem milovali víc než lze slovy pojmout. Drama o tom, že člověk může přečkat těžké časy a těšit se na "sladké zítřky", ty jsou však jen pouhou utopií, zbožným přáním, které se nikdy nestane skutečností, nikdy už to nebude takové jako dřív a my už navždy zůstaneme poznamenáni... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro širší diváctvo u nás stále prakticky neznámý režisér arménského původu Atom Egoyan zase rýpe do mezilidských vztahů a nabízí nám psychologické drama o vyšetřování jedné bolestivé tragédie. Na zapadlý horský venkov tak přijíždí právník Iam Holm, sám svázaný vlastními problémy s HIV pozitivní dcerou. Ovšem ani on, svérázní obyvatelé, ani narativní pojetí se mi nedostali dostatečně pod kůži!! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku složitě natočení, ale jinak velmi zajímavé a originální drama s nečekaným vyústěním. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Smutný námet a zaujímavo štrukturovaná dejová linka. Inteligentným spôsobom sa tu režisér vyhýba nátlakovosti a zbytočnej žmýkačke citov, pričom sa tu celkom pekne pred očami diváka kryštalizujú aj charaktery jednotlivých postáv. A to až do takej miery, že si je divák na konci schopný urobiť o celej tragédií a udalostiach, ktoré nasledovali po nej, ucelený obraz. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[8/10] (Alliance, Canadian Film and Video Production Tax Credit, Ego Gort, Harold Greenberg Fund, TMN, Téléfilm Canada) (Barevný /// Produkce: Atom Egoyan, Camelia Frieberg /// Scénář: Atom Egoyan podle románu Russella Bankse /// Kamera: Paul Sarossy /// Hudba: Mychael Danna, Sarah Polley /// Nominace na Oscara: Atom Egoyan (režie), Atom Egoyan (scénář) /// MFF v Cannes: Atom Egoyan (Cena FIPRESCI, Hlavní cena poroty, Cena ekumenické poroty)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalé, veľmi melancholické a atmosférické. Jedná sa o typický artový snímok, kde nás čakajú dlhé utrápené smutné pohľady, odkrývanie starých rán, silné herecké výkony a minimálny dej. Možno vás to zasiahne, možno unudí, možno vám to bude pripadať ako lacný pokus o umenie, možno vo vás film vyvolá silný emocionálny zážitok. Ja bojujem so všetkými týmito pocitmi súčasne. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Napodruhé na mě Atom udělal rozhodně lepší dojem, než s jeho prvním snímkem. Tragická nehoda školního autobusu, při které zahyne několik místních dětí není na prvním místě. Jsou zde rozebírány spíše jednotlivé postavy rodičů, jejich obrovský zármutek a hlavně vyrovnání se s tak tragickou situací. Egoyan opět sází na některé stejné herce, ale chtěl bych vyzdvihnout především dva nové. A to Iana Holma, v roli právníka zastupujícího oběti havárie a poté tehdy velmi mladou, ale výbornou Sarah Polley, která se mně líbila asi ze všech herců nejvíc. Sladké zítřky zítřky jsou rozhodně velmi zajímavý film, těžící hlavně z vykreslení charakterů jednotlivých postav, který vylepšuje jěště velmi zvláštní atmosféra malého zimního městečka a také výborná hudba. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a veľmi citlivo nakrútený film s niekoľkými dejovými líniami, zaujímavým vývojom, postupným odkrývaním príbehu, rôznymi životnými osudmi a rôznymi odozvami na dopravnú nehodu u obyvateľov mestečka, zvláštnou uzavretou severskou atmosférou, krásnou hudbou a prekvapujúcim rozuzlením. Z hercov som poznal iba Sarah Polley a Iana Holma, pri ktorom sa mi do deja plietol jeho robot z Votrelca. Ale to bol iba môj problém a nie filmu, ani Holma. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Egypťan Egoyan mal u mňa po výbornej Exotice status jedného z najzaujímavejších režisérov súčasnosti. Sladké zajtrajšky sú zaujímavo napísaným filmom a ich realizácia musela byť ťažkým orieškom. Egoyan však časté striedania časových rovín zvládol s enormným prehľadom. Výbornú robotu odviedla aj celá herecká posádka. Zaujímavý film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní, pomalu plynoucí drama, o tragédii, která zasáhne ospalé kanadské městečko i jeho obyvatelé. Herci slušní, vyprávění zajímavé, rozuzlení slabší. Slušný a v mnoha ohledech silný snímek, který však neskrývá žádné překvapení ani určitou gradaci, kterou by si určitě zasloužil. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Příběh odehrávající se v podivném bezčasí, které jakoby i samo o sobě charakterizovalo celý film. Užil jsem si krásnou depresivní severskou atmosféru, která mě však neustále ponoukala, jakoby se mi snažila říct, že to ještě není všechno, že pointa je ještě za dveřmi. Bohužel asi ale žádná není, nebo jsem nebyl hoden ji rozšifrovat. Sladké zítřky jsou tak pravděpodobně "jen" drama o jedné tragédii a lidech, které tato tragédie nuceně spojila dohromady. A drama to jistě není špatné, jen jsem asi naletěl té kupě náznaků a očekával stále něco navíc. Zvláště konec k tomu totiž přímo svádí. 7/10 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 22 - Kanada. Nejzvláštnější film, který jsem si v rámci Tour vybral. Je to především psychologické drama plynoucí velmi pomalým tempem a pozvolna odkrývající okolnosti nehody a vztahy mezi jednotlivými postavami. Herecky dobře zvládnuté, scénaristicky rovněž, čisté čtyři hvězdičky. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Kdyby film udržel po celou dobu takové tempo a atmosféru jako prvních cca. 40 minut. tak neváhám s plným hodnocením ani chvíli. Takhle je to těsně pod vrcholem. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Sladké zítřky" vypráví velmi silný příběh, ale přesto jej dovedl ještě více umocnit tím, jak je natočený. Prolíná se zde několik lidských rovin, které jsou celkově podány v naprosto dokonalé režii a ve skvělém střihu, kdy nemáte problém s tím pochopit, kde se právě nacházíte a jak se v čase skáče. Velmi dobře natočené. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Určitě velmi zajímavý film, který nestaví na akci, ale spíše psychologii pozůstalých.To jsou ti, kterým zůstal v srdcích ten obrovský balvan, jak se s tím poprat, smířit a jít dál, tím hůře, když jde o děti.Skvělá kamera, hudba i Ian Holm a po delším přemýšlení, kdy jsem se rozhodovala mezi plným počtem dám nakonec čtyři hvězdy. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Možná si budu muset připustit, že rostu - nebo možná spíš odehnívám - do natvrdlého blbce. Hodnotu tohoto díla jsem nepobral. Je to mozaika momentek za života lidí postižených tragédií v rodině. Žádný z těch mikropříběhů není rozveden, nepoznáme ty lidi, nevidíme žádný vývoj, jediné co je jasné, že jim není do smíchu. No nestačil jsem se divit... ()

Reklama

Reklama