Reklama

Reklama

Sezóna proměn

  • USA A Change of Seasons
Trailer

Obsahy(1)

Univerzitní profesor Adam Evans (Anthony Hopkins) podvádí svoji ženu Karyn (Shirley Maclaine) s jednou ze svých studentek a považuje to za docela normání věc. Je ovšem hluboce dotčen, když si Karyn začne s truhlářem, který jim přišel postavit knihovnu. Nicméně odjede se svojí milenkou (Bo Derek) lyžovat na rodinnou chatu v horách. Samozřejmě se tam objeví i Karyn se svým novým přítelem (Michael Brandon). Aby situace zvláštní čtveřice byla ještě veselejší, přijede na chatu i jejich dcera studentka Kasey, která ovšem má pro nový životní styl rodičů pramálo pochopení. (Saara)

(více)

Recenze (17)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Průměrný film jsem dokoukal jen kvůli Hopkinsovi (nejlepšímu herci vůbec). Ironií osudu nebo spíše nekonečnou stupiditou některých lidí byl za tento film Anthony nominován na Zlatou malinu (tj. za nejhoršího herce roku). ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie o tom, jak je krásné být slušným a ctnostným a co všechno se může přihodit, dopustí-li člověk u sebe i svých blízkých propuknutí sukničkářskokalhotových manýr, je jen zdánlivě idylická. To, co vysokoškolskému profesorovi sděluje jeho studentka-milenka, náhle prozřevši na pozadí vskutku neobvyklých příhod a situací, je pramálo lichotivé a mění zdánlivě manýristickou frašku v neúprosné zrcadlo svých hlavních hrdinů. SEZÓNU je z tohoto hlediska možné považovat za jakýsi remake renesančního Boccacciova DEKAMERONU, jehož jedna povídka rovněž končí vytvořením tentokrát idylického a dobře fungujícího milostného čtverce. Zdánlivě manipulované tezovité situace se mění v podobenství o sobectví, o mravním rozvratu, o proslulých třiceti stříbrných všedního dne života každého z nás. A film, třebaže ne zcela dokonalý, tímto poznáním získává na hloubce a přesvědčivosti. Činí tak způsobem, který i dnes působí jako invenční a nevšední zároveň. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hopkins již tehdy skvostný... O problematice chladnoucího manželství dvou čtyřicátníků, kteří si potřebují dokázat, že ještě žijí a proto si oba seženou mladé partnery, nejhorší však je, že se všichni sejdou na jedné chatě a do toho přijíždí i dcera manželů a její partner... :-)) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

K tomu filmu bych řekla tohle : kdyby tam nehral ANTHONY HOPKINS a SHIRLEY MaCLAINE, TAK BYCH LITOVALA i té 20,- koruny, co jsem za ten film ve výprodeji dala. Takhle přece nemůže v reálu reagovat žádná manželka ani manžel ! Možná, že ve vyčpělé Americe, kde roupama nevědí co dělat, to možné je, ale v tradičních rodinách, kde ještě někdo má všech 5 pohromadě, to prostě možné není. A věřte, že ze mne nemluví "starší generace", ale tohle přece už pro osobní úctu mezi manžely prostě nemůže nastat. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vysoké školy byly snad založeny jenom proto, aby se intelektuálové mohli milovat se studentkami a prožívat při tom krizi středního věku. Před deseti lety bych dal čtyři hvězdičky, ale dnes už mě tato tuctová studie vztahů nijak nevzrušuje. A hvězdičku ubírám za zbytečnou nahotu Bo Derek (banální rozhovor se odehrává ve sprše, jen aby si divák přišel na své). ()

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1981 : NOMINÁCIE (3) : Najhorší herec - Anthony Hopkins, Najhorší scenár - Erich Segal, Ronni Kern, Fred Segal, Najhoršia pieseň - "Where Do You Catch The Bus for Tomorrow?". ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Příjemný pohled na několik milých a vzdělaných postav. Jejich vztahy jsou pěkně propletené, ale nějak mělké a nepřesvědčivé. Je tu jedna výjimka: profesor Evans (Anhony Hopkins) je sice vzdělanec a intelektuál, na své oblíbenosti ale pracuje podobně jako Václav Klaus. Jeho postava je kromě sebestředné arogance a falešné hry na toleranci zajímavá relativním mládím a překvapivě sportovní figurou dnes obtloustlého Hopkinse a (přes Zlatou malinu) jeho kvalitním hereckým výkonem, s Shirley MacLaine to vlastně celé táhli sami, ostatní jen statovali. 65%. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Rovnou říkám že na takovéto romantické komedie bych se díval 25 hodin denně. Pěkně napsané, pěkně obsazené a pěkně zahrané. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Príbeh manželského páru, ktorý sa začnú navzájom podvádzať až nakoniec to dopadne úplne ináč než by človek čakal 2* ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštní způsob jak řešit manželskou krizi. A natočeno způsobem, který byl nudný, dialogy nezáživné a když snímek končil tak ve mě prakticky nic nezůstalo. ()

honzahucin 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné dialogy, na svou dobu zajímavé téma, výborně hrající Shirley. A hlavně konec, který přes všechno zdání nakonec není "happy". ()

Reklama

Reklama