Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aoi a Junsei si kdysi dali slib, že za deset let se spolu znovu setkají 25. května ve florentském dómu, přesně ten samý den bude mít Aoi třicáté narozeniny. Ovšem cesty této dvojice se na dlouho rozdělí. Setkají se spolu znovu a budou k sobě ještě vůbec něco cítit? (Vavča)

Recenze (4)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká romance z atraktivního prostředí Florencie, (na skok bude děj i v Japonsku). Vizuální stránka je úchvatná, to se prostě musí vidět(nejen kvůli tomuhle bude repríza!) Zajímavé prostředí profese restaurátorů obrazů. Yutaka Takenouchi (byť vypadá skoro jak Takeshi Kaneshiro) podává výborný výkon. Stejně tak Kelly Chen. Jestliže první polovina se nese v duchu klidnosti, tak v té druhé se derou na povrch čím dál více vášně hlavních hrdinů, hlavně jejich minulost, ovšem příběh mě vtáhnul, aniž by to bylo kýčovité nebo se útočilo až moc na city. Je to podáno velmi svěže a uvěřitelně, zejména mě bavily ty epizody z mládí obou hrdinů. Hudba většinou výborná, ať symfonická nebo to best of Enyi. Co zamrzí je ten komparz tam, většina italských účastníků a zejména ta přítelkyně hlavní hrdinky vypadají ve filmu, jak pěst na oko. Vůbec se tam nehodí, obešlo by se to i bez nich.Také zamrzí občasné používání angličtiny uprostřed rozhovorů, když téměř celou dobu mluví herci v japonštině, působí to fakt divně a rozrušuje to dobrý dojem, z umně sestavených dialogů. Moje díky má Shit, díky kterému jsem tento film mohl vidět, osobně mám za to, že společně s Lavender je to nejlepší film Kelly Chen. Jinak poznámka ke gibbonovi, mně se Kelly líbí v tomto filmu, jednak je hezká, vysoká, má zde občas úchvatné šaty na sobě a ona měla prostě za úkol působit ve filmu klidně, smutně. Sympatická musí přijít každému, když se usměje. Nechám to na Vás milí diváci, ale myslím, že Kelly není mínus tohoto filmu, jak by se z gibbonova komentu mohlo zdát, ale naopak je velké plus. Obecně Kelly vypadá nejen na poměry Asie netypicky, ale přesto půvabně. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Stejně stručně, jako jsou vedeny dialogy v tomto filmu, známém i pod italským názvem "Calmi Couri Appassionati", shrnu jeho klady a zápory. ... "+": kamera! (je prostě úchvatná), vizuální stránka obecně (obyčejná chůze po schodem nebo jízda po ulici jsou zážitkem), atraktivní prostředí Florencie a Milána (ten most, mmm...), neotřelá profese hlavního hrdiny (restaurátor), hudba (jak orchestrální, tak půlka Enyiiny první bestofky), Yutaka Takenouchi (jeho herecký výkon v hlavní roli), silné vtažení i při poměrně slabém útočení na city. ... "-":Kelly Chen (že není hrdinova osudová láska dvakrát hezká, budiž, ale trošku sympatická a míň zombíkoidní by opravdu být měla), příběh (nedochucené téma nezapomenutelné lásky), angličtina (scénárista se pomátl a přeložil desítky náhodně vybraných vět do angličtiny, jež pak hrdinové toporně odříkají uprostřed japonského rozhovoru; věřte, že pokaždé ve vás hrkne), dialogy (postavy prostě řeknou opravdu jen to, co musí, aby se mohlo pokračovat v ději), italští herci (zřejmě sem nahnali neúspěšné uchazeče z kunkurzu na křoví Roccu Siffredimu), hudba (Enya je skvělá, ale občas sedla jak pěst na voko) ()

Reklama

Reklama