Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Kamina Ayato žije obyčejný život: chodí do školy, bydlí se svou matkou. Ale vše se změní v jeden den, kdy obří stroje, známé jako Dolem, zaútočí s jejich destruktivní silou na Tokio. Město se zmítá v chaosu, Ayato potká tajemnou dívku, která se jmenuje Mishima Reika. Zavede ho ke svatyni RahXephon, kde se dozvídá o možnosti bojovat proti Dolem. Po svém probuzení se Ayato ocitne v synchronizaci s počítačem. Ayato nyní čelí pravdě a musí se vyrovnat se svou novou realitou, neboť právě on je ústředním prvkem v dalším osudu lidstva. (artuš)

(více)

Recenze (5)

Tadzi 

všechny recenze uživatele

RahXephon je od úvodní znělky jednoznačná odrůda Neon Genesis Evangelion. Jenže narozdíl od NGE vám ve svém příběhu hned od počátku pořádně vykoupe a ten příběh je hodně jiný. Když už se konečně někde kolem půlky třetího dílu z toho všeho otřepete, tak si vypráví v pohodě a plynulým tempem příběh. Pomalu přichází některá odhalení, některé otázky přibývají a s postupem času se dočkáte i odpovědí. No a když už jste skoro u konce, kdy si vlastně říkáte, že to všechno máte v malíčku, přijde několik minut, ve kterých celý tento dojem okamžitě ztratíte. Tenhle šok ve mně doutná ještě teď a stále si nejsem úplně jistý, co přesně se stalo a jak si to mám vlastně vysvětlit. Jde o podobný pocit, jako při prvním shlédnutí NGE. Kdo jsou Muriané? Proč mají modrou krev? Odkud se vzali? To jsou jen základní otázky, aniž bych poskytnul jakékoliv spoilery... Jedno vím v tuto chvíli jistě - závěrečné dva díly každé série by se měly zakázat :) V každém případě prý ještě je (nebo se připravuje?) film - těžko říct, jestli se tam dočkám vysvětlení... :) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Kvalitní NGE-like anime s poněkud divácky nepřívětivým úvodem. První (dvě... tři...) epizody jsou celkem utrpení, protože divák netuší co se vlastně děje a podání příběhu nedokáže příliš zaujmout. Postupem času se situace ale zlepší a i když příběh bude stále dost nejasný, tak cca po první třetině už RahXephon dokáže solidně pohltit. Na 26ti dílné anime se v seriálu navíc představí docela dost zajímavých postav. Kvalit NGE to rozhodně nedosahuje, ale RahXephon si přesto (slabších) pět hvězd zaslouží. ()

QuarkCZ 

všechny recenze uživatele

Anime se strašně zvláštní atmosférou. O začátku "existují" určité divné a neobvyklé věci a přišlo mi, že v průběhu celého anime nebylo vysvětleno, jak to všechno vzniklo, ... Rozhodně velmi nestandardní anime a originálním příběhem... ()

Reklama

Reklama