Reklama

Reklama

Sezóna proměn

  • USA A Change of Seasons
Trailer

Obsahy(1)

Univerzitní profesor Adam Evans (Anthony Hopkins) podvádí svoji ženu Karyn (Shirley Maclaine) s jednou ze svých studentek a považuje to za docela normání věc. Je ovšem hluboce dotčen, když si Karyn začne s truhlářem, který jim přišel postavit knihovnu. Nicméně odjede se svojí milenkou (Bo Derek) lyžovat na rodinnou chatu v horách. Samozřejmě se tam objeví i Karyn se svým novým přítelem (Michael Brandon). Aby situace zvláštní čtveřice byla ještě veselejší, přijede na chatu i jejich dcera studentka Kasey, která ovšem má pro nový životní styl rodičů pramálo pochopení. (Saara)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Příjemný pohled na několik milých a vzdělaných postav. Jejich vztahy jsou pěkně propletené, ale nějak mělké a nepřesvědčivé. Je tu jedna výjimka: profesor Evans (Anhony Hopkins) je sice vzdělanec a intelektuál, na své oblíbenosti ale pracuje podobně jako Václav Klaus. Jeho postava je kromě sebestředné arogance a falešné hry na toleranci zajímavá relativním mládím a překvapivě sportovní figurou dnes obtloustlého Hopkinse a (přes Zlatou malinu) jeho kvalitním hereckým výkonem, s Shirley MacLaine to vlastně celé táhli sami, ostatní jen statovali. 65%. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

K tomu filmu bych řekla tohle : kdyby tam nehral ANTHONY HOPKINS a SHIRLEY MaCLAINE, TAK BYCH LITOVALA i té 20,- koruny, co jsem za ten film ve výprodeji dala. Takhle přece nemůže v reálu reagovat žádná manželka ani manžel ! Možná, že ve vyčpělé Americe, kde roupama nevědí co dělat, to možné je, ale v tradičních rodinách, kde ještě někdo má všech 5 pohromadě, to prostě možné není. A věřte, že ze mne nemluví "starší generace", ale tohle přece už pro osobní úctu mezi manžely prostě nemůže nastat. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie o tom, jak je krásné být slušným a ctnostným a co všechno se může přihodit, dopustí-li člověk u sebe i svých blízkých propuknutí sukničkářskokalhotových manýr, je jen zdánlivě idylická. To, co vysokoškolskému profesorovi sděluje jeho studentka-milenka, náhle prozřevši na pozadí vskutku neobvyklých příhod a situací, je pramálo lichotivé a mění zdánlivě manýristickou frašku v neúprosné zrcadlo svých hlavních hrdinů. SEZÓNU je z tohoto hlediska možné považovat za jakýsi remake renesančního Boccacciova DEKAMERONU, jehož jedna povídka rovněž končí vytvořením tentokrát idylického a dobře fungujícího milostného čtverce. Zdánlivě manipulované tezovité situace se mění v podobenství o sobectví, o mravním rozvratu, o proslulých třiceti stříbrných všedního dne života každého z nás. A film, třebaže ne zcela dokonalý, tímto poznáním získává na hloubce a přesvědčivosti. Činí tak způsobem, který i dnes působí jako invenční a nevšední zároveň. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vysoké školy byly snad založeny jenom proto, aby se intelektuálové mohli milovat se studentkami a prožívat při tom krizi středního věku. Před deseti lety bych dal čtyři hvězdičky, ale dnes už mě tato tuctová studie vztahů nijak nevzrušuje. A hvězdičku ubírám za zbytečnou nahotu Bo Derek (banální rozhovor se odehrává ve sprše, jen aby si divák přišel na své). ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama