Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Justy Ueki Tylor se do armády přihlásil proto, aby měl co nejpohodlnější život. Jenže krátce potom, co se nechá naverbovat, vypukne válka s Raalgonskou říší. Tylor neuvěřitelnou náhodou zachrání stárnoucího generála, za tento čin ho povýší a je mu svěřeno velení lodi Soyokaze, konečně se stává titulním Nezodpovědným kapitánem Tylorem. Tylor, ač dobrovolník, nemá pro vojenský život povahu. Odmítá vydávat rozkazy, střílet a nejraději by byl, kdyby na lodi prostě byla legrace a zábava. Jeho patologické pohodářství pěkně leze na nervy sympatické, leč poněkud upjaté, důstojnici Yuriko Star. Ta by ráda viděla na lodi discíplinu a výkonnost. Jenže Soyokaze není jen starý vrak, je to také loď, kam se posílá za trest. Posádka je plná vzpurných elementů, lodní doktor je ožrala a tak dále. Časem se však ukáže, že pro takovouhle posádku je Tylor se svým trošičku Švejkovským přístupem pravým požehnáním. A navzdory mnoha vadám má Tylor přeci jen jednu výbornou velitelskou vlastnost, neuvěřitelné štěstí.

Tento seriál nám ukazuje válku trochu jinak než skrze hrdinství a utrpení. Válka i když je hrozná, může být někdy i docela směšná a při tom všem stále dost smutná. Válka dokonce může být i docela fajn, ale musí se vést tak, že to vypadá, že se nevede. Celý seriál lze považovat za veselý hold pacifismu.

Jedná se o jedno ze starších děl režiséra Kôichi Mashima, kterého čeští otaku znají hlavně jako tvůrce seriálů Noir, .hack//SIGN či Madlax. Oproti témto pozdějším dílům v Tylorovi Mashimo dokazuje, že vážná témata umí zprostředkovat i nevážně. (Subjektiv)

(více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tylor sice ještě v sobě v takové míře nemá Mashimovy osobité postupy známé např. z pozdějších GwG děj, přesto rozhodně stojí za vidění. Na tento TV seriál navazuje OVA, které je o maličko vážnější a snad i o něco slabší, ale pořád zábavné a kvalitní. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto seriálu je hluchý střed, první polovina je hezká, plnotučná 4* zábava. Závěr je opět vcelku solidní. 60 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Posádka Soyokaze je vážně zajímavá sbírka lidí. Hlavně její kapitán Justy Ueki Tylor se povedl. Takový japonský Švejk, budou vám z něj téct slzy, ostatní z něj většinou šílí. Spousta humoru, povedené akce, napětí a hlavně Jason X :) Tohle je dosti stará série, ale radím vám, abyste si ji sehnali a podívali se na ni, nebudete litovat, ova se nese ve vážnějším duchu je více epizodické, ale taky výborné. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout, protože i když třeba seriál ztratil na tempu nebo nebyl chvíli záživný, tak hned poté přišla scéna, díky které jsem na to zapomněl. A kapitán Tylor je borec největší. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Když jdete do bitvy a víte, že soupeř je silnější a chytřejší a v přesile, pak je čas, kdy je potřeba se spolehnout na úsudek svého kapitána. Ale co máte dělat, když zjistíte, že váš kapitán nechce vydávat rozkazy, že mu je bitva ukradená a že by radši flirtoval s důstojnicemi? Snad jedině přidat se k němu a spoléhat, že ono to nějak dopadne. V takovém duchu se nese vyprávění o kapitánovi, který se ještě snaží pomáhat špionům, aby se jim náhodou nic nestalo. Až na pár dílů ke konci je to opravdu dobrá zábava, přestože vtipů tam není až tak mnoho. Hlavní výhodou ale je, že se o tom skvěle povídá dalším lidem, protože už jen vyprávění o těch bizarních situacích musí každého pobavit. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Výborné anime, chybělo velice málo a bylo by to moje vůbec nejoblíbenější anime ze všech. Postavy výborné. Animace, jelikož přímo zbožňuji starý typ animace, nemám slov. Hudba byla fakt dobrá, některé motivy výborně podtrhovaly atmosféru a ani v nejzaším koutku mé fantazie mě nanapadlo, že by u finální bitvy mohla hrát tahle hudba, bylo to prostě výborné. Nevím jsetli mě neklamaly uši ( asi jo), ale jednou jsem tam uslyšel i Radeckého marš, ale to byl asi opravdu jen výplod mysli. Komické situace-no prostě jsem se už dlouho takhle nezasmál. A když ke všemu přidáte i to, že miluji sci-fi a ta loď, sic vypadala jako ponorka, byla prostě úžasná. Takhle by se dalo pokračovat dál. Ten kdo tohle neviděl, když budu slušný, o hodně přichází. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Nezodpovědný kapitán Tylor je nepříliš známe anime od velmi známého režiséra. Musím přiznat, že je to pro mne osobní záležitost. Ve zkratce: animace ***, hudba ***, příběh ***, zábava ***** a kapitán Tylor s posádkou Soyokaze, to je celá hvězdná obloha. I když použijí geometrický průměr, tak to méně jak 5* nevychází. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Naivňoučkou space operu, kde všechny zvraty mají logiku a předvídatelnost pohádek, zachraňují hlavně postavy a humor, kterého je ale méně než šaf... kopretin:) Ne, zase tak zlé to není, jenže jsem čekala blázinec ve stylu Excel sagy, ovšem série se zejména v druhé půli dost soustředí na slaboučký příběh a vtipné situace ustupují do pozadí. Fajn záležitost, ale komediálních seriálů, které tenhle překonají, jsem viděla dost. ()

Hulkee 

všechny recenze uživatele

Perfektní, vtipné anime s obrovským smyslem pro humor a dobře napsanými postavami a naprosto osvobozující a uvolňující myšlenkou. Paco-Paco 5/5 za něco, co se naposledy povedlo pohádkám, když jsem byl hodně malej. ()

Reklama

Reklama