Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Travers (Vanessa Redgrave) je stárnoucí, osamělá, ale soběstačná učitelka v malém městečku Wetherby. Často je pronásledována dávnými vzpomínkami na dobu, kdy byla ještě dívkou školou povinnou (Joely Richardson) a měla vášnivou aféru s jedním mladým mužem, který pak musel odejít do války. Jednoho večera uspořádá hostinu pro své přátele. Mezi nimi se objeví i John Morgan (Tim McInnerny), kterého nikdo ze zúčastněných nezná, ale každý předpokládá, že mladík přišel jako doprovod někoho z přátel. Večer probíhá příjemně, probírají se nejrůznější témata od politiky až po povzdechy nad zahálčivostí současné mládeže. Oslava skončí a všichni se rozejdou domů. Druhý den se překvapivě John u Jean objeví znovu a zatímco ona se chystá uvařit čaj, on vytáhne zbraň a před jejím zrakem se zastřelí. Policie začíná vyšetřovat, kdo vlastně onen mladý neznámý muž byl a co ho vedlo k takovému nesmyslnému činu. Střípek po střípku se začíná předchozí oslava vybarvovat v úplně jiném světle, než v jakém se zdála být. (Bubble74)

(více)

Recenze (4)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Wetherby je zavádějící, nerozřešitelný a matoucí film. Začátek je slibný. Záhadná sebevražda, po které jsem náležitě nažhavená proplouvala mezi minulostí a přítomností pomocí několika rovin flashbacků a snaživě sbírala poházené návnady. Ty ale začaly být čím dál víc absurdnější a celé puzzle jenom bezútěšně zapadávalo do sebe. Když nastalo očekávané velké rozuzlení, bylo mé uspokojení u bodu mrazu. Takže buď Hare to esoterické tajemství vyjasnil někde po cestě a na mojí inteligenci až přespříliš rafinovaně nebo nás celou dobu vodil domýšlivě za nos. Tím pádem pro mě zůstaly jediným přínosem prvotřídní, spolehlivé výkony Vanessy Redgrave a jejích kolegů, které jsou srdcem, duší a prakticky i pointou celého filmu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zvlastny, bizarny film o tom, ze vecierok sa jaxi zvrtne istym smerom a nic nie je tak ako sa zda, koniec sa fakt oplati vidiet : 62 % ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama