Reklama

Reklama

Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now

Trailer
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2023, 96 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který pěkně zblízka mapuje dlouhou cestu Lewise Capaldiho od ambiciózního mladíka, co natočil svoje první virální video, až po nominaci na Grammy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě zpěváka Lewise Capadliho znám, má úžasný hlas i krásné písničky, ale vůbec jsem netušil o jeho psychické nemoci, ani o tom jaký je to originální kolík. Líbilo se mi, kolik nám všem toho ukázal a pověděl. Dávám slabší 4 hvězdy - 75%. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné, líbil se mi ten přirozený přístup, ta lidskost, kterou v sobě Lewis má, málokdo stoupne vzhůru a zároveň stojí nohama na zemi. Miluji osobnosti, které jsou samy sebou. Od Capaldiho jsem znala tak tři písničky a po tomto dokumentu jsem si přehrála jeho alba a naprosto mě uchvátila. Nejen, že se člověk v tomto příspěvku ocitne v jeho životě, ale také díky písním i v jeho hluboké mysli. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako sa často ukazuje, že aj slávne hviezdy majú svoje bežné problémy, s ktorými musia bojovať a nejakým spôsobom sa naučiť fungovať. Môžeme si často myslieť, že sa majú oveľa lepšie ako my a ako je všetko pre nich jednoduché, no takto to nie je. Pre mňa je v tomto smere "Lewis Capaldi: How I´m Feeling Now" veľmi ľudským filmom a dozvedáme sa niečo o chorobe, o ktorej som v minulosti vôbec nepočul a je mi ľúto, že ide o niečo, čoho sa nedá žiadnym spôsobom nijako zbaviť. Takže je v tomto smere aj dosť otázka, ako dlho vlastne bude Lewis schopný vystupovať a prinášať novú muziku. Lebo pokiaľ sa postavíte na pódium a vaše vlastné telo vás začne blokovať v tom, aby ste mohli vystupovať, to rozhodne nie je sranda. Ako človek, čo už na pár pódiach stál a dával ľuďom veľa vlastnej energie viem o čom hovorím. Takže v žiadnom prípade to nechcem zľahčovať a nebudem sa tváriť, že ide len o nejaké obyčajné tiky a na tom nie je nič zlé. Tak to vôbec nie je. No rovnako je treba priznať ešte aj to, že tento dokument v princípe neprináša niečo, čo by som mohol oceniť neskôr. Dostal som informáciu, dozvedel som sa niečo o tom ako vznikli niektoré Lewisove skladby, niečo o jeho živote... no neviem povedať, že by ma to nejako výraznejšie emocionálne zasiahlo alebo by som mal pocit, že išlo o príbeh, na ktorý sme potrebovali celý film. Bavilo ma to sledovať, ale po dopozeraní som sa obohatený o niečo výnimočné necítil. A z toho sa aj odvíjajú moje výsledné dojmy. Hodnotenie: B+ ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Ve všem tom pozlátku shobusinessu a americké produkce tu máme obyčejného kluka s božským hlasem a tourettovým syndromem. Kluka, co bydlí u rodičů, hudbu skládá v pokoji, prádlo mu pere mamka a svou slávu sice registruje, ale nijak extra neprožívá.  Upřímně nejsem jeho cílovka, znala jsem pár písniček a zcela otevřeně říkám, že dost jsem jich zaměnila s Edem Sheeranem. Jak Lewis vůbec vypadá jsem poznala až díky nějakému reelsku na instagramu. Na tenhle dokument se mi nekoukalo úplně jednoduše, protože je tady jasně vidět, že jeho otec se za jeho nemoc a jeho chování styděl a asi stydí stále, neb ty jeho žvásty co tam říkal, za ty bych mu dala pěstí.  Maminka je naopak oddaná a milující a i přesto, že mají doma hvězdu světového formátu zůstávají normální rodinou. S ohledem na Lewisovo zdraví je pro něj koncertování a turné neskutečně náročnou věcí, a tenhle počin může mnoha lidem otevřít oči v tom, že pokud jste nemocní, není to o tom, že nechcete, ale prostě nemůžete.  Ano, místy by to mohlo být kratší, ale tyhle pohledy do zákulisí slavných lidí mě baví.  A jak říká Lewis:„ nechápu, že na mě lidi chodí, děkuju jim, že platí to jo, ale fakt nechápu proč na mě chodí." ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama