Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden postarší milionář, jeden ještě ne úplně bachratý obšourník, jeden podrážděný méďa a jejich vzájemné laškování v zasněžených lesích Aljašky. Viděno v dávnověku, kdy se mi to až na posledních cca 15 minut docela zamlouvalo. Závěr zklamal a ani na zbytek nemám potřebu někdy koukat znovu - nějaké clustery mé mozkové kapacity totiž film navzdory dlouhé době (kombinované s děravou pamětí) stále okupuje a už tehdy žádné velké překvapení a originalitu nenabídnul. Hezké prostředí, solidní herecké výkony a super huňatý mazlíček, co by se nejednomu občanovi hodil k ostraze soukromého pozemku... pravda, já bych po Bartovi hovna ze zahrady uklízet nechtěla a nevýhodou by byla jeho snížená bdělost v zimním období. Současný dojem z "Na ostří nože" by byl pravděpodobně nižší, ale zůstanu u toho dávného: 70% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ať se na to dívám jakkoliv, dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Mírně nadprůměrný film s jedním geniálním hercem, jedním nadprůměrným hercem (nebudu jmenovat, každý ví, koho myslím… :-)), film s nádhernou přírodou a s pár napínavými scénami. K tomu si připočtěte Elle (když jsem se podíval na její filmografii, zarazil jsem se, protože po roce 2001 téměř nic nenatočila - proč?), medvěda Barta a dokonalou hudbu Jerryho Goldsmitha a dostanete film, u kterého se nudíte jen minimálně. Škoda, že místy scénář dost haproval… 80 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lee Tamahori je zvláštní úkaz, na svědomí má jedny z hodně špatných filmů, ale taky několik zajímavých. Proč tomu tak je? Netuším.... V roce 1997 jej osud ovšem zavál na dalekou a pustou Aljašku a na cestu mu přibalil Tonyho, Aleka a jednoho hodně sympatického Medvídka. Ani mě často nenapadlo zda vůbec držet hrdinům palce, spíše jsem koukal na krásnou přírodu a málem nedýchal u napínavých scén. 70% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

To, že to nešlo do kin, je zločin! Jak by ta příroda a medvídek vynikli na velkém plátně! Ani malá obrazovka ale neutlumí výborné výkony Hopkinse (nejlepšího herce vůbec) a Baldwina a krásnou hudbu Jerryho Goldsmithe. Nejlepším hercem je ale stejně medvídek Bart (Anthony promiň), hvězda z Medvědů a Legendy o vášni. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách, jak tohle ohodnotit. Aby si to člověk užil, tak musí překousnout opravdu šílený chyby. Anthony Hopkins sice ví snad úplně všechno o přežití v divočině, ale zároveň neví, že Slunce vychází na východě a zapadá na západě. Nebo si nechá uprostřed lesa vyhasnout oheň, jak kdyby tam bylo málo dřeva. Pak si tam zase najednou vyčaruje provazy a zřejmě i nějakej šicí stroj protože tam spíchne na míru oblečení z medvědí kůže. Nebo jeho kámoš je tak šikovnej, že si kapesnim nožíkem nechtěně málem uřízne nohu. A těch nesmyslů je tam mnohem víc. Strašně to shazuje celej film, kterej je jinak docela zábavnej. Jinak Anthony Hopkins tradičně výbornej, ale docela překvapil i "béčkař" Alec Baldwin. Dlouho jsem se rozhodoval, jak to ohodnotit, protože s vypnutym mozkem by to byl hodně slušnej film, ale když se člověk soustředí na ty chyby, tak je to pomalu na odpad. Nakonec dám teda neutrální 3 hěvzdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Nôž, ktorý má Charles Morse (Anthony Hopkins) vyrobil Brian Lyttle. Dĺžka čepele je 103 mm s rukoväťou zo slonoviny. (ThomasCrown)
  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama